Végre-végre összeszedted minden csepp bátorságodat, kiszemelted elé álltál, és elhívtad randizni? Ő pedig igent mondott! Gratulálunk! Viszont most tuti, hogy azon parázol, mégis hol legyen a találkozó. Ez így is van jól, hiszen valószínűleg szeretnéd különlegessé varázsolni az alkalmat. Ha utálod a sablonos randihelyszíneket, akkor most jó hírünk van: összegyűjtöttük Neked a legjobbakat! Már csak az a kérdés: fogsz tudni választani közülük? 

 

 

1. Közös főzöcskézés

 

Bizony-bizony, ez egyáltalán nem egy tipikus randiprogram- épp ezért annyira jó! A legtöbb nagyvárosban számos olyan főzőtanfolyam található, ahol ketten készíthetitek el a vacsorának valót. Ez főleg akkor lehet óriási pluszpont, ha tudod, hogy a másik odáig van a fantasztikus ételekért. Amellett, hogy sikerül összedobnotok valami finomat, jobban meg is ismerhetitek a másikat: tesztelhetitek, hogy mennyire tudtok egy csapatban dolgozni, mit hoz ki a másikból egy esetleges stresszhelyzet, és hogyan kezeli a nehézségeket. Bár kicsit kockázatos a dolog (hiszen ha nem vagytok mesterszakácsok, nem lesz olyan könnyű feladat egy különleges thai vagy kínai étel elkészítése például), de ha sikerrel zárul a randi, szinte garantált a következő!

 

2. Kutyasétáltatás

 

A kutyákat mindenki szereti, így szintén jó randiprogram lehet, ha elhívod sétálni egy háziállat társaságában egy parkba. Ez szintén egy remek lehetőség arra, hogy jobban megismerhesd a másikat, ugyanis abból, hogy mennyire jön ki az állatokkal, hogyan bánik velük, mennyire veszi szívére, ha a kutya esetleg összekoszolja a ruháját, sok minden kiderül. Nem kell búslakodnod akkor sem, ha nincs sétáltatható négylábú a közelben, inkább ugorjatok be egy közeli állatmenhelyre! Itt önkéntesnek jelentkezve egy órára Tiétek lehet egy szőrös kisállat. Ezzel nem csak plusz pontot kapsz a másiknál, de a menhelyen élő állatoknak is jót teszel. 

 

3. Sportokra fel

 

Ha mindkettek igazi sportfanatikusok vagytok, akkor a sportpálya számotokra a legideálisabb első randis helyszín. Rossz idő esetén irány mondjuk egy squash vagy teniszpálya, jó idő esetén viszont pattanjatok bringára, vagy kössétek fel edzőcipőtöket, és kocogjátok körbe a Duna partot. Ha ennél kicsit kevésbé aktív programra vágytok, még mindig szóba jöhet a billiárd, bowling vagy darts. Ha gyakorlott vagy ezekben, akkor megcsillogtathatod tehetségedet, ha pedig még totálisan kezdő, tuti, hogy jó beszédtémát (és elég sok nevetést) fog hozzáadni a randihoz!

 

4. Bruncholjatok

 

Bár inkább az az álláspont jellemző, hogy este “illik” randizni menni, Te miért ne csavarnál ezen egyet, és választanál egy délelőtti időpontot? A brunch, azaz a reggeli és ebéd között helyet foglaló étkezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, épp ezért bőven válogathatsz olyan helyek közül, ahova elvinnéd kiszemeltedet. Egy romantikus helyen elköltött kiadós és ízletes reggeli után pedig még simán dönhettek úgy, hogy nem akartok véget vetni a randinak, hanem helyette kitaláltok valamilyen izgis programot!

 

 

5. Turistáskodjatok

 

Te hányszor mentél el saját városodban meglátogatni a turistanevezetességeket? Valószínűleg az utóbbi hónapokban nem túl sokszor...Mi lenne, ha nyakatokba vennétek a várost, megnéznétek az összes turistalátványosságot és megmutatnátok egymásnak a kedvenc helyeiteket? A sok látnivalónak köszönhetően ennél az opciónál sem kell attól tartanod, hogy nem lesz közös beszédtéma!

 

Ahova pedig biztos ne vidd a másikat: 

 

Vannak olyan randihelyszínek, melyeket nem érdemes kipróbálnod az első randin (kivéve, ha szándékosan el akarod ijeszteni a másikat):

  • Kocsma: Ha csak nem az a célod, hogy közös ivással indítsátok a kapcsolatotokat, a kocsma kifejezetten tiltólistás randihelyszín. Hangos, zsúfolt, és könnyű túlzásba vinni az alkoholt- ezzel pedig nagy valószínűséggel kellemetlen helyzetbe sodrod magadat!
  • Mozi: Tipikus első randis mozihelyszín, amit nem is értünk, hogy miért terjedt el. Már azt sem könnyű kiválasztani, hogy mit nézzetek meg, és az sem túl romantikus, ha másfél-két órán keresztül csendben ültök egymás mellett. Na és akkor még nem beszéltünk arról, hogy nulla kreativitásról árulkodik. 
  • Pláza: Kell ezt különösebben ragozni? Tényleg úgy akarod a másikat megismerni, hogy boltokról boltokra járkáltok egy rakás idegen között?
  • Otthon: Ha korábban nem ismertétek egymást, szinte kizárt, hogy komfortosan érezné magát egy szinte idegen ember társaságában. Ezen kívül gondolhatja azt is, hogy egyetlen célod van csupán: ágyba vinni Őt.