Mostanában mintha furán viselkedne a szomszédod? Esetleg az egyik kollégád mintha folyamatosan bámulna? A sarki kávézóban állandóan belebotlasz egy mosolygós idegenbe? Sokszor előfordulhat, hogy nem tudjuk jól kifejezni, ha valaki tetszik nekünk, de az ellenkezője is igaz, azaz hogy nem vesszük észre a nyilvánvaló jeleket. Vajon tetszel a másiknak? Ha az alábbi jeleket veszed észre, a válaszunk: igen!

 

 

1. Le sem veszi Rólad a szemét

 

Ha a közelébe érsz, folyton a szemedbe néz, mosolyog, és olyan, mintha várna valamire? Vagy éppen amint a közelébe érsz, a földet kezdi el bámulni, de ha elfordulsz, akkor egyből magadon érzed a pillantását? Mindkettő jó jel! Már csak az a kérdés, hogy Te mit reagálsz ilyenkor. Ha bátran felveszed a szemkontaktust, előbb-utóbb számíthatsz rá, hogy oda fog lépni hozzád. Ha viszont egy kicsit szégyenlős a másik, és nem mer a szemedbe nézni, akkor Neked kell megtenni az első lépést!

 

2. “Véletlen” találkozások

 

Mostanában mintha állandóan belebotlanál? A kedvenc helyeiden ücsörögve előbb-utóbb őt is kiszúrod a tömegben? Ne aggódj, feltehetően nem kukkoló, csak éppen keresi a lehetőséget, hogy ismét láthasson, és esetleg beszédbe elegyedhessetek. Ha felbukkan valahol, akkor ragadd meg az alkalmat, és szólítsd le! Így kiugraszthatod a nyulat a bokorból.

 

3. Tollászkodás

 

Ha szembe jön a kiszemelt, akkor tudat alatt is szeretnénk a legvonzóbb arcunkat mutatni. Nők esetén gyakori, hogy a hajukat dobálják, vagy az ékszereikkel játszanak, míg a férfiak például feltűrik az ingujjukat, vagy megigazítják a nyakkendőjüket. Ez is biztató jel!

 

4. Figyeld a testtartását

 

Ha esetleg még nem beszélgettetek, akkor a legkönnyebb módja, hogy kiderítsd, tetszel-e neki, az az, ha megfigyeled a testtartását. Ha feléd fordul, lábai a Te irányodba mutatnak, és esetleg még a tenyerét is feléd fordítja, akkor biztosan tetszel neki! Férfiaknál ezen kívül még gyakori, hogy kihúzzák magukat, kezüket pedig zsebre vágják, vagy csípőre teszik. Ekkor szintén magabiztosságot, és férfiasságot akarnak mutatni. 


 

 

5. Figyelj rám!

 

Ha fel akarjuk hívni magunkra a másik figyelmét, hát nincs más választásunk, mint feltűnően viselkedni. Az emberek egy része ilyenkor például hangosabban kezd el beszélni, hogy nagy társaságban is észrevegye a másik. Tehát ha azt tapasztalod, hogy munkatársai vagy haverjai körében sokkal harsányabban viselkedik, akkor az nem azt jelenti, hogy egy kiskirálylány vagy egy nagyképű macsó, hanem egyszerűen a figyelmedre vágyik!

 

6. Mit nézel?

 

Hát, valószínűleg Téged! Ha azt veszed észre, hogy a másik kilép a helyiségből, de előtte még tekintete Rád vándorol, akkor szintén nyert ügyed van! Ilyenkor abban reménykedik, hogy hátha utána mész, és esetleg végre dumálhat veled!

 

7. Tükörkép

 

Azt veszed észre, hogy másolja mozdulataidat, ugyanakkor lép, mint Te, és egyáltalán: nagyon hasonlóan viselkedik?  Ez egy tudatalatti jel, mellyel a szimpátiát fejezzük ki. Szóval, tetszel Neki!

 

8. Segíthetek?

 

A segítőkészség egy bizonyos mértékig nem feltétlen azt jelenti, hogy bejössz Neki. Ha látja, hogy nagy bajban vagy, és a segítségedre siet, lehet, hogy egyszerűen csak kedves, jól nevelt. Viszont ha minden egyes alkalmat megragad, még azokat is, mikor nem feltétlen lenne szükséged a segítségére (például minden egyes alkalommal kinyitja előtted az ajtót), akkor már nem csak szimpla udvariasságról beszélhetünk. 

 

9. Keresi a társaságod

 

Ez csak akkor lesz feltűnő, ha már beszélőviszonyban vagytok. Ha azt látod, hogy nagy társaságban is folyamatosan Veled szeretne beszélgetni, és hiába próbálják eltereni a figyelmét barátai vagy kollégái, akkor sem tántorít mellőled, na, az már jelent valamit!

 

10. Próbál megnevettetni

 

Béna viccek, humorosnak szánt próbálkozások? Valószínűleg meg akar nevettetni, mert imádja a mosolyodat! Ne ijedj meg, az esetlensége nem abból adódik, hogy nem ismeri a humort, csak épp oltári zavarban van.

 

+1. Megérint

 

Ha azt veszed észre, hogy “véletlenül” átkarolja a derakadat, esetleg “épp nem vette észre”, hogy hozzáért a kezedhez, akkor kétséged se legyen afelől, hogy szándékosan próbál megérinteni, hiszen vonzódik hozzád!

 

Ha pedig ezek közül a jelek közül legalább három igaz Rátok, akkor az már elég bizonyíték, hogy valóban szimpatikusnak talál. A kérdés már csak az: Te mit lépsz?