Előző cikkünkben összeszedtünk néhány dolgot, ami befolyásolja a párkapcsolat sikerességét. A lista azonban még közel sem teljes! Legújabb blogbejegyzésünkben még négy fontos tényezőt hoztunk, amit érdemes megtennetek a szerelemért. 

 

Apró figyelmességek

 

A randizás időszakában mindenki igyekszik jó fényben feltüntetni magát apró kedvességekkel. Egy szál virág, egy finom csokoládé, egy kedves ebédmeghívás... Ahogy összeköltöztök, a romantikus gesztusok száma ritkul, helyette az otthoni teendők elvégzésével kedveskedtek a párotoknak. Ez nem probléma, hiszen ha elmosogatsz helyette, vagy kiviszed a szemetet, az ugyanolyan jól eshet számára. 

A probléma ott kezdődik, ha már ezek az apróságok is kimaradnak a hétköznapokból. Ha tudod, hogy nehéz napja van, de eszed ágában sincs kitakarítani helyette. Ha tisztában vagy vele, hogy reggel kávé nélkül képtelen elindulni, de sosem ajánlod fel, hogy elkészíted neki. Ha egy hosszú nap után sosem leped meg egy finom vacsorával. 

Kezdetben talán még nem is fog feltűnni. Idővel azonban egyre kényelmetlenebb lehet, hiszen ezek a kis gesztusok azok, amik segítenek fenntartani a lángot. Ha teljesen kivesznek a hétköznapok, akkor könnyen azon kaphatjátok magatokat, hogy eltávolodtatok egymástól. Onnan pedig igazán nehéz lesz visszahozni a tüzet! Nem véletlen, hogy sok kapcsolatban ilyenkor felmerül a szakítás gondolata. 

 

Közös élmények

 

Amíg tart a lila köd, legszívesebben minden percet együtt töltenétek. Ha a párotok már egy percre nincs mellettetek, az szinte fizikai fájdalommal jár. Mindenhova együtt jártok: bulizni, barátokkal találkozni, edzeni… 

Idővel minden kapcsolatban előjön az érzés, hogy a felek szeretnének egy kis időt külön tölteni. Akármennyire is nagy a szerelem, természetes, hogy időnként szeretnénk egyedül lenni, párunk nélkül találkozni másokkal, vagy olyan programokat szervezni a barátokkal, családdal, amikor párunk nincs jelen. 

Sajnos ilyenkor szoktak beleesni az emberek abba a hibába, hogy már nem is szerveznek közös programokat. Különösen igaz ez akkor, ha együtt éltek. Hiszen úgyis minden nap találkoztok, miért kéne még a hétvégét is együtt tölteni? De sajnos az otthoni közös tévénézés egyáltalán nem ugyanaz, mintha elmentek például közösen kirándulni, várost nézni, vagy egy nagyot sétálni. 

Ha eltűnnek a közös élmények, szintén előjöhet az a probléma, hogy elmentek egymás mellett, ami akár szakításhoz is vezethet. 

 

 

 

Közös célok

 

Mi mindenre képes a lila köd? Például elhitetni veletek a kapcsolat kezdetén, hogy nem baj, ha különböző céljaitok vannak, a szerelem mindent legyőz! Bár nincs olyan párkapcsolat, ahol nem kell kompromisszumokat kötni, sajnos egy idő után ki fog bukni, ha teljesen ellentétesen gondolkodtok a világ dolgairól. Ha párod minden álma egy gyerek, de te nem akarsz családod, vagy a másik mindenképp vidéken akar élni, míg te el sem tudod képzelni, hogy elhagyd a nagyvárost, az válóok lehet. Hiszen az egyikőtöknek fel kell adni az álmait, ami örökre tüske maradhat benne. 

Lehetséges, hogy minden téren passzoltok. Előfordulhat, hogy azt hiszed, megtaláltad életed szerelmét. De ha már a kapcsolat elején tisztában vagytok vele, hogy bizonyos dolgokról teljesen másképp vélekedtek, és ezeket lehetetlen összeegyeztetni, akkor abban az esetben érdemes külön folytatni. Akármennyire fájdalmas is, ne adjátok fel a saját boldogságotokat másért! Fogtok olyan párt találni magatok mellé, aki hasonló életet szeretne élni, mint ti. 

 

 

Feladatmegosztás

 

Együttéléskor jellemző probléma, hogy a takarítással, ügyintézéssel kapcsolatos dolgok nem egyenlően vannak felosztva a pár tagjai közt. Általában a nők azok, akiknek nagyobb rész jut az otthoni feladatokból, de természetesen a férfiaknál is előfordulhat, hogy túlterhelik őket. 

Kezdetben talán fel sem tűnik, hogy az egyik fél több feladatot vállal, idővel azonban lehull a lepel. Ez számos konfliktust eredményezhet, különösen akkor, ha a másik a többszöri figyelmeztetés ellenére sem vállal extra teendőket. 

Ha nem akartok beleesni ebbe a hibába, és harmonikusan szeretnétek tölteni a hétköznapokat, akkor osszátok fel egymás közt az elintéznivalókat! 

 

Elképzelhető, hogy hiába tesztek meg mindent a kapcsolatotokért, akkor is zátonyra fog futni. Sajnos ez mindig benne van a pakliban, de legalább azzal a tudattal dőlhettek hátra, hogy ti minden tőletek telhetőt megtettetek.