Néha bizony minden igyekezetünk ellenére is balul sülhetnek el a dolgok, amik nyomot hagyhatnak önbizalmunkon. De hogyan kerülhetjük el, hogy egy rosszul sikerült randi ne vegye el a kedvünket az ismerkedéstől? Cikkünkben hoztunk néhány hasznos tippet! 

 

Ha a randi nem úgy alakul, ahogy képzeltük

 

Minden új párkapcsolat magában hordozza az életre szóló szerelem ígéretét. De sajnos előfordulhat, hogy a lángoló érzelmek, a holtomiglan-holtodiglan és a rózsaszín köd helyett csak csalódás és könnyek várnak ránk. 

Egy randi számtalan banánhéjon elcsúszhat. 

Ott van például a netes ismerkedés. Lehetséges, hogy a profilkép alapján nagyon vonzónak találjuk azt az illetőt, akivel megegyeztünk a találkozóban, azonban élőben mégsem dobogtatja meg a szívünket. 

Előfordulhat az is, hogy egyszerűen nincsenek közös témáink. Teljesen más az érdeklődési körünk, más környezetben mozgunk, más és más szempontokat tartunk fontosnak a nagy Ő-ben. 

Kölcsönös szimpátia esetén is megtörténhet, hogy hiányzik a kémia. Ilyenkor hiába tud megnevettetni minket a másik, hiába érezzük azt, hogy órákig tudnánk beszélgetni, hiába vannak közös hobbijaink, a történetből maximum egy barátság kerekedhet ki. 

Ha pedig balszerencsések vagyunk, akkor csak az egyik fél érez valamit a másik iránt…

 

Ha te vagy az, akit kikosaraznak…

 

Rendkívül fájó, ha egy jól sikerült randi után mégis azzal kell szembesülnünk, nem tetszettünk eléggé a másiknak. A magabiztosabbak könnyen továbblépnek ezen, azonban a többség egyből magában kezdi keresni a hibát. Talán nem nézek ki elég jól, nem vagyok elég vicces, untattam őt? 

Jó hír, hogy a hiba nem feltétlenül bennünk van. Meglehet, hogy a másik fél egyszerűen még nem áll készen egy komoly kapcsolatra. Talán még nem lépett túl egy korábbi szakításon, talán más iránt érdeklődik, talán egyszerűen csak fogalma sincs, mit is akar igazából. Lehetséges, hogy rádöbbent, teljesen más világ vagytok, és úgysem passzolnátok. 

Akármennyire is szomorú, ha a másik úgy dönt, hogy többet nem szeretne találkozni velünk, akkor ideje továbblépnünk! Örök igazság, hogy ne fussunk olyan busz után, ami nem vesz fel minket. 

 

 

Ha te mondasz nemet…

 

Elképzelhető az is, hogy a másik az, akinek komolyabb tervei vannak veled, te azonban visszakoznál. 

Az érzékenyebbek számára ez ugyanakkora terhet jelent, mintha őket utasítják vissza. Szintén felmerülhet a kérdés: talán velünk van a gond? Különösen akkor, ha a másik látszólag tökéletes partnernek tűnik.

Ne aggódjunk azonban! Természetes, hogy nem mindenkivel tudjuk elképzelni a közös jövőt, és szánalomból, együttérzésből nem érdemes belemenni egy kapcsolatba. Ha egyenesen és korrekten színt vallasz a másiknak, onnantól kezdve nem szabad lelkiismeretfurdalást érezned emiatt. 

 

 

Ne vedd a szívedre! 

 

Akár téged utasítanak vissza, akár te vagy az, aki nemet mond, egy meghiúsult párkapcsolat szomorúsággal tölthet el. Néhány egyszerű tipp betartásával elkerülheted, hogy az önbecsülésed sérüljön egy ilyen helyzetben: 

  • Hidd el, valószínűleg nem véletlen, hogy nem találtatok egymásra! Valószínűleg hosszú távon egyáltalán nem működött volna a dolog, így pedig megspóroltátok a fájdalmat és az időpazarlást. 
  • Bár előfordulhat, hogy egy randi során te szúrtál el valamit például egy rossz megjegyzéssel, de az esetek többségében más oka van annak, ha többé nem randiztok. Ezt ne vedd magadra!
  • Visszautasítás esetén sokak azonnal randizásba kezdenek, hogy bebizonyítsák, csak azért is kellenek valakinek. Talán mondanunk sem kell, hogy ez mennyire helytelen taktika!

 

Ha tehát randira készülsz, tartsd szem előtt, hogy nem biztos, hogy minden az elképzeléseid szerint alakul. Ne aggódj, egyszer azonban rád talál az, akivel minden klappolni fog!