Ha fellángol a szerelem, akkor se látunk, se hallunk, csak a másik létezik. Az évek múlásával viszont alábbhagy a kezdeti lelkesedés, és hamar ott találhatjuk magunkat, hogy felkelti a figyelmünket egy vonzó szempár...Lehetséges egyszerre két embert szeretni? Valódi szerelemről beszélünk, ha más is bekerül a képbe? Mit lehet tenni ilyenkor? 

 

A szerelem múlása

 

Ha megismerkedünk valakivel, akkor leszáll a rózsaszín köd. Azt hisszük, most tényleg megtaláltuk a másik felünket, azt az embert, akivel az egész életünket el tudjuk képzelni. Lehetetlennek tűnik, hogy más is valaha felkeltse az érdeklődésünket. A másik egyszerűen tökéletes. Vagy mégsem?

Az idő múlásával, ahogy egyre jobban elmélyül a kapcsolat, megismerjük a másik gyenge pontjait. Képbe kerülünk azzal kapcsolatban, hogy mitől fél, mi idegesíti fel, milyen furcsa szokásai vannak. Már nem egy tökéletes teremtményként kezeljük, hanem észrevesszük, hogy ő is csak egy ember. 

A szerelem az évek során lanyhul, szeretetté alakul át. A vad szeretkezések ritkulhatnak, akár teljesen el is maradhatnak. Egyre több a veszekedés, kevesebb a boldog pillanat. A hajnalig tartó beszélgetések helyét átveszi a számlákról, bevásárlásról, házimunkáról szóló vitatkozás.

Ha pedig múlik a szerelem, nehéz partnerünkre fókuszálni...

 

 

Amikor felbukkan egy harmadik

 

Váratlanul belefutunk egy idegenbe, aki vonzó, rejtélyes, szexi. Hirtelen úgy érezhetjük, hogy a világ a feje tetejére állt. Szeretnénk róla többet megtudni, szeretnénk a közelébe kerülni. Ajaj, viszont ott a párunk!

Akármennyire is szeretjük a másikat, minden párkapcsolatban előfordulhat, hogy vonzónak találunk másokat. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen emberek vagyunk, rajongunk a szépségért. Ha megnézünk egy szexi dekoltázst, vagy elismerően nézünk egy kidolgozott felsőtestre, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy gond lenne a párkapcsolatunkkal. Ha megállapítjuk magunkban, hogy “hm, ő jól néz ki”, aztán továbbmegyünk a dolgunkra, akkor nem kell elkezdenünk aggódni. 

Ha viszont azt vesszük észre, hogy egyre többet jár fejünkben az a bizonyos másik, egyre többet keressük a társaságát, a közelében pedig szinte ragyogunk, akkor az jelzésértékű lehet. 

 

Ez tényleg szerelem?

 

Mielőtt azt gondoljuk, hogy kész, ez szerelem, érdemes átgondolni, hogy milyen a jelenlegi párkapcsolatunk. Boldogok vagyunk? Jól érezzük magunkat a másik társaságában? Valóban szerelmesek vagyunk belé? Lehetséges, hogy valami tüske van bennünk vele kapcsolatban? Előfordulhat, hogy nem oldottunk meg egy problémát, ami továbbra is nyomaszt?

Ha egy harmadik fél kerül a képbe, akkor az általában azt jelenti, hogy a jelenlegi kapcsolatunkkal nem vagyunk elégedettek. Alapesetben nem lehetséges, hogy két emberbe legyünk szerelmesek, maximum vonzalmat érezhetünk. 

Ha valóban szerelmet érzünk a harmadik fél iránt, akkor valószínűleg a meglévő kapcsolatunkban hunyt ki a láng. Ez a helyzet válaszút elé állít: maradjon a régi kapcsolat, vagy lépjünk át egy újba?

 

 

Van kiút?

 

Ha két ember iránt is szerelmet érzünk, az nem egy könnyű helyzet. Fájdalommal, lemondással jár- de a végén akár valami jó is kisülhet belőle. 

Ha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy két emberbe is szerelmesek vagyunk- akkor engedjük el mindkettőt. Ebben az esetben valószínűleg nem szerelemről van szó. Ha tényleg szerelmesek vagyunk, abba nem fér bele egy harmadik. 

Ha az új fél iránt érzünk vonzalmat, akkor érdemes kilépni a meglévő párkapcsolatból a lehető legrövidebb úton. Ha szerencsénk van, egy sokkal boldogabb kapcsolatban találhatjuk magunkat ezáltal. 

Ha a meglévő partnerünk iránt erősebbek az érzelmeink, akkor is érdemes átgondolni, hogy mi lehet a gond. Ha csak eltemetjük magunkban az érzelmeket, de nem ásunk a probléma gyökerére, akkor később is hasonló helyzetben találhatjuk magunkat. 

Akárhogy is döntünk, azt vegyük figyelembe, hogy az újdonság varázsa nem egyenlő a szerelemmel. Hiába tűnik a másik hibátlannak, biztosan neki is vannak gyengeségei, félelmei, idegesítő szokásai. Hiszen amíg a jelenlegi partnerünket nem ismertük, ő is tökéletesnek tűnt!

Akárhogy is döntünk, figyeljünk arra, hogy a lehető legkevésbé bántsunk meg másokat!