Ez persze magánál az első találkozásnál már eldől, sőt kutatók szerint már az első fél percben el tudjuk dönteni, hogy szimpatikus-e számunkra a másik személy vagy sem.

Ha belegondolunk biztosan mindenkinek volt már egy olyan első találkozója, amikor már a legelején tudta, hogy ez nem fog működni. De vajon mik lehetnek azok a pontok, ahol ez eldől? Az egyik ilyen, és szerintem a legfontosabb az a testbeszéd. Itt gondolok arra, hogy például hogyan köszöntök egymásnak, mennyire nyitott, de ne legyen túl közelítő. Aztán emellett persze nagyon fontos a mosoly, ami szintén egy olyan testbeszéd, ami egyből egy pozitív képet ad a másikról (kivéve persze, ha nem túl igényes a száj higéniája). De ne feledkezzünk meg az illatról sem, hiszen ez is egy fontos tényezője annak, hogy milyen kép alakul ki a fejünkben a másikról, emellett pedig szintén már az első pillanatban egy döntő tény lehet. És itt nem kell hirtelen mindenkinek fél üveg parfümöt magára öntenie a következő randi előtt, hiszen az is nagyon taszító tud lenni, amikor valakinek már szó szerint magadon is érzed az illatát. Válasszuk inkább az aranyközéputat ebben az esetben, és egy jó hosszan tartó parfümből pár fújás biztosan kitart majd nekünk egész estére. A külsőségek mellett pedig a magabiztosság is egy nagyon fontos tényező legyen szó bármelyik félről, hiszen majdnem minden ember sokkal inkább vonzódik egy magabiztos megjelenésű emberhez, mint egy félénkebb visszahúzódóbbhoz. Amit tehát mindenképp kerüljünk el, az a higéniátlan megjelenés, egy túl laza öltözet (bár ez persze helyszíntől is függ, hogy milyen szettet veszünk fel) és az arrogáns, nem törődöm viselkedés. Ezek persze alapvetőnek tűnnek, de sokszor valakinek fel sem tűnik, hogy ilyen a viselkedése, ezért érdemes ilyenkor jobban megfigyelni magunkat és a másik reakcióit. Vagy akár, ha később jól sül el a randi, akkor megkérdezni a véleményét, első benyomását rólunk, így ebből is tanulhatunk.

 

 

Ezután persze jön a beszélgetés része, ahol szintén nagyon sok minden dől el, de itt már inkább a személyiségetek a fontos. A legfőbb, hogy magadat add és úgyis az lesz a lényeg, hogy egyálalán megvan-e bennetek a szimpátia a másik felé, vonzódtok-e a másikhoz. Ha pedig ezek megvannak, akkor jöhet a következő lépés, ami nem más, mint az első csók. Ez is egy döntő pont tud lenni abban, hogy lesz-e következő találka vagy sem, hiszen egy csók nagyon fontos része a kapcsolatnak. Ha az nem működik, akkor már arra is lehet utalni, hogy az ágyban sem fogtok igazán klappolni. Ugyanis csók közben (már ha tényleg jó csókról beszélünk) nagy mennyiségű adrenalin szabadul fel, ami aztán felviszi a vérnyomást és a pulzust és minden testrészünk megtelik vérrel. De nem csak az adrenalin, hanem a hormonok is felszabadulnak, oxytocin, a szerotonin és az endorfin, vagyis lényegében olyan lesz mintha doppingolnánk, csak itt a szexuális vágy lesz az, ami megnő.

Itt is, mint a beszélgetésnél sok mindent nem tudunk tenni, hiszen mindenkinek olyan a csókja amilyen, viszont egy esetleges gyors rágó wc közben, vagy akár egy szájspray is hasznos tud lenni. De nem kell túlgondolni itt sem a dolgokat hiszen, ha mondjuk vacsorázni mentetek, vagy csak akár meginni valamit, akkor nagy valószínűséggel mindkettőtöknek erről fog árulkodni a lehelete és maga a szája is, így ez nem feltétlenül egy kizáró ok.

 

 

Az első találkozó, de főként az első benyomás tehát nagyon fontos, és mindenki megpróbálja általában kihozni belőle a legtöbbet, ezért nem árt ha ezekre az apró dolgokra legközelebb odafigyelünk, és így biztosan elkerüljük a kellemetlen szituációkat.