Lehet ez akár esküvő, egy közös ház/lakás vagy akár egy közös gyermek. Ha pedig friss párokról van szó, akkor kisebb fogadalmak is lehetnek, mint utazás, bemutatás a családnak, összeköltözés. Ezek mind nagyon jó fogadalmak, de ha belegondolunk egy kapcsolat ennél többől áll. Olyan fogadalmakat is tehetünk, melyek abban segítenek majd, hogy a kapcsolatotok egészséges maradjon a következő évben is, ha pedig esetleg problémáitok vannak, akkor ezek a szokások majd segítenek megoldani őket.

 

1. Mondd el neki szavakkal és tettekkel is, hogy mennyire szereted!

 

Ez sokaknak nehézséget okoz, hogy igazán kifejezzék azt, amit éreznek, de ha Te is ezen emberek közé tartozol, akkor 2021 lesz a te éved, mert egy kis minimális erőfeszítéssel is hatalmas csodákat tudsz elérni. Ha párod már azt látja, hogy próbálkozol, akkor az Neki többet fog jelenteni mindennél. Egy-két kedves szó minden nap, pár romantikus gesztus is nagyon jól esik bárkinek.

 

 

2, Szánjatok egymásra időt és üljetek le beszélgetni minden nap!

 

Vannak párok, akiknek a munkájuk vagy a gyermekeik miatt rohanás az életük, ezért kevés idő jut arra, hogy leüljenek és megbeszéljék napjukat, hogy mi bántja őket vagy éppen mi az, ami mostanában boldoggá tette őket. Nagyon fontosak az ilyen beszélgetések, ugyanis sok problémát el lehet kerülni azzal, ha elmondjuk a másiknak a gondolataink. Ezt minden párnak érdemes lenne megfogadni és naponta legalább egy fél órát szánni egymásra.

 

3. Nevezzetek ki egy randi estét!

 

Ha minden héten kineveztek egy napot, amikor pár órára csak egymásé vagytok az teljesen meg tud változtatni egy kapcsolatot. Az együtt töltött idő, ami tényleg minőségi, az mindig csak feltölti mindkét felet ezáltal a kapcsolatot is.

 

4. Együttélésnél a háztartási feladatok sem lehetnek tabuk!

 

Ma már szerencsére elvásott a régi módi a nőnek otthon a helye életfelfogás, ezért a ház körüli munkák is sokkal inkább felosztódtak. Ezeket érdemes néha leülni és átbeszélni, hogy ki mit csinál, nehogy gond legyen abból, hogy úgy érzi az egyik fél, hogy a másik nem tesz hozzá.

 

5. Értékeld szerelmedet és ezt mutasd ki szavakkal is!

 

Semminek nem örül jobban az ember, mint amikor valamit megcsinál és azért elismerést kap. Ez nem csak a munkában és a munkahelyen lehet igaz, de otthon a háztartásban és magában a kapcsolatban is. Hiszen nem tudhatjuk, hogy a másik mekkora erőfeszítést tett abba, ami akár Nekünk egy kis dolognak számít.

 

 

6. Vita- egy kis szünettel

 

Vannak olyan személyiségek, akiknél ez igazán fontos lehet, hogy egy-egy vita alkalmával nem hagyják, hogy elmérgesedjenek, hanem amikor úgy érzik, hogy már nem az ésszerű érvek uralkodnak, akkor tartanak egy szünetet. Sokszor „életeket” menthet, ugyanis az, ha leharapjuk a másik fejét vagy sértésekkel bombázzuk az sehová nem vezet majd. A legjobb ha mindenki lehiggad és csak utána beszélitek meg a problémát.