Létezik egy kérdés, amely a felnőtt egyedülállók igen magas százalékát foglalkoztatja: kialakulhat párkapcsolat egy egyéjszakás kalandból? Vagy a gyorsan fellángoló szenvedély csak másnap reggelig tart?

 

Bármi legyen is az eredeti elképzelésünk, azt egy kedves mosoly, egy hosszú beszélgetés, vagy egy magával ragadó illat azonnal megváltoztathatja. Így fordulhat elő, hogy az, amit egy egyéjszakás kalandnak terveztünk, a fejünkben motoszkál még napokig. Lehetséges, hogy a másik fél is érezheti ugyanezt? Szerintünk igenis lehetséges!

 

Persze,  az egyértelmű jeleket nem szabad figyelmen kívül hagyni, de ha úgy érzed, hogy egy hullámhosszon voltatok a másikkal, őszinte figyelemmel érdeklődött irántad, és úgy váltatok el, hogy biztosan fel tudjátok venni egymással a kapcsolatot, az egyértelmű jele a sikernek!

 

Mikor van a legnagyobb esélyed arra, hogy hosszútávú kapcsolat alakuljon ki az egyéjszakás kalandból?

 

  1. Ha korábban már ismertétek egymást, és napközben is töltöttetek már el több időt. Ha a mindennapjaitokban már egymásra hangolódtatok, és az éjszaka sem okozott csalódást, nagy valószínűséggel egyre gyakrabban kereshetitek egymás társaságát. A barátságokból alakulnak ki a legmélyebb kapcsolatok.

 

  1. Ha a hosszú flörtön és a testi vonzalmon túl egy tartalmas beszélgetéssel zárjátok a találkozást. Ha megismersz valakit, aki a fizikai vonzalmon túl érdeklődést vált ki belőled, és ő is ugyanúgy figyel és kíváncsi rád, nagy a valószínűsége, hogy intellektuális partnerként is nyitottak lesztek egymásra.

 

  1. Ha nevettek. Talán furcsán hangzik, de mindkét nem számára fontos, hogy a partnerével őszintén jól érezhesse magát, és sokkal szívesebben gondolunk vissza arra a személyre, aki megnevettetett minket. Tehát, ha az együtt töltött idő jó hangulatban, boldogan, nevetésekkel telt, nagy esély van rá, hogy mindketten vágytok majd ugyanarra a boldog időszakra.

 

  1. Ha másnap keres téged, és te ennek őszintén örülsz. Ha valakivel annyira jól érezzük magunkat, hogy legszívesebben nem is válnánk el, azt nagy eséllyel rövid időn belül keresni fogjuk, vagy várjuk, hogy keressen. Ha a partnered 1-2 napon belül megkeres, és te már alig vártad, hogy így legyen, akkor jó úton haladtok a párkapcsolat felé.

 

  1. Ha az éjszaka nem a reggellel ér véget. Ha nem érzitek magatokat kínosan reggel, hanem mindkettőtök részéről inkább egy reggelivel és egy közösen töltött délelőttel folytatódik a találkozótok, nagy eséllyel már annyira egymásra hangolódtatok, hogy ezt nehezen engednétek el. :)

 

  1. Ha kellemes, nyugodt érzéssel váltok el. Ha nem érzitek magatokat kellemetlenül, kínosan, inkább úgy, mintha egy szuper éjszakától, egy kedves baráttól válnátok el, nagy eséllyel fogjátok még egymás társaságát keresni. Hiszen ki ne vágyna egy kedves barát társaságára?

  1. Ha barátok vagytok extrákkal. Tudjuk, hogy ez a felállás nem működik mindenkinél, de igenis kialakulhat belőle mély érzelmi kötődés mindkét fél részéről! A kulcs ebben az esetben is az őszinte és nyílt kommunikáció.

 

  1. Ha nagyon hasonló az életetek. Mennyivel könnyebb este olyan embernek elmesélni a napod, aki hasonló területen dolgozik, hasonló a napi beosztása és hasonló élethelyzetben van éppen, igaz? Ha reggel egyszerre tudtok elindulni, ha megérted, hogy a másik miért dolgozik annyira sokat, vagy épp miért kell annyira korán mennie, mert te is ugyanazt teszed, nagy a valószínűsége, hogy egyre több időt töltötök együtt - mindenki vágyik arra, hogy megértsék és elfogadják. Ez az, ami összeköthet benneteket.

 

+1: Ha az egész este annyira magától értetődő és természetes volt, mintha már évek óta együtt lennétek. Persze, nem ez az általános, de igenis lehetséges. Ha úgy érzed, hogy amellett az ember mellett vagy, aki mellett lenned kell, valószínűleg ő is ugyanazt a nyugodtságot és természetességet közvetíti feléd. Ki sem kell mondanotok, mégis mindketten tudjátok.

 

A fentiek mellett természetesen fontos az óvatosság és nem szabad abba a hibába esni, hogy minden esetben létrejöhet hosszútávú kapcsolat egyéjszakás kalandból. De van rá esély, legalább 8+1 biztosan.

 

Minden azon múlik, hogy mennyire tudtok egymásra hangolódni, mennyire vagytok nyitottak, és mennyire tudtok őszintén kommunikálni egymással. Hiszen egy hosszútávú kapcsolat alapja a bizalom, az egymás iránti nyitottság és az őszinte kommunikáció. Ez pedig független attól, hogy hol és mikor találkoztatok.