Már javában dübörög a fesztiválszezon, ilyenkor pedig képtelen vagy otthon, a négy fal között ülni? De igazából miért is tennéd, hiszen egy fesztiválon megy a buli ezerrel,a kedvenc előadóid lépnek színpadra, barátaiddal lövitek a selfieket- és úgy érzed, hogy a hangulatodat semmi sem dobhatná fel ennél jobban. Kivéve, ha koncert közben tekinteted találkozik egy érdeklődő szempárral. De mi történhet ilyenkor? Többféle forgatókönyv létezik...

 

 

A. Komoly kapcsolat lesz belőle

 

A lehető legjobb dolog, ami történhet. Egy váratlan pillanatban találkozol egy szimpatikus lánnyal vagy sráccal, és rádöbbentek, hogy a másik a nagy Ő, onnantól pedig elválaszthatatlanok lesztek. Bár tündérmesének tűnik, egyáltalán nem az. Volt már rá példa, hogy egy pár egy fesztiválon találkozott először- a kalandnak a vége pedig házasság és közös gyerek lett. Szóval, bármi lehetséges!

Az esély megvan rá: ha mindketten ugyanazon a rendezvényen vesztek részt, hasonló koncertekre jártok, hasonló zenei stílusokat kedveltek, akkor máris egy csomó közös dolog van bennetek. Plusz, egy fesztiválon nem nehéz beszélgetésbe elegyedni, hiszen annyi látnivaló, annyi érdekesség vesz körül Titeket, hogy a kínos csendtől garantáltan nem kell félnetek! Ha pedig kiderül, hogy ugyanabban a városban (de legalábbis egymáshoz viszonylag közel) laktok, akkor még a távolság sem állhat a kapcsolat közé. Igazi főnyeremény!

 

B. Komoly kapcsolatnak indul- de idő előtt bedől

 

Boldognak induló, de kellemetlen végeredménnyel végződő forgatókönyv, ám sajnos ez az egyik leggyakoribb. Két ember találkozik egy fesztiválon, megtetszenek egymásnak, együtt töltik az egész rendezvényt. Közben megismerik a másikat, sokat beszélgetnek, összekötik őket a közös élmények- már-már szerelemről is beszélhetünk. A fesztivál végén aztán megfogadják, hogy tartani fogják a kapcsolatot, hiszen mindketten úgy érzik, megtalálták a másik felüket. De idővel ritkulnak a találkozások, egyre kevesebb a telefonhívás is, chaten is elfogy a közös téma...előbb-utóbb pedig szépen lassan mindenki visszatér a megszokott életébe, az aktuális fesztiválszerelme pedig csak egy homályos emlék marad.

Ez általában akkor szokott bekövetkezni, ha a felek az az ország két legtávolabbi végében, esetleg két teljesen más országban élnek. 

Bár egy darabig biztosan fájdalmas lesz, ne csüggedj, ha ilyen helyzetbe kerülsz! Őrizd meg ezt a fesztiválszerelmet egy szép, nyári kalandként a szívedben, amelyre biztosan sokáig fogsz emlékezni.

 

 

C. Komoly kapcsolatnak indul- de szép emlék marad

 

Hasonlóan indul a történet, mint az előző opció: a fesztivál annyira összeköt benneteket, annyira megvan közöttetek az összhang, hogy úgy érzitek, kész, ez már szerelem.

De aztán ahogy egyre inkább közeledik a fesztivál vége, már mindkettőtök fejében felötlik a gondolat: lehet, hogy ezt a való életben nem kellene tovább folytatni. Hiszen nyáron, fesztiválok alatt, egy-két sör vagy fröccs után mindenki hajlamos a lazább, bulisabb énjét mutatni- ami akár köszönőviszonyban sincs hétköznapi viselkedésével.  

Ha ilyen érzések kavarognak benned a fesztivál utolsó napján, akkor jobb, ha időben tisztázzátok a helyzetet.Lehet, hogy ő tényleg komolyan gondolta, hogy kint is folytassátok a dolgot, és ha nem akarod megbántani, akkor megérdemli az őszinteségedet.

 

D. Eltöltötök pár kellemes órát együtt- kötöttségek nélkül

 

Fesztiválokon az sem ritka, hogy a két fél nem komoly kapcsolatot keres, hanem egyszerűen csak megtetszenek egymásnak, és szeretnének néhány napot kötöttségek nélkül, kellemes társaságban eltölteni. Ha mindketten így gondolkodtok, akkor bátran vágjatok bele, hiszen egy könnyed nyári flörtből semmi komolyabb bajotok nem származhat. 

Ebben az esetben azonban fontos, hogy mindkét fél tényleg komolyan gondolja, hogy az érzelmeit nem keveri bele a játékba. Ha a másik fél az elején közli Veled, hogy ő csak futó kalandot keres, de Te nem vagy híve az ilyen jellegű kapcsolatoknak, akkor jelezd Neki minél előbb. Ne menj bele egy kis kavarásba csak azért, mert abban reménykedsz, hogy megváltozik a véleménye Rólad. 99% az esélye, hogy nem fog, Te pedig csalódott leszel.

Ha pont a fordítottja igaz Rátok, azaz hogy Te nem szeretnél semmi komolyat, de a másik már mondta Neked, hogy akár ezt is el tudná képzelni veled, akkor szintén muszáj lesz őszintén beszélnetek. Ne ültesd fel a másikat, ezt senki nem érdemli meg!

 

Végződjön akárhogy, egy fesztiválszerelem, akkor is örök emlék marad, ha semmi komoly nem lesz belőle!