Mitől lesz jó a szex?

 

Mióta világ a világ, a férfiakat és a nőket egyaránt foglalkoztatja egy nagyon fontos kérdés: mitől lesz jó egy együttlét? A válasz nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik, hiszen van, aki egy romantikus, gyertyafényes összebújásra vágyik, míg másoknak az jelenti a totális extázist, ha egy gyors menetet zavarnak le a konyhaasztal közepén. Viszont van néhány általános szabály, amelyet betartva jó eséllyel indulsz. Nézzük!

 

 

0. Kémia

 

Sajnos ez az a pont, amiért nem tudunk külön erőfeszítéseket tenni. Ha megvan köztetek a testi vonzalom, akkor az már egy jó alap lehet egy felejthetetlen együttléthez. Ha viszont nincs, akkor bevethetitek a legvadabb ötleteiteket, csinálhatjátok különleges pózokban, vagy extrém helyszíneken, nagy a valószínűsége, hogy nem ez lesz életetek legemlékezetesebb kalandja. A kémia vagy megvan, vagy nincs. Ha előbbi, akkor könnyebb helyzetben vagytok, utóbbinál viszont érdemes átgondolni, hogy kell-e esélyt adnotok ennek az egésznek. Hiszen ha az elején nincs meg a kémia, később sem fog megérkezni. 

 

1. Helyszín

 

Akár az első csóknál, a szexnél is kiemelten fontos, hogy milyen helyen zajlik. Ha például az első együttlétet tervezgetitek, akkor érdemes lehet egy biztonságos szobát választani, hogy mindketten komfortosan érezhessétek magatokat. Ha kényelemben érezzük magunkat, sokkal könnyebb ellazulni, és egyszerűbb ráhangolódni a másikra, mintha feszengenénk. Ha viszont már a sokadik éjszakátokat töltenétek el együtt, jöhetnek az extrém helyszínek. Arra azonban figyeljetek, hogy például a nyilvános szeretkezés nem mindenki számára ugyanolyan izgató. Ha partneretek nem akar belemenni, akkor nem szabad erőltetni, mert könnyen kudarcba fulladhat a kaland. 

 

2. Időzítés

 

Régóta együtt lévő pároknál is változó, hogy mikor gyűrik a lepedőt. Van, aki szereti ezzel indítani a reggelt, mások este, a nap megkoronázásaként bújnak össze partnerükkel. Ez teljesen rendben van, tapasztaljátok ki, hogy nektek melyik a legjobb időszak!

Arra viszont figyeljetek, hogy legyen elég idő egymásra hangolódni. Néha jól esik egy gyors menet, de máskor hagyjatok időt magatoknak egy hosszabb ágytornára is! Ha állandóan rohannotok, kapkodnotok kell, akkor az megölheti a vágyat. 

Ez főleg az első alkalomnál bír nagy jelentőséggel, hiszen itt sok minden eldől. Ilyenkor érdemes úgy időzíteni, hogy elég időt tudjatok egymásra szánni, hogy kellemes élményekkel távozhassatok. 

 

3. Kommunikáció

 

Bár szex közben sokan nem szeretnek beszélgetni, mégis, bizonyos helyzetekben szükség van rá. Ahhoz, hogy mindkét fél számára emlékezetes legyen az együttlét, elengedhetetlen a kommunikáció. Partnerünk sajnos nem fog tudni olvasni a fejünkben, hogy nekünk mi az, ami jó, így kénytelenek vagyunk elmondani neki. Ne aggódj, egy normális partner nem fog ezen kiakadni, sőt, örülni fog, hiszen így könnyebben szerezhet neked örömet! Ha viszont azt látod, hogy megsértődik, amikor elmondod neki az igényeidet, érdemes elgondolkodni rajta, hogy szeretnél-e a jövőben még egy menetet…

 

 

4. Odafigyelés

 

A szex páros sport, így muszáj odafigyelni nem csak saját magunkra, de partnerünkre is. A szem, az arc, a sóhajok, a mozdulatok sokat elmondanak arról, hogy a másik éppen hogyan érzi magát az ágyban. Ha azt látod, hogy minden rendben, folytasd csak, amit elkezdtél! Ha viszont úgy tűnik, partnered nincs oda különösebben azért, amit csinálsz, akkor változtass a technikádon! Ha ez sem segít, nyugodtan kérdezz rá nyíltan, hogy mi a gond, és mi az, amin változtass. Természetesen ez oda-vissza kell, hogy működjön! 

 

5. Nemet mondani ér!

 

Mindenki máshogy szereti. Van, akinek szüksége van arra, hogy közben partnere szemébe nézzen, mások kerülik a szemkontaktust. Van, akit egy kiráz a hideg egy játékszertől, más azonnal beindul, ha meglát egy darabot. Sokan egy meghatározott pózban képzelik a szeretkezést, mások imádnak kísérletezni. Teljesen rendben van, ha egy dologtól úgy érzed, a frász kerülget. Viszont ne menj bele azért, mert partnered ezt szeretné! Látni fogja rajtad, hogy nem élvezed igazán, ez pedig az ő kedvét is elveheti. Ha pedig bele akar kényszeríteni valamibe, amit te határozottan elutasítasz, szintén érdemes átgondolni, hogy mit keresel egy ágyban egy ilyen emberrel.