De akár, ha te is azok közé tartozol, akik a jelenlegi helyzetben otthon dolgoznak, vagy csak az együtt élés miatt úgy érzed, hogy rossz hatással van szexuális életetekre a sok együttlét, akkor most mutatunk pár ötletet, ami ezen segíthet.

 

Az őszinteség a titka mindennek

 

Merjetek beszélgetni egymással a szexuális életetekről is. Ezen kívül persze semmi más sem lehet tabu téma, hiszen egy kapcsolaton belül mindannyian tudjuk, hogy nagyon fontos, sőt talán a legfontosabb az őszinteség. Ha meg tudjátok osztani egymással a gondolataitok és érzéseitek, akkor biztos vagyok benne, hogy a többi is jönni fog magától.

 

Az önismeret is fontos

 

Ha már egymás agyára mentek, akkor feltételezem, hogy elég jól ismeritek a másikat, de vajon ez így van saját magatokkal is? Ha magadat elfogadod, akkor sokkal másabb leszel egy kapcsolaton belül is, sokkal elfogadóbb és nyitottabb. Emellett pedig az sem utolsó, hogy tudd mit szeretnél és mi tesz boldoggá, hogy ezt aztán a kapcsolatotokra is rá tudd vetíteni.

 

Tudd mit szeretsz és mire vágysz

 

Az előbb említett önismeret egy másik fázisa, hogy tapasztald meg, hogy Neked mi jó. Akár a kapcsolaton belül, de az ágyban is. Ha úgy érzed kezded megunni a jelenlegi felállást, akkor próbáljatok ki új dolgokat, ami mindkettőtökre jó hatással lehet. Ne feledd, hogy ha nem mered megosztani a másikkal a vágyaid, akkor az nem jó előjel. Tudnod kell őszintének lenni pároddal és elmondani Neki, ha problémád van.

 

Fantáziáljatok együtt

 

Itt nem arra gondolok, hogy üljetek le a kanapéra és ne beszéljetek csak a fejetekben éljetek, hanem arra, hogy osszátok meg egymással a szexuális fantáziátokat. Mindenkinek van valami, amiért extrán odavan és egyből beindul tőle. Ha ezeket eddig nem mondtad el párodnak, vagy csak nem mertétek kipróbálni, akkor itt az ideje. Persze észben kell tartani, hogy vannak fantáziák, amik csak fantáziáknak jók és a valóságban nem élveznénk őket, így érdemes lassan nyitni ezek felé.

 

 

Segítséget kérni nem gáz

 

Ha már esetleg nagyon régóta fennáll ez a helyzet, vagy nem tudjátok, hogy mi tévők legyetek, mert már sok mindent kipróbáltatok, akkor érdemes lehet felkeresni egy szexuális tanácsadót. Nem kell egyből rosszra gondolni, hiszen ez nem azt jelenti, hogy teljesen rossz a kapcsolatotok, egyszerűen szükségetek van egy harmadik félre, aki kívülről más rálátással látja a helyzetet és egy új megoldást tud adni a problémátokra.

 

Ne söpörd a szőnyeg alá

 

Ha tényleg érzed, hogy problémátok van a szexuális életetekben, akkor azt ne takargasd, hanem igenis kezeld. Ugyanolyan fontossággal kell kezelni, mint a kapcsolat többi részét. Persze észben kell tartani azt is, hogy nem csak ebből áll, de igenis fontos szerepet tölt be és érdemes hamar kezelni az ilyen problémákat, hogy ne hasson át mondjuk a hangulatotokra vagy arra, hogy hogyan tekintetek a másikra. Ezek egész könnyen hatással vannak egymásra ezek a dolgok így, ha folyamatos veszekedésre leszel figyelmes, de nem érted az okát, akkor könnyen lehet, hogy egy meg nem oldott problémából ered, például a szexuális életetekben kialakult zavar miatt.