Ennek több oka is lehet, és vannak olyan okok, amiket sajnos nem tudsz befolyásolni, de mutatunk Neked párat, amiket viszont tudsz, és garantáltabb lesz az orgazmus.

 

Mitől függ, hogy mennyire jó?

 

A szex nagyon sok mindenből tevődik össze. Hormonális, viselkedéses és idegi alapjai is vannak. Emellett pedig természetesen ott van a tesztoszteron és az ösztrogén. Viszont ezek azok a dolgok, amiket egyáltalán, vagy legalábbis kevésbé tudunk befolyásolni egy ilyen alkalom esetén. Ilyen problémáknál mindenképpen orvos fog tudni segíteni. Na de persze nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, hiszen ezek csak egyes összetevői, van még egy nagyon fontos eleme ennek. Méghozzá a mentális szinted, és hogy mennyire tudsz jelen lenni a pillanatban.

 

"Nem élvezem a szexet, baj van?"

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy nehéz nap után nem tudtál teljesen átszellemülni, és nem éreztél rá igazán partneredre. Folyamatosan csak a gondok, és a megoldatlan, lezáratlan problémákon, vagy esetleg a munkahelyeden kattogsz. Ha ez veled is sokszor előfordult már, akkor van egy rossz hírünk. Ezek mind kizárják az igazán mély orgazmus lehetőségét. Az, ha nem tudunk aktus közben a pillanatban lenni, és nem tudjuk igazán élvezni azt, az sajnos nagyon könnyen elrontja a végkifejletet is. De ha nem is a problémákon kattog az agyad akkor is nagyon könnyen el tudsz veszni a gondolatokban, hiszen szerintem azzal se mondok újat, ha valakinek ilyen és hasonló gondolatok futkároznak az agyában együttlét közben: „Vajon mit gondol rólam? Elég jól nézek ki? Hogy áll a hajam?” Egy-egy ilyen gondolatmenet is nagyon könnyen kizökkenthet, és onnan már nagyon nehéz visszarázódni. Ha ilyen problémákkal küzdesz, akkor legközelebb mindenképp próbáld ki, hogy figyeled a légzésedet, megpróbálsz minél inkább a jelenben maradni, és csak a szeretkezésre koncentrálni. Érdemes belemélyedni a hangokba, hogy mit érzel a tested egyes pontjain, mit vált ki belőled és hogy milyen érzés, amikor a másikhoz érsz.

 

 

Az is gondot okozhat, ha túl nagy nyomást teszel magadra és mindenképp el akarod érni. Ha folyamatosan arra koncentrálsz, és szorongsz tőle, akkor biztosan minden lehetőségét elveszed annak, hogy igazán élvezhesd, amitől aztán orgazmusod lehetne. Próbáld meg elengedni ezt a görcsös akaratot, és tényleg csak a pillanatban lenni, megélni annak minden szépségét. Amint ezt el tudod engedni sokkal közelebb leszel a célodhoz, és sokkal inkább el fogod tudni engedni magadat is.

 

Mit tegyek?

 

Ha pedig már mindent bevetettél, de még mindig nem sikerül igazán a mostban maradnod, és nem tudsz igazán gátlások nélkül szeretkezni, akkor érdemes kipróbálnod a fantáziálást. Na persze nem azt, ami teljesen elvisz egy másik irányba, és végképp nem vagy jelen, hanem az akkori pillanatot vetíted át fantáziálásba. Nyugodtan hozd elő az erotikus fantáziádat, és nem is feltétlenül kell kimondani, de akár párodról is gondolkodhatsz, végig mérheted a testét, és kommentálni minden egyes pontját. Vagy akár narrálhatod, hogy épp mit tesz veled, hogy az milyen érzés Neked. Vannak, akik nem szeretnek közben beszélni, azoknak is egy nagyon jó alternatíva tud lenni a fantáziálás, hiszen gondolatban minden olyan dolgot kimondhatnak, amit amúgy nem mernének, vagy kellemetlennek éreznének, vagy csak akár a helyzet úgy adja, hogy halknak kell lenni, és nem mondhatja őket hangosan.

 

 

A szexualitás legfontosabb eleme az orgazmus, így tehát nem meglepő, hogy annak érdekében, hogy azt el is érjük nagyon sok mindent meg tudnánk tenni. Ezek az egyszerű kis tippek biztosan segíteni fognak, úgyhogy ne félj őket alkalmazni, és a legfontosabb, hogy élvezd!