Erre nem is olyan egyszerű választ találni. Szubjektív, hogy kinek mit jelent a jó szex. Lehetséges, hogy egyik partnerednek életre szóló élményt okoztál, míg egy másiknak egyáltalán nem jött be. Ezzel nincs is semmi gond, nem kell mindenkinek megfelelni. Viszont a fejlődés mindig egy jó dolog, miért pont az ágyban hagynád ki? 

 

Légy magabiztos!

 

Általában a hölgyekre jellemző szokás, de szép számmal akad olyan úriember is, aki önbizalomproblémákkal küzd, ennek következtében pedig nem mer igazán felszabadulni szex közben. Sajnos ez többféle problémához vezethet. 

Egyrészt ő sem fogja élvezni, hiszen folyamat azon fog kattogni, hogy vajon elég kívánatos, elég vonzó a partnere számára, hogy vajon képes-e megfelelni a másik elvárásainak. Másrészt a partner számára is rendkívül zavaró lehet, ha észreveszi, hogy valami nincs rendben. A szeretkezés így könnyen kudarcba fulladhat, aminek hosszú távon a kapcsolat issza meg a levét.

Engedd el magad! Hidd el, hogy a másik kíván, akar- máskülönben nem bújt volna ágyba veled. Nem azt fogja vizsgálni, hogy mennyire nagy a popsid, vagy mik azok a hurkák a hasadon. Ha magabiztos vagy, az már félsiker!

 

Ne hanyagold az előjátékot!

 

Néha előfordulhat, hogy annyira kívánjátok egymást, hogy azonnal a lényegre tértek. Vagy épp rohanásban vagytok, és tényleg nincs másra idő, mint egy gyors menetre. Ezek is kellenek néha, hiszen feldobják a kapcsolatot. Ha viszont azt veszed észre, hogy rendre elmarad az előjáték, akkor itt az ideje cselekedni!

A hosszú ölelések, a finom simogatások, a szexi csókok garantáltan meghozzák a kedveteket a hancúrhoz, és alig várjátok majd, hogy a lényeghez érkezzetek. 

Az előjátékot természetesen nem csak közvetlen szex előtt vetheted be. Ha például napközben pajkos üzenetekkel bombázod a partneredet, vagy szexi öltözékben mutatkozol előtte, akkor egész nap másra sem fogtok tudni gondolni, mint hogy mikor kerültök már ágyba!

 

Mondd el, mire vágysz!

 

Az ágy nem a szégyenlősködés helye. Sokan mégis magukban tartják, hogy mi okozna nekik igazán örömöt. A partner utána persze hiába próbálkozik, hiszen fogalma sem lesz arról, mi jön be neked igazán. Ennek a vége csalódás lesz, ami akár az egész kapcsolat sorsát megpecsételheti. 

Ha bízol partneredben, itt az idő, hogy megoszd vele a legtitkosabb vágyaidat! Lehetséges, hogy titokban ő is mindig erre várt, de félt bedobni az ötletet. Utána indulhat a kísérletezgetés!

Ne aggódj akkor sem, ha olyan dolgot javasolsz, amely partnered számára már nem fér bele. Előfordulhat, hogy idővel kedvet kap hozzá!

 

 

Őrizd meg a spontaneitást!

 

Gyakran nehéz spontánnak maradni, különösen hosszú távú kapcsolatok során. A munka, a barátok, a hobbik mellett könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a szex egy feladat lett, amit rendszeres időközönként ki kell pipálni a listán. Ez viszont teljesen megölheti a vágyat!

Próbáljatok ki új dolgokat! Ha például eddig éjszakánként bújtatok össze, akkor dobd be az ötletet reggel. Ha mindig a hálószobát választottátok a szexhez, akkor ott a konyha vagy a fürdőszoba. Jöhetnek az új pózok, esetleg - ha mindketten benne vagytok- az új segédeszközök. Máris újraéled az a bizonyos láng!

 

 

Figyelj a másikra!

 

Vannak, akiknek problémát jelent az, hogy a másik vágyait sajátjai elé helyezze. Pedig az önzőség hamar lelohaszthatja a vágyat az ágyban. Ha folyamatosan arra törekszel, hogy saját magadnak jó legyen, de a másik igényeit figyelmen kívül hagyhatod, akkor minden leszel az ágyban, csak jó partner nem. 

Figyelj oda arra, hogy neki is jó legyen! Megéri az energiabefektetést, ugyanis nincs is annál vágykeltőbb dolog, amikor látod, hogy a másik odáig van attól, amit művelsz vele. Így neked is sokkal nagyobb élmény lesz az összebújás!

 

Természetesen ez sem jelenti azt, hogy azonnal tökéletes szeretővé avanzsálsz. Néha bármit teszel, lesznek olyan partnerek, ahol nem lesz meg a kémia. Akivel viszont igen, ott bevetheted ezeket a trükköket, hogy tényleg életre szóló élmény legyen a szex.