Szögezzük le az elején: a megcsalás az egyik legkegyetlenebb dolog, amit a párod ellen elkövethetsz, hiszen nem más ez, mint árulás. Azonban, ha ragaszkodsz a házasságtörő viszony folytatásához, és a párodat sem szeretnéd elveszíteni, akkor néhány dologra oda kell figyelned. Nem is annyira a magad érdekében, mint inkább a párod érdekében, azért, hogy ne bántsd meg őt.

 

A megcsalásnak látható jelei vannak.

Olyan ez, mint amikor az iskolában puskáztál egy dolgozat alatt. Idegesen tekintgettél körbe, amikor a tanár rád nézett te azonnal próbáltad elrejteni a puskát, a padban, a zsebedben kotorásztál, próbáltál úgy tenni mintha gondolkoznál.. ugye, hogy így volt? A tanár azonnal tudta, hogy csalsz.

Pontosan ilyen látható, egyértelmű jelei vannak a megcsalásnak is. A legegyszerűbb, ha megpróbálsz úgy tenni, mintha tényleg nem történt volna meg. Ne kezd el dugdosni a telefonod, a laptopod, ne vonulj félre telefonálni, sms-ezni. Ne találj ki béna okokat egyik napról a másikra, amiért hirtelen távol kell lenned. A párod nem hülye, tudni fogja, hogy történik valami a háta mögött..

Kerüld a telefonbeszélgetéseket a szeretőddel, a legegyszerűbb néhány személytelen üzenetváltás. A lebukás elkerülése érdekében írd át a telefonodban a nevét a legjobb barátod nevére. Így ha a „legjobb barátod” találkozót kér, akkor a párodnak is nyugodtan megmutathatod, nem fog gyanakodni.

 

Ha nem jellemző rád, hogy órákra, vagy napokra kimaradj, akkor most se tedd. Apránként kezdd el. Először csak 10-20 perccel tovább „maradsz bent a munkahelyeden”, majd fél óra, egy óra, két óra. Ha minden fokozatosan, lépésekben történik, akkor a párod sejteni sem fogja, hogy nem ott vagy, ahol mondtad. Próbálj meg hihető kifogásokkal előállni: csapatépítő tréning, megbeszélés, túlóra, stb. A lényeg, hogy mértéktartó legyél, ne kelljen minden nap sokáig távol lenned. Szervezhetsz kávézást a munkatársaiddal, ahová elviheted a barátodat/barátnődet magaddal, így ha máskor is ilyen „tréning” lenne, nem fog kérdezősködni.

Azért nagyon fontos, hogy a távolmaradásaidra egyszerű, logikus magyarázatot adj, mert abszolút hihetetlen, hogy egy emberrel állandóan elképesztő és furcsa dolgok történjenek: lerobbant az autó, összefutottál egy gimnáziumi barátoddal, aki pont most ért haza külföldről, de már megy is vissza, ezért beültetek pár óra valahova, de a telefonod pont lemerült és ezért nem tudtál hazaszólni, hogy később mész.. Már pont a sarkon jártál, amikor észrevetted, hogy a pénztárcád bent maradt a munkahelyeden, ezért vissza kellett rohannod érte, és a többi.. Ugye mennyire átlátszó hazugság? Legyen egy határozott, egyszerű magyarázatod, ami minden egyes elmesélésnél ugyanúgy hangzik.

Fontos, hogy a pároddal továbbra is viselkedj úgy, ahogy előtte. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a bűntudat miatt kedvesebbek lesznek a párjukkal. Persze a másik továbbra is érezze úgy, hogy szereted, törődsz vele, fontos a számodra, ne távolodj el tőle, de ha mindezek eddig nem voltak jellemzőek a kapcsolatotokra, akkor ne most kezdj bele. Ne vidd el hirtelen vacsorázni, ne lepd meg ajándékokkal, hiszen fordított esetben ez benned is gyanakvást ébresztene.

Ne változtasd meg a szokásaidat, az öltözködésed. Ha mégis valami új hobbival, új frizurával, új szokással állnál elő, akkor ne titkolózz a párod előtt. Ha megkérdezi, hogy honnan ez az ötlet, érdeklődik az újdonság iránt, akkor oszd meg vele. Ne reagálj idegesen a kérdéseire, ne vádold meg azzal, hogy faggatózik.

A következő jel, amivel lebukhatsz a másik előtt, az a féltékenység. „Mindenki magából indul ki” – szokták mondani. Rájössz arra, hogy lehet viszonyod valakivel anélkül, hogy a párod rájönne. Ekkor kivetíted ezt a másikra, és a rögeszméddé válik, hogy ő megcsal téged. Az állandó féltékenység, gyanakvás, faggatózás bárkit az őrületbe kergethet, ő is így kezd majd el viselkedni veled szemben, így mindig egy apró lépéssel, de közelebb kerülsz ahhoz, hogy kiderüljön, tilosban jártál.

A megcsalás utolsó gyanús jele a szexualitásban bekövetkező változások. A szex a kapcsolat egyik legfontosabb kötőereje. Éppen ezért a szexuális életetekben bekövetkezett változások adhatják a legtöbb okot a gyanakvásra: hirtelen elutasítod a párod közeledését, elmaradnak az együttlétek, vagy épp ellenkezőleg: váratlan újdonságokkal állsz elő az ágyban.

Láthatod, hogy a lebukás ellen az egyetlen megoldás, ha nem teszel semmit. Minden maradjon a régiben, ne változtass semmin. Ha nincs gyökeres, feltűnő változás, akkor nincs kérdezősködés, és kevesebb a hibafaktor.

Mi azonban azt tanácsolnánk, hogy ne lépj félre. Abban az esetben, ha megtetszik valaki más, és úgy érzed, szeretnél tőle valamit, akkor jobb, ha a párodnak elmondod az igazat, nem igazságos vele szemben, hogy te félrekacsintgatsz, ő pedig szövögeti a jövőre vonatkozó terveit veled..