Biztosak vagyok benne, hogy mindenki egyetért azzal, hogy ez nem éppen volt túl informatív vagy legalábbis nem olyan oldalról volt megfogva, hogy azt bárki komolyan tudja venni. Ezentúl pedig majdnem minden tudásunk az internetről, másoktól és nem mellesleg tapasztalatból van, de azt viszont senki nem mondja el Nekünk, hogy mi normális és mi kevésbé az.

 

1, „A védekezés nélküli szexnek terhesség a vége”

 

Alapvetően ez egy jó tévhit, hiszen a védekezés nagyon fontos és anélkül tényleg felelőtlenség szexuális kapcsolatot létesíteni. Ettől függetlenül az, hogy ha nem védekezünk biztosan terhesek leszünk az egy tévhit. Egy nő csak akkor tud megfoganni, amikor peteérése van, és erre havonta csak egyszer kerül sor. Ezért vannak nagyon sokan, akik a természetes fogamzásgátlásra esküsznek és megfigyelik a ciklusukat, majd ehhez igazítják szexuális életüket. Fiataloknál ez persze veszélyes, hiszen náluk még nem olyan pontosan állt be ez a folyamat, így az ő esetükben nagyon fontos a védekezés.

 

 

2, „A G pont megtalálásával fogod átélni a legnagyobb orgazmust”

 

A G pont a mai kutatások által egyre inkább megkérdőjelezendő, hogy létezik-e. Persze amennyi helyen hallunk róla nehéz lenne elhinni, hogy tényleg nem létezik, de az biztos, hogy nem csak ennek megtalálásával fogunk hatalmas örömöket elérni aktus közben. A csikló már sokkal inkább számít ennek a pontnak, de ez is nagyon személy függő, hogy kinek mennyire érzékeny ez a pont és ennek is melyik része az, ami aztán orgazmust idéz elő.

 

3, „Ha valaki nemi betegséggel küzd nem tud szexelni”

 

Ma már nagyon sok nemi betegség ellen van gyógyszer, így ezek kezelése sokkal könnyebben és hatásosabban működnek, mint régen. Ez pedig azt jelenti, hogy az ilyen problémákkal küzdő embereknek sem kell egész életükre lemondani az ágyba bújásról. Persze a mai napig vannak olyanok, mint például a HIV, amire szintén létezik gyógyszeres kezelés, de ez csak az enyhítésére szolgál. Ettől függetlenül, ami a 90%-os biztonságot adja, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy kinek milyen a szexuális előélete és egészsége, hogy óvszert használunk.

 

4, „A legbiztosabb, ha nem is létesítünk szexuális kapcsolatokat”

 

Persze nem az a tévhit, hogy nem ez lenne a 100%-os „fogamzásgátló” módszer, viszont a nem megfelelő szexuális életnek is lehetnek hátulütői nem csak fizikálisan, de lelkileg is. Ma pedig már nagyon sokféle fogamzásgátló közül választhatunk preferálásunknak és egészségügyi igényeinknek megfelelően. Ezek közül persze orvosi kivizsgálás után lehet a legjobban választani.

 

5, „Egy nő az aktus után mindenképpen érzelmileg is kötődni fog az adott személyhez”

 

Talán az egyik legnagyobb tévhit, hogy a nőkben kötődési hormonok szabadulnak fel aktus közben, ezáltal pedig mindenképpen szerelmesek lesznek a szexuális partnerükbe, míg a férfiaknál semmi ilyesmi nem megy végbe. Mindebből annyi igaz, hogy a nőkben valóban boldogsághormonok: dopamin és oxitocin szabadulnak fel a szex hatására. Csakhogy ez a férfiakra is igaz! Az ok rendkívül egyszerű: a hormonokat az agy termeli, nem pedig a nemi szervek.