Az első randi mindig izgalmakkal teli: vajon tetszem neki, vajon hova megyünk, vajon jól fogja érezni magát velem, vajon fogunk még találkozni utána? Ha jól sikerül a találkozó, és mindkettőtök részéről megvan a vonzalom, akkor pedig nem tudjátok kikerülni az örök kérdést sem: vajon az első randi végződhet az ágyban? Nem rontjátok el vele a bimbózó kapcsolatot? Ennek jártunk most utána!

 

 

Miért ilyen fontos?

 

Az első együttlét meghatározó lehet a kapcsolat szempontjából. Ekkor derül ki, hogy mennyire passzoltok az ágyban, mennyire jön be az, amit a másik csinál, mennyire mered elengedni magad előtte...Épp ezért nem mindegy, hogy mikor történik meg. Ha túlságosan elsietitek a dolgot, előfordulhat, hogy kellemetlen élmény lesz, ezután pedig nem szívesen találkoztok újra. 

Épp ezért terjedt el a három randis szabály, azaz hogy az első szexre általában a harmadik randi után kerül sor. Ekkora általában már tudtok egymásról egysmást, valószínűleg szimpatikusnak találjátok a másikat, és nem csak az vezérel titeket, hogy ágynak ugorjatok, hanem tényleg egy kibontakozó kapcsolatról beszélhetünk. 

De vajon tényleg szükséges várni addig? Mi történik, ha két felnőtt ember egyszerűen csak annyira vonzódik egymáshoz az első randin, és annyira megvan közöttük az összhang, hogy nem akar tovább feleslegesen várni? Vajon törvényszerű, hogyha első randin egymásnak estek, akkor abból sosem lehet párkapcsolat?

 

Megoszló vélemények

 

Sajnos erre vonatkozólag nincs általános érvényű szabály. 

Sokan azért félnek az első randis szextől, mert tartanak attól, hogy a férfi könnyűvérűnek fogja tartani a nőt, míg a nő szoknyapecérnek a férfit. Ezek után pedig úgy gondolják, hogy nincs esély egy komoly kapcsolat kialakulására. 

Mások úgy vannak vele, hogy miért is ne lehetne megpróbálni, hiszen nem törvényszerű, hogyha első randin lefekszünk a másikkal, akkor abból ne lehetne semmi komoly. 

Igazából bármelyik előfordulhat. Megeshet, hogy az első randis együttlétből valóban nem lesz több találkozó, de olyanról is hallottunk már, hogy ez ilyen eset eljegyzéssel és házassággal végződött. 

Ugyanúgy megtörténhet az is, hogy hiába vártok az első együttléttel, valahol mégis elcsúszik a kapcsolat. 

A legjobb, amit tehetsz egy ilyen helyzetben az az, hogy saját magadra hallgatsz. Van kedved hozzá, vagy nincs? Szeretnéd, ha folytatódna az este, vagy elhalasztanád máskorra? Csak Rajtad áll!

 

 

Néhány jó tanács

 

Bármelyik mellett is döntenél, van néhány jó tanács, amit érdemes betartanod, hogy jól süljön el az este. 

 

Ha nem akarsz első randin lefeküdni vele…

 

  • Ne félj nemet mondani! Ha úgy érzed, hogy Neked még több idő kell ehhez, és előtte szeretnéd jobban megismerni a másikat, akkor teljesen oké, ha első randin maradtok a csóknál, és nem mentek tovább. 
  • Lehetséges, hogy randipartnered sem szeretné elsietni a dolgokat, és ő sem tervezett ennyire előre. Finoman érdeklődhetsz Nála, hogy mi az Ő elképzelése. Előfordulhat, hogy felesleges azon pánikolnod, hogy vajon mi lenne a helyes lépés, mivel ő sem szeretne ilyen hamar lefeküdni Veled. 
  • Ne menj bele, ha nem akarod! Ha a másik nagyon próbálkozik azzal, hogy ágyba vigyen, akkor sem kötelező szexelni vele azért, mert félsz, hogy többet nem fog keresni. Ha tényleg tetszel neki, akkor mindenképp keresni fog, ha viszont nem, akkor legalább megspóroltál egy kellemetlen éjszakát, és egy rossz emléket.

 

Ha a szex mellett döntötök…

 

  • Ha szinte izzik köztetek a levegő, és legszívesebben azonnal rávetnéd magad a másikra, és azt látod, hogy ő sem bír magával a közeledben, akkor vágjatok bele! Persze megvan az esélye, hogy ezután nem alakul ki komoly kapcsolat, de ugyanakkora esélye van annak, hogy igen! 
  • Fontos észben tartani, hogy elsőre nem feltétlen lesz maradandó élmény. Hiába készültök egy óriási és felejthetetlen ágytornára, mivel nem ismeritek egymást, ezért előfordulhat, hogy az első nem lesz emlékezetes. Ez ne szegje kedveteket, ha több találkozó után fekszetek le egymással, ilyen akkor is előfordulhat. 
  • Bármennyire is forró a hangulat, ne felejtkezzetek meg a védekezésről. Senkinek sem lenne jó, ha a találkozó után a kellemes emlékek helyett mást is hazavinnétek...