A férfi-nő barátság még mindig az egyik legvitatottabb téma. Az emberek egy része szerint simán működhet, míg mások szerint előbb-utóbb az egyik fél többet fog érezni a másik iránt. Bár mi hiszünk abban, hogy férfi és nő között lehet barátság mindenféle hátsó szándék nélkül, valljuk be, ez a ritkább eset, és gyakrabban hallani arról, hogy a barátság szerelemmé alakult. Ha Neked is van ellenkező nemű barátod, és úgy látod, hogy mostanában furcsán viselkedik, akkor lehet, hogy többet akar a barátságnál. Olvasd el cikkünket, hogy kiderüljön, mi az 5 leggyakoribb jele annak, hogy bizony randira hívna!

 

 

1. Féltékenykedés

 

A legegyértelműbb indok, talán ez nem is szorul bővebb magyarázatra. Barátra nem vagyunk féltékenyek akkor, ha randizik, és mi pedig nem akarunk Tőle semmit. Sőt, inkább örülünk a boldogságának. Ha ennek ellenére a féltékenység jeleit veszed észre rajta, akkor valószínűleg ő már túllépett a barátságon!

 

2.”Véletlen” érintések

 

Mostanában feltűnően sokat ölelget, puszilgat, holott korábban ez nem volt Rá jellemző? Beszélgetés közben “véletlenül” megsimogatja a karodat, derekadat, válladat? Ha kettesben csináltok valamit, gyakran kézenfogva sétálgattok? Esetleg még összebújós, filmnézős estéket is szoktatok tartani? Ugye, hogy ezek már gyanús jelek? Hiszen ha belegondolsz, általában egy párkapcsolatban szoktak így viselkedni az emberek...

Természetesen ezeket sem szabad félreértelmezni, simán lehet, hogy azért ölel meg, mert így akarja kifejezni az irántad érzett (baráti) szeretetét. Előfordulhat, hogy azért sétáltok kézenfogva, mert nagy a tömeg, és nem akarja, hogy elszakadjatok egymástól. Ezek még nem feltétlen jelentik azt, hogy kapcsolatot szeretne, viszont akkor már gyanakodhatsz, ha korábban teljesen elképzelhetetlennek tartotta, hogy hozzád érjen.

 

3. Folyamatosan keres

 

Együtt töltöttétek az egész napot, mégis, hazafele küld egy sms-t, hazaérve pedig azonnal felhív telefonon, sőt, még lefekvés előtt is küld egy “Jó éjt” üzenetet? Ha ez nem egy ritka eset, hanem minden nap előfordul, hogy többször is beszélgetést kezdeményez, akkor szinte biztos, hogy tetszel neki! 

 

4. Mintha zavarban lenne…

 

Hát, ha bejössz neki, akkor ez is elképzelhető! Ha azt látod, hogy sokszor kapkodja ide-oda a tekintetét, zavartan toporog a lábával, vagy láthatóan kényelmetlenül feszeng egy szituációban, az azért van, mert fogalma sincs, hogyan viselkedjen a közeledben: legyen természetes, mint amilyen mindig is volt, vagy próbáljon meg kezdeményezni. Nagy dilemma!

 

5. Sokszor vagytok kettesben

 

Korábban egy nagy baráti társaság részei voltatok, és csak bandázás közben találkoztatok, de mostanában mintha sokkal több időt töltenétek kettesben, akár annyira, hogy a többiekkel már nem is találkoztok? Ez annak a jele, hogy szeretne “leválasztani” Téged a többiektől, hogy jobban megismerhessen, és esetleg randira hívhasson. Főleg akkor lehet gyanús, ha többször előfordul, hogy eredetileg a többiekkel találkoztatok volna, de “hirtelen” mindenki másnak sürgős dolga akadt, csak neki nem…

 

 

Hogyan tovább?

 

Nos, ez csak rajtad múlik. Három lehetőséged van: 

 

  1. Szerelem

 

Lehetséges, hogy rádöbbensz, igazából Te is kedveled a másikat, és többet szeretnél Tőle. Ez esetben valószínűleg az lesz az első gondolatod, hogy “De hát mi lesz a barátságunkkal?”. Ez viszont ne tartson vissza attól, hogy megpróbáljátok, ugyanis a tartós párkapcsolatok nagy része barátságból indul, így simán megvan az esélyetek Rá, hogy működni fog a dolog.

 

  1. Nem érzel úgy...

  2.  

Ha Te nem érzel vonzalmat a barátod iránt, akkor ez egy kevésbé vidám történet. A legjobb, amit tehetsz, hogy őszintén rákérdezel, mit érez irántad. Ha bevallja, hogy szerelmes, akkor valószínűleg a barátságotoknak is vége lesz. Sajnos ez fájdalmas lesz, de ha tényleg a barátodnak tartod, akkor ez a legtisztább út, amiben a legkevésbé sérül.

 

  1. Nem veszel róla tudomást

 

Rájöttél, hogy tetszel Neki, de nem akarsz Tőle semmit, viszont a barátságotokat sem akarod kockára tenni? Ilyenkor természetes, hogy megfordul a fejedben, hogy inkább homokba dugod a fejed, és úgy teszel, mint aki nem veszi észre...De mi nem ajánljuk ezt a módszert. Ha ugyanúgy viselkedsz, mint eddig, azzal pont, hogy bátorítod a másikat, ha viszont hárítod a közeledését, akkor előbb-utóbb le fog esni neki, hogy rájöttél. Ekkor pedig jogosan fog felháborodni azon, hogy miért nem szóltál neki előbb.