Nem tudunk nagyon sehova menni, hiszen a legtöbb hely vagy korlátozva van, vagy annyira felkapott, hogy hamar tele lesz emberekkel, így annak az esélye, hogy jelenleg egy-egy ilyen helyen ismerkedjünk elég kevés. Amikor úton vagyunk valamerre, és a metrón vagy a buszon meglátunk valaki számunkra szimpatikusat, annak általában annyi a vége, hogy amíg látjuk szemezgetünk vele, aztán mikor eltűnik bánkódunk egy kicsit, majd egy fél óra múlva (sőt lehet 5 perc múlva) már nem is emlékszünk rá. Na ilyenkor marad az internetes ismerkedés, viszont itt is van pár dolog amire érdemes odafigyelni.

 

Hol is kezdjük?

 

Az első lépés mindig a felregisztrálás, és akkor is, ha már megtetted, érdemes egy pillantást vetned a profilodra. Attól függően, hogy milyen igényeid vannak, tehát milyen kapcsolatot keresel (hosszútávú kapcsolat, simán ismerkedés, egyéjszakás kaland) az alapján kell felépítened a profilod. Ha hosszútávú kapcsolatot keresel, akkor mindenképp olyan képeket kell választanod, ami több oldaladat is megmutatja, tehát van egy az arcodról, egy egész alakos, egy a hobbid közben, és egy kicsit viccesebb vagy akár komolyabb kép, ami tényleg a személyiségedet tükrözi vissza. Ha megvannak a tökéletes képek jöhet a bemutatkozó szöveg. Itt érdemes nem túl hosszúra hagyni, de mégis minden fontos legyen benne. Mutasd be magad pár mondatban, milyen vagy, mit szeretsz csinálni a szabadidődben, vagy akár egy-két bakancslistás terv is mehet bele, hogy ezzel is egy tágabb képet kapjon rólad. Majd ezután nagyon röviden leírni, hogy mit keresel egy partnerben. Itt érdemes nem konkrét dolgokra rámenni, és nem leírni az exed összes rossz tulajdonságát, viszont olyan dolgokat mindenképp említs meg, ami tudod, hogy nálad egy ütőkártya, és ha olyan, akkor semmi esélye. Jobb az elején kizárni az ilyen embereket a lehetőségi tárból. Arra is figyelj, hogy ne mindegyik negatív tulajdonság legyen, amiket nem szeretnél benne, hanem inkább a pozitívak, hogy mondjuk kedves, vicces, szeret túrázni, szeret olvasni stb. Ezzel magadról is egy sokkal pozitívabb képet közvetítesz.

 

 

Vadászat indul

 

Kész a profilod, indulhat a vadászat, viszont itt ügyelj arra, hogy ne csak a képek alapján válogass, tényleg olvasd el, hogy mit írnak magukról, mert lehet, hogy már az első mondattal teljesen leírja magát nálad, még akkor is, ha 10/10-es. Emellett tartsd szem előtt, hogy vannak, akik csak alkalmi párokat keresnek, vagy akár egy esetleges harmadik személyt. Ha ez a képekből nem is jön át, akkor a beszélgetés elején nyugodtan rákérdezhetsz, vagy elhinthetsz pár olyan kérdést, amivel aztán megkapod rá a választ, ha nem is direktben.

 

Az a bizonyos kérdés

 

Minden jól megy, már pár napja beszélgettek, és feljön az első találkozó téma? Nem kell megijedni, persze kicsit mindig ijesztő egy olyan emberrel találkozni, akit élőben még sosem láttál, de erre is van pár praktika, hogy hogyan biztosítsd be magad. Először is még a beszélgetésnél jó ötlet lehet, ha küldesz neki valamilyen semleges képet akár munkából, akár otthonról főzés közben, ami csak mondjuk egy sima szelfi, ezzel ösztönözve őt is arra, hogy küldjön egy hasonló képet. A helyszínválasztásnál vedd a kezedbe az irányítást, és válassz egy olyan helyet, amit régóta ismersz, komfortosan érzed magad ott, és a környékét is kívülről fújod. Emellett érdemes egy ilyen első találkozónál megosztani valakivel, akiben bízol, hogy hol és mikor lesz a találkozó, és ha nem is egyből a legrosszabbra gondolunk, de akár egy kínos randi alól is ki tudna menteni. De persze nem kell túlparázni ezt, hiszen az rajtad is ki fog jönni és könnyen elijeszted a randi partnered. Élvezd ki és töltsetek el egy kellemes időt egymással.

 

 

Ma már egyre több siker sztorit hallunk az internetes keresőkön keresztül találkozott párokról, és akár te is lehetsz a következő. A vírus lehet, hogy kicsit most visszafog minket a programozásokban, de ismerkedni ettől függetlenül lehet, sőt most az otthonod kényelméből teheted meg.