Van, aki már attól kényelmetlenül érzi magát, ha párja ellenkező neműekkel beszélget intim dolgokról, megint másoknál simán belefér egy-egy kósza csók is. Bár alapvetően eltérően vélekedünk erről a dologról, megpróbáltuk összeszedni, mi az, ami a nagy átlagnál bőven beletartozik a megcsalás kategóriába. Nézd meg!

 

Beszélgetés az ellenkező nemmel

 

Elsőre hülyeségnek tűnik, nem? Hiszen miért ne barátkozhatnál ellenkező neműekkel! Aki ebben kivetnivalót talál, az egyszerűen csak önbizalomhiányos, féltékeny. Természetesen itt nem egy ártatlan beszélgetésre gondolunk arról, hogy mit ettél ebédre, vagy épp mik a terveid a hétvégére. 

A beszélgetés során nem túl korrekt dolog, ha olyan intim témákat hoztok fel, amit a párod jelenlétében nem tennél. Ha például megosztjátok egymással a legvadabb szexuális vágyaitokat, miközben a pároddal sosem tennéd, az talán már egy lépés a megcsalás felé. Vagy ha a párkapcsolati problémáidat előbb beszéled ki másokkal, mint vele.  

Nem lehet egy lapon említeni azzal, ha valaki egyéjszakás kalandba bonyolódik, miközben kapcsolatban él- de azért neked sem esne túl jól, igaz? 

 

A társkeresők hálójában

 

Ma néhány kattintással regisztrálhatunk egy társkereső oldalra, és perceken belül indulhat is a vadászat. Míg az egyedülállóknak az esetek nagy részében segítséget jelentenek az ilyen oldalak az ismerkedésben, sajnos a párkapcsolatban élőknek a szerelmét teheti tönkre. 

“Hát, de csak beszélgetünk, nem?” Hát, nem. Ha van valakid, közben a társkereső oldalakat bújod, az egy figyelmezető jel, hogy nincs minden rendben. Az intim képek megosztása, a forró beszélgetések, esetleg a szexting már nem fér bele egy párkapcsolatba. Ha mégis erre vetemednél, akkor itt az idő átgondolni, hogy mi nem működik nálatok. Lehetséges, hogy egy hosszú beszélgetéssel meg tudnátok oldani a problémát, de ha ennél nagyobb a baj, akkor talán ideje egymástól elköszönnötök. 

 

Mi a helyzet az öleléssel, érintéssel? 

 

Szintén nehéz terep. Ha tényleg pusztán baráti szándékkal öleled meg a legjobb barátodat, akit évek óta ismersz, akkor amiatt nem kell rosszul érezned magad, és párodnak sincs joga féltékenykedni. Ha viszont romantikus, esetleg együttléttel kapcsolatos gondolataid támadnak, ha legszívesebben el sem engednéd, ha találkozások során minden egyes alkalmat megragadsz arra, hogy megérints egy másik nőt vagy férfit, akkor szintén gond van. Fordított esetben téged sem töltene el boldogsággal, ha a párod mást ölelgetne, igaz? Ha úgy érzed, hogy a párod a fontosabb, akkor érdemes elejét venni a galibának, és mellőzni a fizikai kontaktust. 

 

 

Egy kósza csók

 

Az emberek többsége már egyértelműen megcsalásnak érzi a csókot, azonban a vélemények megoszlanak. Számít, hogy kivel történt, mikor, mennyire volt komoly. Van, aki könnyebben megbocsát akkor, ha például egy átmulatott éjszaka utáni hajnalon, egy idegennel csattant el a csók, akiről igazából semmit sem tud a másik. Ha viszont egy kollégával akadtak össze, máris rosszabb a helyet! Van, aki ilyenkor azonnal szakít, mások megpróbálkoznak a megbocsátással. 

 

Egy vad éjszaka

 

Ezt talán nem kell túlzottan megmagyaráznunk. A szex nem úgy működik, hogy hopp, egyik pillanatban még két méter távolságban állunk, a következő pillanatban pedig már vadul szeretkezünk. Rengeteg apró döntés vezet oda, hogy együttlétbe bonyolódjunk mással. Ha pedig közben egyszer sem jut eszünkbe a párunk, vagy épp eszünkbe jut, de elhessegetjük a gondolatot, az egyértelműen a tisztelet hiányáról tanúskodik, és nincs is rajta mit szépíteni. Ez bizony megcsalás. 

 

 

Hogy kinek mi fér bele egy párkapcsolatba, azt mindenkire rád bízzuk. Ha nyíltan kommunikáltok egymással, a párod tisztában van vele, mit miért csinálsz, és nem titkolózol, akkor elképzelhető, hogy nálatok teljesen máshol húzódnak a határok, és ez így van jól. Ha viszont olyan dolgokat teszel, amiről tudod, hogy fájnának a másiknak, talán jobb őszintének lenni, és búcsút venni egymástól.