Egy friss kapcsolat elején szinte a föld felett lebegünk. Ekkor még minden csodálatosnak tűnik, meg vagyunk győzödve arról, hogy a másik a nagy Ő, és úgy érezzük, hogy boldogságunkat semmi sem ronthatja el. Viszont vigyázni kell, ugyanis van néhány apróság, amivel nagyon gyorsan odaverhetünk a bimbózó párkapcsolatnak. De hogy mik azok a dolgok, amikre oda kell figyelned, ha nem szeretnéd már az elején elszúrni a románcot? Mutatjuk!

 

 

1. Matricáskodás

 

Egy új kapcsolat elején elég gyakori hiba, hogy matricaként rátapadunk újdonsült szerelmünkre, és szinte lélegezni sem hagyjuk. Állandóan üzengetünk neki, éjjel-nappal a telefonon lógunk, személyes találkozásnál pedig mintha soha nem akarnánk elengedni. Ideig-óráig biztos nagyon hízelgő lehet számára, hogy ennyire rajongunk érte, de utána nagy valószínűséggel zavarni fogja, hogy már a kapcsolatunk elején ennyire ráakaszkodunk, és nem hagyjuk élni. Bármennyire is nehéz, ne róla szóljon a nap 24 órája! Neked is biztosan van munkád, hobbid, barátaid, egy új szerelem miatt ne hanyagold el őket már az elején!

 

2. Túl korai tervek

 

Mivel az elején még nem igazán ismerjük a másik hibáit, ezért hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy azok nincsenek is. Épp ezért túlidealizáljuk a másikat, és hajlamosak vagyunk már az esküvővel, házassággal és gyerekvállalással kapcsolatos terveket szövögetni. Pár hét vagy hónap után ez viszont még nagyon korai! Ezekkel az ötletekkel simán elijesztheted új partneredet. Inkább ismerjétek meg egymást jobban, ha pedig már hosszabb ideje együtt vagytok, és még mindig ugyanígy gondolsz a kapcsolatra, akkor vesd fel ezeket az ötleteket.

 

3. Mindent a maga tempójában

 

Természetes, hogyha megtalálod azt, akit őszintén szeretsz, legszívesebben világgá kürtölnéd, és azonnal bemutatnád családodnak vagy barátaidnak. De ebben is jobb várni egy kicsit! Nem kell rögtön egy hét után kitenni egy családi ebédnek, és nem is muszáj két hét után barátokkal közös nyaralást tervezgetni. Néhány hónap után már rendben van, hogy szeretnéd bemutatni párodat azoknak, akik fontosak számodra, de előtte azért kérdezd meg Őt is. Lehetséges, hogy még túl korainak fogja tartani, és ha rákényszeríted, akkor elmenekülhet. 

 

4. A kritikával csak óvatosan

 

Előfordulhat, hogy már a kapcsolat elején kibuknak olyan tulajdonságai, amiket Te nehezen tolerálsz. Persze ezekről nem kell hallgatni, hiszen egy párkapcsolat lényege épp az, hogy mindent megbeszélhess a másikkal- még a rossz dolgokat is. De ha már az első néhány hétben felróvod neki, hogy idegesítő, ahogy nevet, vagy nem tetszik az öltözködési stílusa, jogosan fog felháborodni, és imádkozhatsz, hogy ne tegyen azonnal lapátra. Ha van egy apróság, ami tényleg rettentően zavar, akkor azt kedvesen add tudtára, de semmiképp sem haragosan, minősíthetetlen stílusban. Illetve ha már most zavarnak ilyen apróságok, érdemes elgondolkodni rajta, hogy biztosan el tudsz vele képzelni egy hosszú távú kapcsolatot….

 

5. Ne turkálj a pénztárcájában

 

Azaz ne kérdezgesd Tőle már az elején, hogy mennyi a fizetése, mennyi félretett pénze van, hogyan is áll anyagilag...Ezzel azt fogja gondolni, hogy csak a pénze miatt érdekled, és gyorsan szakítás lehet a vége. A kapcsolat elején valószínűleg már beszéltetek arról, hogy a másik mivel keresi a kenyerét, ebből már azért következtetni lehet arra, hogy mennyit keres. Egyelőre legyen elég ennyi, idővel, ha látja, hogy megbízhat benned, biztos, hogy magától is meg fogja osztani Veled ezeket az infókat. 

 

 

+1 Légy önmagad!

 

Bármennyire is jó ötletnek tűnik, hogy az elején kicsit ferdíts az igazságon, hidd el, idővel megbosszulja magát, ha nem adod önmagadat. Egyrész a másikkal szemben sem tisztességes, hogy másnak adod ki magadat, másrészt pedig előbb-utóbb Neked is eleged lesz a színjátékból. Ne mondd például azt, hogy szeretsz motorozni, miközben soha nem ültél még motoron, de az sem jó ötlet, ha előadod, hogy imádsz utazgatni, mikor gyakorlatban már a bőrönd csomagolásától is kiráz a hideg. Bár az őszinteség nem mindig könnyű, jobb az elejétől fogva annak lenni, mivel még időben kiderülhet, ha esetleg nem klappoltok.