Nyáron még azok is hajlamosak gyengéd érzelmeket táplálni mások iránt, akik egyébként elégedettek a szingliségükkel. Ám az ekkor kialakuló kapcsolatok nem feltétlen tartanak ki az év többi részében. Mielőtt elveszel a kikandikáló combok, a kidagadó muszklik és a napsütötte arcok között, nézd meg, mit érdemes észben tartanod a nyári szerelmekről!

 

Nyáron könnyebben ismerkedünk

 

Ahogy a hőmérséklet higanyszála egyre magasabbra kúszik, úgy érezzük egyre elviselhetetlenebbnek, hogy estéinket, hétvégéinket otthon, a négy fal között töltsük. Úgy döntünk hát, hogy nyakunkba vesszük a várost, és egy laza fröccsözés, egy kellemes piknik  közben vagy egy hűsítő strand mellett pihenjük ki a nap fáradalmait. Mivel több időt töltünk házon kívül, óhatatlanul is több lehetőségünk akad az ismerkedésre! 

De nem ez az egyetlen oka annak, hogy nyáron szívesebben randizunk. Az évnek ebben az időszakában a legtöbben semmi másra nem vágyunk, mint egy kis lazulásra, szórakozásra. Ha megismerkedünk egy vonzó idegennel, nem feltétlen kezdünk el komoly terveket szövögetni, egyszerűen csak sodródunk az árral. 

Maga az időjárás is hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben ismerkedjünk. A napsütésben ugyanis sokkal pozitívabb a kedvünk, ami jó hatással van a kisugárzásunkra, ami mint tudjuk, alapvetően meghatározza, hogy mások mennyire találnak szexinek minket. 

Ugyanakkor bármennyire is jól hangzik, egy nyári hónapok alatt bimbózó párkapcsolat nem csupán játék és mese.

 

 

Nem mindig komolyak a szándékok

 

Nyáron a legtöbben maguk mögött hagyják a görcsösségüket, és sokkal lazábban állnak a randizáshoz, mint az év többi részében. A fesztelenségnek azonban megvan a hátulütője, mégpedig, hogy az új párkapcsolatokat kevésbé tartják komolynak. 

Ez talán elsőre nem tűnik akkora problémának, de nézzük csak meg közelebbről!

Ha a másikra inkább csak laza flörtként tekintünk, akkor az azt jelenti, hogy nem fogunk tudni teljes szívvel elköteleződni a kapcsolat mellett. Ez azt jelenti, hogy nem fogunk elég energiát belefektetni, nem fogunk teljesen őszintén viselkedni, nem fogunk hosszútávú terveket szövögetni. Pedig ezek mind-mind egy komoly párkapcsolat alapját képezik. 

Sajnos ez általában azt is jelenti, hogy kevésbé vagyunk hűségesek a másikhoz. Hiszen egy kis kaland kedvéért miért is hagynánk figyelmen kívül a tálcán kínálkozó lehetőségeket? 

Ezzel nincs baj abban az esetben, ha mindketten tisztában vagytok vele, hogy pontosan miről is szól kettőtök kapcsolata. De tapasztalatok szerint az egyik fél többet gondol bele, mint a másik…

 

Hogyan ismerd fel, ha csak laza kapcsolatra vágyik? 

 

Nyáron botlottál bele valakibe, aki iránt egyre erősebb érzelmeket táplálsz? Mielőtt még az esküvőtöket tervezgetnéd, érdemes kideríteni, hogy ő is ugyanúgy érez-e irántad! 

Ha az alábbi jeleket veszed észre, akkor sajnos valószínűleg csak egy könnyed nyári kalandként tekint rád: 

  • Nem szoktatok randizni, vagy a hálószobában, vagy a közös baráti eseményeken találkoztok
  • Hétköznap egyáltalán nem keres, inkább csak hétvégente dob rád egy üzit, hogy mit csinálsz éppen
  • Nem akar bemutatni a szüleinek
  • Nem terveztek hosszú távra
  • Kerülitek a komolyabb témákat, mint például a másik munkája, múltja vagy jövőbeli tervei, inkább arról dumáltok, hol a legfinomabb a fröccs, mennyire drága a lángos a standon, vagy hogy béreljetek-e egy vizibicót
  • Nincs bennetek semmi közös, teljesen más körökben mozogtok
  • Nem akarja, hogy a közösségi média oldalaitokra közös képeket, videóket töltsetek fel

 

 

Lehetetlen nem létezik

 

A nyári szerelmek talán épp azért foglalnak el különleges helyet a szívünkben, mert tudjuk, hogy nem tartanak örökké. Ugyanakkor nem törvényszerű, hogy minden most köttetett ismertség véget ér az ősz megérkeztével! Lehetséges, hogy épp ti lesztek azok a kivételek, akik erősítik a szabályt! De ha más nem, legalább felejthetetlen emlékekkel gazdagodsz, szóval érdemes belevágni!