1. Szemek
Elterjedt az a téveszme, miszerint a férfiak először a melleket, vagy a popsit figyelik meg egy lányon. Ez tévedés, hiszem amikor találkoztok, értelemszerűen felveszitek a szemkontaktust egymással, ezért az első fontos pont: a szemek. A randin ne használj túl sok sminket, mert ezzel az ellenkező hatást fogod elérni, mint amit szerettél volna. A túl sok smink kihívó, nem látja a valódi arcod, túl harsány. Erre az alkalomra a legjobb választás egy kis szempillaspirál, esetleg egy kis láthatatlan kontúrozás. Ennyi épp elég ahhoz, hogy kiemeld a tekinteted.

2. Ajkak
A második legfontosabb rész, amit megfigyel rajtad a pasi: az ajkaid. Ezért fordíts rá nagy figyelmet: a kevesebb itt is több. Ne használj vörös rúzst, vagy más élénk színt. Egy bulin remek választás flörtöléshez, fotókon is jól mutat, de a randin inkább kerüld el a rúzsozást. Mivel szemtől szemben lesztek egymással, így azonnal szemet szúr, ha elkenődik a rúzs, vagy ha rúzsfoltos lesz a fogad, ami valljuk be, elég kiábrándító látvány. Továbbá sok férfi azt nyilatkozta: nem szívesen csókolnának meg egy olyan lányt aki erős rúzst visel. Ő is csupa rúzsfolt lesz tőle, a te arcodon is elkenődik az egész. Sokkal jobban jársz, ha csak ajakápolót használsz. Fogmosás után a fogkeféddel óvatosan dörzsöld át az ajkaidat, így leradírozod róla az elhalt bőrt. Ezután jöhet a hidratálás: egy finom illatú ajakápoló.

3. Fogak
Ha már az ajkaknál tartunk: szorosan idekapcsolódik a fogsor is. Ne felejts el fogat mosni a randi előtt, nagyon visszataszító, ha a fogaid közt kajamaradék virít. Sok férfit kiábrándít ha valakinek csúnya a fogsora, ide tartozik a kusza fogsor, vagy a természetellenesen sárga fogak. A sárga fogsor nagyon ápolatlan hatást kelt. Ha a te fogaid is nagy mértékben elszíneződtek akkor talán ideje elgondolkodnod egy kifehérítésen. Ma már megfizethető áron hozzá lehet jutni otthon használható fogfehérítő készletekhez, de ha te nem hiszel bennük, vagy ezt már túlzásnak érzed, akkor elég ha odafigyelsz a rendszeres fogmosásra.

4. Kezek
Ha jól alakul a randevú, akkor valószínűleg előtérbe kerülnek a kezek: érintések, kézfogás, kéz simogatás, vagy a kézenfogva sétálás. Nem szükséges manikűröshöz menned, elég ha otthon kifested a körmeidet egy szép, nem túl kihívó színnel. Kerüld a feketét, a kéket, a lilát. Sokkal igényesebb hatást kelt egy nude szín, vagy, ami még itt szóba jöhet: a piros. A piros szín a körmökön csodásan mutat, nem túl hivalkodó. Figyelj oda, hogy egyenletesen és szépen vidd fel a körmeidre. Használj hidratáló krémet is, nagyon csúnya, ha mindenhol beszakadozott körömbőrt lát a pasi, és száraz a kezed. Te sem szívesen fognál és simogatnál olyan kezeket, amik érdesek, ugye?

5. Illat
Ezt ugyan nem megfigyelik a férfiak, hanem megszagolják. Ne felejts el izzadásgátlót használni. Stresszhelyzetben ugyanis fokozottan izzad az ember. Nem csak az izzadtság foltok kellemetlenek, hanem az izzadtságszag is. Ne borítsd magadra az egész parfümös üveget. A kedvenc parfümödből fújj egy kicsit a csuklódra, a könyök hajlatodba, a térdhajlatodba és a füled mögé.

6. Öltözködés
Remélem ezt mondanom sem kell, de figyelj oda rá, hogy mit veszel fel. Ne a szombati esti buliszerkódat válaszd. Az öltözködésed is tükrözze a személyiségedet, de azért ne ess  túlzásokba. A miniszoknyát, a platformos magassarkút és a mellig kivágott topot most inkább hagyd a szekrényedbe. Válassz egy csinos farmert, egy enyhén dekoltált blúzzal, kapj fel egy blézert, és már kész is. A szoknyában feszélyezve érezheted magad, nem tudsz benne kényelmesen ülni, a magassarkúban nem túl kényelmes a séta, vagy lépcsőzés. Ha vacsorázni vagy sütizni mentek, akkor a legfeszesebb ruhád sem a legjobb választás. Érezd magad kényelmesen a választott szettedben.

7. Add önmagad!
A külső csak egy része a rólad kialakított képnek. Lehetsz bármennyire szép, csinos, szexi, ha nem tudsz természetesen viselkedni. Ne foglalkozz azzal, vajon hogy állhat a hajad, ne foglalkozz azzal, hogy melyik ülő-pózban vagy a legszexibb. Beszélgess, érdeklődj, nevess sokat. Ne állíts magadról olyanokat, amik nem igazak: ne mondd azt, hogy szereted a hiphop zenét, ha valójában mulatós rajongó vagy. Ne mondd, hogy imádod a horrorfilmeket, ha valójában rettegsz tőlük. Hidd el, nem a zenei ízlésen fog múlni az, hogy lesz-e köztetek valami, vagy nem.