Erre vágyik a nő

 

Férfiak számára az egyik legégetőbb kérdés: vajon mire vágyik egy nő? Romantikus gesztusokra, rózsákra, gyertyafényre? Hosszú beszélgetésekre, nagy nevetésekre, közös kalandokra? Egyenrangú partnerre, megbízható házastársra, jó apára? Vadító csókokra, szenvedélyes szeretkezésekre, ellenállhatatlan kémiára? Vagy ezek közül egyik sem? Nézzük meg!

 

 

Biztonság

 

A nőknek hihetetlenül fontos, hogy partnerük mellett fizikailag és érzelmileg is biztonságban érezzék magukat. A fizikai biztonság szerencsére már túlmutat azokon az időkön, amikor a férfiaknak mamutokkal kellett megküzdenie. Manapság a fizikai biztonság inkább azt jelenti, hogy a férfi gondoskodjon szíve választottjáról, ha valahol konfliktusba kerülnek másokkal, akkor ne a nőnek kelljen kiállnia mindkettőjük nevében. Az érzelmi biztonság inkább arra irányul, hogy a partner megbízható legyen, elegendő támogatást kapjon tőle, őszintén beszélhessen érzelmeiről, problémáiról, az őt érdeklő dolgokról. 

Egy harmadik sarkalatos pont, amiről nem szeretünk beszélni: az anyagi biztonság. Sokan egyből arra gondolnak, hogy ha a nő financiális biztonságra válik, akkor egyszerűen csak pénzhajhász, pedig ez nem feltétlen van így. A mai világban már a nők is ugyanúgy karriert építenek, pénzt keresnek, adott esetben vállalkozni kezdenek. De még a legerősebb nőnek is jól esik az a tudat, hogy bármi is történjék, a férfi anyagi támaszt is tud nyújtani a nehéz időkben. 

 

Figyelem

 

A nők szeretnek kibeszélni mindent: ha probléma éri őket a munkahelyükön, ha családi konfliktusba keveredtek, ha rosszul érzik magukat a bőrükben. A férfiak egy része ezzel nem tud mit kezdeni, hiszen ők alapvetően megoldásorientáltak, azaz egy probléma felbukkanása esetén inkább annak megoldására törekednek. A felesleges beszédköröket pedig inkább megspórolnák. Ha viszont ilyenkor a telefonjába, számítógépébe menekül, esetleg csak simán azt érzi a nő, hogy a férfi nincsen jelen a beszélgetésben, akkor könnyedén érezheti mellőzve magát. A férfi megkaphatja a figyelmetlen jelzőt, ez pedig kisebb-nagyobb vitákhoz vezethet. Pedig a nőnek nincs semmi másra szüksége, minthogy meghallgassák. 

 

Tartalmas beszélgetések

 

A nők nagy része nem kedveli azokat a férfiakat, akikkel nem tudnak tartalmasan beszélgetni a világ fontos kérdéseiről. Fontos, hogy a férfinak a komoly témákban is legyen véleménye, amelyet nem fél megosztani a nővel. A fordítottja sem jó, amikor a férfi úgy gondolja, hogy egy nővel nem lehet magasröptű beszélgetéseket folytatni- ez badarság. 

Ha a férfi hajlandó meghallgatni a nő véleményét, gondolatait a komoly témákról, akkor úgy fogja érezni, hogy a férfi egyenrangú partnerként tekint rá. Ez pedig kulcsfontosságú egy párkapcsolatban. 

 

Szenvedélyes szex

 

Még mindig nem tűnt el teljesen az a sztereotípia, hogy a férfiak számára fontos a szex, míg a nők csupán “elviselik” az együttlétet, vagy épp fejfájásra hivatkozva megpróbálják kihúzni magukat alóla. Pedig a nőknek ugyanúgy szükségük van a fizikai intimitásra, mint a férfiaknak. A szex a párkapcsolat egyik legfontosabb összetartó eleme, a nő ilyenkor érezheti azt, hogy párja még mindig kívánatosnak tartja, ez pedig jó hatással van önbizalmára. A szeretkezés közben felszabaduló hormonok miatt pedig hangulata is ezerszer jobb lesz. Ehhez viszont szükség van egy olyan partnerre, aki figyel arra, hogy a nő is jól érezze magát az együttlét közben.

 

 

Megbízhatóság

 

A nők számára rettentően fontos, hogy partnerük megbízható legyen. Ennek szintén evolúciós okai vannak, hiszen például a családalapítás elképzelhetetlen számukra egy megbízhatatlan férfival. Ha valaki nem tartja be az ígéreteit, rendszeresen elfelejti ezeket, akkor a nő könnyedén érezheti azt, hogy nem eléggé fontos a férfi számára. Ha pedig nem fontos a férfi számára, akkor mi értelme együtt maradni partnerével?

A megbízhatóságot férfiként úgy lehet elérni, ha kedvesednek olyan dolgokat ígérsz meg, amiket be is tudsz tartani, és ezekről nem felejtkezel el. 

 

Célok

 

A legtöbb férfi nem szívesen tervez a párkapcsolatában, az a fontos számukra, hogy jól érezzék magukat, aztán a többi már alakul. A nőknek ezzel szemben fontos, hogy tudják, merre is tart az adott kapcsolat, melyek a férfi jövőbeli tervei. Ha ezek nincsenek meghatározva, akkor a nő motiválatlanná válhat a kapcsolatot illetően, ami akár egyenes út lehet a szakításhoz is.

Természetesen itt nem arra gondolunk, hogy konkrét terv kell, például egy év múlva összeköltöztök, két év múlva összeházasodtok, utána két évvel pedig jöhet a családalapítás. Ezek a célok lehetnek egyszerűbbek is, mint például egy közös nyaralás, vagy egy költözés.