Talán csak nagyon kevés. Az együttlét után közel érezzük magunkat a másikhoz, ezekben a romantikus pillanatokban pedig akár a legféltettebb titkainkat is megosztanánk vele. Vigyázz azonban, mit kotyogsz el! Vannak olyan témák, amelyek megbeszélését, jobb, ha máskorra időzítesz. Mutatjuk, melyek ezek!

 

Milyen volt? Hát, izé….

 

A jó szex alapja az őszinte kommunikáció, ez vitathatatlan. Szuper, ha annyira nyíltan tudtok egymással beszélgetni, hogy ezt a témát is könnyedén meg tudjátok vitatni. Viszont lehetőleg ne a szeretkezés utáni perceket válasszátok erre! A dicséret jöhet, ha azonban nem vagy 100%-osan elégedett, akkor keress más időpontot! Ha elkezded kritizálni a másik teljesítményét, ha ráolvasod, hogy miket csinált rosszul, akkor azzal gyorsan meg lehet ölni a pillanatot. Szintén nem jó ötlet, ha viccnek álcázva próbálod előadni a mondandódat. Ha szeretnél változtatni valamin az ágyban, akkor keress egy semleges időpontot, és akkor hozakodj elő vele! 

 

 

Számlák, bevásárlás, takarítás…

 

Egy normális párkapcsolatban előbb-utóbb megjelennek az olyan hétköznapi gondok, mint a házimunka, vagy a számlák befizetése. Bár ezekkel sincs semmi gond, valljuk be, nem túl romantikus témák. Épp ezért ne is dobd be őket az ágyban! Ne ilyenkor vitassátok meg, hogy ki vigye le a szemetet, vagy kire vár a mosogatás. Ez totálisan illúzióromboló, és így nagy valószínűséggel kimarad a második kör is….

Pszt, a pénzügyek is ide tartoznak! 

 

Ex-sztorik

 

Ha egy párkapcsolaton belül felhozod az ex-témát, tudnod kell, hogy veszélyes vizekre evezel. Míg sokakat egyáltalán nem érdekel a volt szerelmek felemlegetése, mások a falat kaparják tőle. A szex utáni pillanatok pedig aztán biztosan nem a legmegfelelőbbek erre…

Ha a jelenlegi partneredet jobb színben tünteted fel, mint másokat, akkor az elég kicsinyes dolognak tűnhet. Ha viszont elmeséled életed legjobb hancúrját (ami nem a másikkal történt) azzal elég erősen odavághatsz az önbecsülésének. Nem lehet jól kijönni belőle, jobb is, ha kerülöd ezeket a sztorikat az ágyban!

 

Házasság, gyerekek

 

Szex után érezheted azt, hogy a másik az az ember, akivel le szeretnéd élni az életedet. Ez viszont nem feltétlen a megfelelő időzítés arra, hogy elkezdjétek tervezgetni az esküvőt vagy a gyermekvállalást! Ha hosszú évek óta együtt vagytok, akkor persze nincs vele gond, de egy induló kapcsolatnál talán jobb, ha kicsit vártok vele… Lehet, hogy a másik nem tart még ott, ahol ti, emiatt megijedhet, ha ajtóstul rontasz a házba. 

 

Munkahelyi problémák

 

Mindenkinek jól esik néha kiönteni a szívét, és megosztani mással a problémáit. A munkahelyi gondok viszont szintén az a téma, ami megöli a hangulatot. Ne ilyenkor hozakodj elő azzal, hogy Micike kolléganőd mennyire idegesít, vagy hogy az új főnököddel egyszerűen nem tudsz kijönni. Ez alól kivételt képeznek a vicces irodai sztorik, hiszen a nevetés még tovább tudja fokozni a jókedveteket. 

 

 

“Idegesít az anyád”

 

Kényes téma a másik családja. Gondolj bele, te mennyire örülnél neki, ha partnered nyíltan bírálni kezdené a családtagjaidat? Ha konfliktusod van a másik szüleivel, akkor jobb, ha átgondolod, mit fogsz neki mondani, ugyanis ha hirtelen hévből a fejére zúdítod a problémákat, akkor valószínűleg nem lesz tőle túl boldog. Épp ezért ne szex után hozakodj vele elő! A rózsaszín ködben sokkal nehezebb összeszedni a gondolataidat, és egy-egy átgondolatlan, elejtett félmondattal könnyedén beletaposhatsz a másik lelkébe. 

 

“Utálom, ha ezt csinálod”

 

Mindenkinek vannak apró, idegesítő szokásai. Ezek főleg akkor válhatnak elviselhetetlenné, ha együtt élsz a másikkal. De talán ez szintén nem a legjobb időpont arra, hogy megkérd a változtatásra. Ha van valami, amitől a falra mászol, akkor ne félj megosztani vele, viszont szintén jobb, ha semleges időpontot választasz ehhez. 

 

Összességében tehát szex után jobb, ha kerülöd a negatív témákat! Ezek megölhetik a hangulatot, és rossz emléket hagyhatnak a másikban. Ez pedig akár hosszú távon is rányomhatja a bélyeget szexuális életetekre.