Heti egyszer, kétszer, háromszor? Gyakrabban vagy ritkábban? Sokak fejében megfordul a kérdés: mi van ha ők túl keveset szexelnek? Ha párjuk gyakrabban igényelné az együttlétet? Egyáltalán, mennyi a normális? Vajon mások többet hancúroznak? Ezekre a kérdésekre kerestük meg a választ!

 

Minél több, annál jobb?

 

Sajnos már a cikk elején el kell kedvetlenítenünk mindenkit: nincs olyan, hogy ideális mennyiség. Minden párnál más az, ami tökéletesnek számít. Vannak, akik naponta legalább egyszer összebújnak, mások jól kijönnek a heti 1-2 alkalommal is. De vannak olyanok is, akik ennél még ritkábban szexelnek- és teljesen elégedettek vele. 

Az, hogy heti hányszor hancúroztok, nagyban függ attól, mennyi ideje vagytok együtt a partneretekkel. Kutatások szerint a kapcsolat első évében hetente többször szexelnek a párok. Ez főleg a kapcsolat kezdeti stádiumára jellemző, amikor a napi több alkalom sem ritka. 

Az idő múlásával az összebújások gyakorisága ritkul, a legtöbb párkapcsolatban a heti 2-3 alkalom jellemző. Itt zárójelben megjegyeznénk, hogy számos olyan élethelyzet van, például költözés, távkapcsolat, gyermekvállalás, ami miatt elmaradhat a rendszeres szex, de ez teljesen normális, és általában rövid időn belül magától helyreáll a dolog. 

Nagyban függ az életkortól is, hogy mennyi az annyi. Itt nincsenek nagy meglepetések, a fiatalabbak általában többet szexelnek, mint a középkorúak, vagy az idősebbek. 

Minden párnak saját döntése és igénye, hogy hányszor szerelmeskednek a héten. De mi történik akkor, ha ez elképzelések nem passzolnak?

 

 

Ha túl kevés…

 

Gyakori probléma szokott lenni, hogy a kapcsolat egyik tagja úgy érzi, túl kevésszer bújnak ágyba. Ő többször is igényelné, partnere azonban elzárkózik ettől. 

Első lépésként fontos, hogy a felek őszintén tudjanak erről beszélni. Mindketten osszák meg, hogy számukra mennyi az ideális mennyiség, és hasonlítsák össze, ez mennyire klappol a valósággal. 

Lehetséges, hogy az a fél, aki kevésbé igényli a szexet, egyszerűen alacsonyabb étvággyal rendelkezik. De előfordulhat az is, hogy nem igazán élvezi a dolgot, csak nem meri nyíltan felvállalni az érzéseit. Persze az is lehetséges, hogy egyszerűen csak túl sok stressz éri, túl sok a munkája, emiatt a szex az utolsó dolog, amire vágyik.

Akármilyen ok húzódjon a háttérben, fontos, hogy ezt mihamarabb tisztázzák. Jó megoldás lehet például, ha új dolgokat próbálnak ki, új helyszíneken csinálják, vagy bevetnek néha egy-egy extra kiegészítőt… 

 

 

Ha túl sok…

 

Most nézzük meg azt a félt, aki úgy érzi, hogy túl sokszor bújnak ágyba. Az elején csodálatos érzés, hogy a másik ennyire kíván, ugyanakkor egy idő után fárasztóvá válhat, hogy akkor is készen kell állni, amikor semmi kedved sincs hozzá. 

Nem árulunk zsákbamacskát, a lényeg itt is a megfelelő kommunikáció.Ha túl soknak érzed, akkor ülj le és beszélj róla a partnerrel. Simán lehet, hogy neki is elég lenne a kevesebb, de mivel te is lelkesnek tűntél a szemében, ezért ezzel csak a kedvedre akart tenni. 

Persze előfordulhat, hogy egyszerűen csak arról van szó, nem egyezik meg a szexuális étvágyatok. Ezt is ki lehet küszöbölni azzal, ha nincs hozzá kedved, akkor más módon (kézzel, szájjal) okozol neki örömet. 

 

A lényeg a minőség

 

Akármennyi is számotokra az ideális szám, inkább a minőségre fektessétek a hangsúlyt. Ha például heti kettő az, amikor tényleg maximálisan át tudjátok adni magatoknak az örömöknek, akkor felesleges 4-5 alkalommal összebújni, csak azért, hogy elmondhassátok, milyen gyakran szexeltek. Főleg, ha ebből a 4-5 alkalomból a fele nem túl izgalmas…

Viszont a ló túloldalára sem szabad átesni, azaz ha mindig a tökéletes alkalmat várjátok, akkor könnyen azon kaphatjátok magatokat, hogy már hetek óta nem szexeltetek. Kezdjétek el ölelgetni, csókolgatni egymást- simán lehet, hogy közben megjön a kedv!


 

Akárhogy is legyen, fő a tiszta és őszinte kommunikáció! Ha fontosak vagytok a másik számára, biztosan találni fogtok egy olyan kompromisszumot, amellyel mindketten elégedettek lesztek, és a kapcsolatotok sem fogja bánni.