Bár a rafináltabbak gyorsan átláthatnak a szitán, sokan hisznek a szép szavaknak- egészen addig, amíg rá nem jönnek, hogy nem igazak. De vajon milyen kamu szövegekkel próbálnak hódítani a férfiak, és hogyan lehet kivédeni ezeket? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat! 

 

“Most nincs időm egy komoly kapcsolatra”

 

Hölgyek, tegye fel a kezét, aki még sose hallotta ezt a mondatot egy férfi szájából! Nos, valahogy a férfiak imádnak időhiányra hivatkozva kibújni a párkapcsolati kötelezettségek alól. Tény és való, mindenki életében előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor valóban nem ideális az időpont a szerelemre például költözés, karrierváltás vagy anyagi nehézségek miatt. De azért legtöbbször csak annyi áll a háttérben, hogy az adott férfi nem szeretné vállalni a párkapcsolattal járó nehézségeket. Különösen akkor gyanakodhatsz erre, ha az egyéb pozitív oldalait szeretné élvezni a veled való ismerkedésnek…

Ha komoly kapcsolatot keresel, akkor inkább felejtsd el a másikat, és még véletlenül se várj rá! Nagy valószínűséggel sem egy hét, sem egy hónap, de még talán egy év múlva sem szakítana rád annyi időt, amennyit megérdemelsz. 

 

 

“Nem vagyok elég jó hozzád…”

 

Ha egy férfi nem akar komoly kapcsolatot, gyakran hivatkozik arra, hogy egyszerűen nem érzi magát elég jónak a nőhöz. Tart tőle, hogy nem tudja megadni azt, amire a nő vágyik, és nem akar csalódást okozni. Legalábbis ezzel próbál magának néhány jó pontot bezsebelni. A valóságban egyszerűen csak nem akar tőled semmit, viszont fél szemtől szembe megmondani, vagy esetleg reménykedik abban, hogy némi laza kalandozás azért még beleférhet. Ha a másikat jobb fényben tünteti fel, saját maga iránt pedig sajnálatot kelt a másikban, akkor anélkül utasít el, hogy vállalnia kellene az ezzel járó kellemetlenségeket. Nem jobb egy olyan férfi, aki egyenesen megmondja, amit szeretne, mindenféle játszmák nélkül? 

 

“Most nem tudok összejönni veled, de talán a jövőben…”

 

Ahogy már korábban írtuk, mindenkinek az életében előfordulhatnak olyan időszakok, amikor épp rosszkor köszönt be a szerelem. Ugyanakkor ez esetben nem illik hitegetni a másikat azzal, hogy talán majd egyszer lehet valami komolyabb a dologból. Lehetséges, hogy valóban így van, de addig hagyni kell, hogy a másik fél is zavartalanul élhesse tovább az életét. Ha pedig idővel úgy alakul a helyzet, ismét egymásra találhattok. 

Ha nőként ezt a mondatot hallod, akkor nem érdemes várakoznod a másikra. Elképzelhető, hogy időben valóban kialakul köztetek valami. De általában (sajnos) nagyobb az esélye annak, hogy a nő hosszú hónapokig, esetleg évekig tartó boldogtalanságra van ítélve, miközben a férfi vígan éli az életét. Kinek hiányzik ez? 

 

“ Most épp rossz passzban vagyok lelkileg…”

 

Elsőre talán némi sajnálatot ébreszt benned ez a mondat, de vizsgáljuk csak meg jobban! 

Ismerkedni akkor érdemes másokkal, ha épp rendben vagy saját magaddal. Ha már a randizás kezdetén tudod, hogy ez nincs így, akkor mi értelme belevágni? 

A nők többsége szintén be szokott dőlni ennek a kifogásnak. Munkálkodik bennük a sajnálat, az együttérzés, a gondoskodás, emiatt nem látják a fától az erdőt. Mégpedig, hogy a férfi egyszerűen csak így akarja finoman közölni, hogy nem érdeklődik irántad. Mivel ugye, az igazsággal nem akar megbántani. Vagy csak túlságosan félős ahhoz, hogy felvállalja az esetleges konfliktust…

 

+1 Szó nélkül eltűnik

 

Bár egy átlátszó kifogás is eshet rosszul, még kegyetlenebb, ha ismerkedés közben bármiféle magyarázat nélkül eltűnünk. Ez arról árulkodik, hogy a másik kicsit sem foglalkozik az érzéseiddel, és egyáltalán nem bánja, ha a lelkedbe tipor. Ez esetben jobb minél előbb megfeledkezni a másikról!

 

 

Ha tehát randizás során a fentiek elhangzanak, akkor jobb, ha tudod: épp egy kifogást hallottál! Ezután rajtad áll, hogy bedőlsz a kamu dumának, vagy pedig elfelejted az illetőt, és olyanokkal ismerkedsz, akik valóban érdeklődnek irántad.