Minden egyes nap tartogat valami újdonságot, izgalmat, kalandot. Boldogok vagyunk, hogy megtaláltuk a másik felünket, és biztosak vagyunk benne, hogy az idők végezetéig együtt leszünk. Aztán a szürke hétköznapok során egyre kevesebb idő marad egymásra, elmaradoznak a romantikus randevúk, ritkul a szeretkezések száma...Milyen jelekből veheted észre, ha párkapcsolatod egyhangúvá vált?

 

Kevésbé érdekel a külsőd

 

A kapcsolat elején biztosan figyeltél arra, hogy a hajad rendezett, a mosolyod ragyogó, a szetted pedig kifogástalan legyen. Az első néhány randevún mindenki igyekszik a lehető legjobb formáját hozni, az idő múlásával azonban ez megváltozik. Már nem zavar, ha kócos vagy, ha a másik meglátja a melegítőnadrágodat, vagy ha előbukkan egy-egy lyukas zokni. Ez hatványozottan igaz akkor, ha összeköltöztök. Több év elteltével már nem érdekel, hogy nézel ki otthon. Ezzel nincs is semmi baj. 

A probléma ott kezdődik, ha már egyáltalán nem szeretnéd lenyűgözni a másikat. Ha már feleslegesnek érzed, hogy egy kicsit is jól nézz ki. Ha már a pörköltszaftos trikót sem érzed cikinek…

Nem gond, ha esténként nem a legelegánsabb estélyi ruhádban várod a partneredet a frissen főtt vacsorával. De azért ne is a legkopottabb mackónackódat hord hetekig! Az ápoltságra figyelj. 

 

Nincsenek közös programok

 

Mozi, vacsora, színház, kirándulás, utazás. Egy kapcsolat eleje igazán mozgalmas. Szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy otthon, a négy fal között üljetek, inkább bejárnátok az egész világot. Aztán egy idő után egyre kevésbé érzitek azt, hogy ki kellene mozdulni. Már az otthoni főzőcskézés, filmnézés is megteszi. Egy idő után már külön-külön is eljárkálok, hogy találkozzatok a barátokkal. 

Jó dolog, ha nem hagyjátok, hogy a párkapcsolat rányomja a bélyeget az életetek többi területére. De nem szabad átesnetek a ló túloldalára sem. Figyeljetek arra, hogy több éves kapcsolatban is rendszeresen randizzatok. Akár minden héten fixen betervezhettek egy randinapot, amikor csak kettesben vagytok- lehetőleg házon kívül. 

 

Megváltoznak a beszélgetések

 

A kapcsolat kezdeti fázisában szinte áhítattal hallgatjátok a másik minden szavát. Órákig beszélgettek a legjelentéktelenebb apróságokról, anélkül, hogy félbeszakítanátok egymást. Közben eszetekbe sem jut, hogy a telefont nyomkodjátok, vagy a tévét nézzétek. 

Egy idő után már a beszélgetések lekorlátozódnak arra, hogy mi kell a boltból, vagy befizettétek-e a csekkeket. Már simán elengeded a füled mellett a másik szavait, miközben kedvenc sorozatodat nézed. Ezzel az a gond, hogyha nem tesztek semmit, akkor idegenekké válhattok a saját otthonotokban.

Minden nap szánjatok legalább egy fél órát arra, hogy beszélgessetek. Meséljétek el a nap történéseit, kérdezzétek meg a másikat is arról, hogy érzi magát. A telefont rakjátok félre, és lehetőleg a tévét se kapcsoljátok be.

 

 

Szex hiánya

 

Friss szerelmesként ki sem bújtatok az ágyból. Minden egyes nap szeretkeztetek, akár többször is. Odafigyelteketek a szőrtelenítésre, volt szexi fehérnemű, gyertyafény, zene. 

Ahogy múlnak az évek, az együttlétek száma is csökken. A munka, stressz, fáradtság miatt először csak kétnaponta, háromnaponta, majd végül már csak heti egyszer bújtok össze. Ha összebújtok… Már nem húzzátok órákig a dolgot, próbáljátok gyorsan lezavarni, hogy aztán mindketten békésen pihenhessetek. A szexi fehérneműk a polc mélyére kerültek, a romantikus háttérzajt pedig lecserélte a tévéből szűrődő zaj. 

A hétköznapok mellett nehéz időt szánni az együttlétekre is, de enélkül egy kapcsolat teljesen kihűl, és unalmassá válik. Ha nem is minden egyes nap, de hetente próbáljatok több alkalmat beiktatni!

 

 

Ölelések, csókok hiánya

 

A párkapcsolatban a vonzalmat nem csak szex útján, de csókokkal, ölelésekkel is ki lehet fejezni. Valljátok be, kezdetben ti sem tudtátok levenni egymásról a kezeteket! Elképzelhetetlennek tűnt, hogy kézfogás nélkül sétáljatok az utcán, és gyakran váltottatok szenvedélyes csókokat. 

A csókok idővel puszikká szelidültek, a romantikus simogatások pedig baráti öleléssé váltak. Bár ezek is elengedhetetlenek az intimitáshoz, ne hagyjátok, hogy ezek a gesztusok végleg kivesszenek a kapcsolatból! Onnantól már nagyon nehéz menteni a helyzetet...