(Kép forrása: Freepik)

Valljuk be: a legtöbb ember álszent módon áll hozzá a megcsalás témájához, és tabuként kezeli. Pedig egy létező problémáról van szó, ráadásul a statisztikai adatok alapján sokkal többen csalják meg a párjukat, mint hinnéd. De vajon mi vezet idáig? És hová viszik a szeretőjüket?

(Kép forrása: Freepik)

Ezért csalják meg a legtöbben a párjukat

Talán mondani sem kell, de a férfiak körében sokkal gyakoribb a megcsalás, átlagosan negyven éves koruk körül lépnek félre. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a nők ne lennének hűtlenek - ők viszont inkább érzelmi kötődésre, és nem feltétlenül szexuális kielégülésre vágynak.

 

A leggyakoribb ok a férfiaknál az, hogy kalandot keresnek, továbbá keveslik év/vagy nem találják kielégítőnek az otthoni szexet.

 

Van, aki a hosszú, és unalmas párkapcsolatából menekülne - és van, aki új dolgokat akar kipróbálni. (Erre még később részletesebben is visszatérünk.)

 

A férjüket megcsaló nők általában vezető beosztásban dolgoznak, boldogtalan a párkapcsolatuk és általánosságban véve elhanyagolva érzik magukat. Talán kevesen hinnék, de a nagy pénisszel rendelkező partnereket a nők nagyobb valószínűséggel csalják meg.

 

(Kép forrása: Freepik)

Ezek a férfiak és nők keresik az alkalmi szexet

Az egyik legfelkapottabb (szex)parnterkereső oldal 2018-as statisztikái alapján az érettségizett, vidéki 30 éves férfiak, és a huszonéves, diplomával rendelkező nők keresik az alkalmi szexet.

Megcsalás: vidék vs. Budapest

Sokan azt gondolnák, hogy Budapest vezet ebből a szempontból - azonban a Google kereső eredményei teljesen más adatokat mutatnak.

 

Az elmúlt egy évben a “megcsalás” kulcsszóra például gyakran keresnek rá Tolna megyéből, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és Győr-Moson-Sopronból.

 

A Google Trends adatai alapján Budapest középen helyezkedik el (11.), míg a leghűségesebb megyének Vas-, Baranya-, és Jász-Nagykun-Szolnok megye számít. (Nógrádból és Zala megyéből nincsenek erre vonatkozó adatok.)

 
Némileg árnyalja a képet, hogy a “búvóhely” kulcsszóra viszont a fővárosban kerestek a legtöbben az elmúlt 1 évben. Ezt követi Pest megye, majd Hajdú-Bihar és Veszprém megye.

A keresési adatok alapján a legtöbben Zala megyéből szeretnének szexpartnert, ezt követi Jász-Nagykun-Szolnok, majd Bács-Kiskun megye.

 

Ilyen szempontból egyébként a Budapestiek konszolidáltak, csak a 17. helyen szerepelnek, a Pest megyeieknek pedig a 13. helyet sikerült megcsípni.


Hová viszik az emberek a szeretőjüket?

Érthető okokból sokan nem szívesen viszik haza a szeretőjüket - hiszen otthon van a házastárs és/vagy a gyerekek. Az internet persze már erre is megtalálta a megoldást, hiszen olyan “búvóhely térképek” találhatóak a neten, amik akár megyénként is összegyűjtik a kiadó lakásokat.

 

A búvóhelyek olyan apartmanok, ahol rendszerint néhány órára adják ki a szobákat, kifejezetten abból a célból, hogy kielégítsék a félrelépők igényeit. (Természetesen nem a prostitúcióra gondolunk.)

 

A  búvóhelyek árai egyébként erőteljesen változnak: Győrben például 5-7 ezer forint között mozognak óránként, míg Pesten egy jacuzzival rendelkező lakásért 5 ezer forintot kérnek óránként.

Azonban az ország keleti felében, például Debrecenben már 3500 forintért is találni kiadó szobát.

(Kép forrása: Freepik)

Fétisek szerepe a megcsalásban, és a megcsalás, mint fétis

Sok férfi leginkább azért lép félre, mert otthon nem tudja megvalósítani azokat a fantáziákat, amiket szeretne átélni.

 

Ilyen például az, ha a partner nem nyitott az anális- vagy orális szexre, esetleg a másik fél szeretné kipróbálni a BDSM-et, és megvalósítani a fétiseket. Ezek lehetnek különböző szerepjátékok, alá-fölérendeltségi viszony, latex és bőr ruhák, maszkok, a kikötözés és a póráz. (A sort persze még lehetne hosszasan folytatni.)

 

Léteznek olyan búvóhelyek is, amik kifejezetten az ilyen speciális igényű vendégekre szabták az apartmant. Az ilyenekben többek között ágy feletti tükör, szexhinta, vagy az ágyhoz tartozó bilincs is található.

 

Érdekes, de létezik a megcsalás is, mint fétis: a hivatalos angol néven cuckold rajongóit az izgatja fel, ha a férfi tudtával lép félre a felesége. (Vagy durvább esetben végig is nézi magát a megcsalást.)

 

Ilyenkor egyébként ritkábban használnak búvóhelyeket, hiszen a másik fél tudtával történik a dolog, így ez a szexuális fantázia otthon, a négy fal között is megvalósítható.

 

Nem csak szeretők, párok is vannak

 

Hiba lenne azonban azt gondolni, hogy csak szeretők használják ezeket a búvóhelyeket. Gyakori az is, hogy a párok otthon a négy fal között, akár a gyerekek miatt, nem tudják úgy megélni a vágyaikat, ahogyan szeretnék - vagy csak izgalomra vágynak.

 

Sok fiatal is felkeresi ezeket a búvóhely-térképeket, hiszen a kapcsolat korai szakaszában még nem biztos, hogy be akarják mutatni a barátjukat, barátnőjüket a szülőknek. Természetesen a tulajdonosok ebben az esetben ellenőrzik, hogy elmúltak-e már 18 évesek a fiatal szerelmesek.

 

Azonban ne legyenek illúzióink: a búvóhelyeket felkeresők 70%-a a szeretőjével együtt keresi fel a pár órás apartmanokat. Persze mindenkinek a saját privát dolga, hogy megcsalja-e a partnerét. A búvóhely-tulajdonosok pedig teljes diszkrécióval állnak a dologhoz; legyen szó szeretőről vagy épp szerelmespárról.