Vagy azért, mert veszélyesek, vagy azért, mert valamelyik félre nézve megalázóak. Cikkünkben összeszedtük, hogy mi az, amit te ne tegyél, vagy ne hagyd a partnerednek! 

 

Nem gondoskodsz a védekezésről

 

A védekezés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, különösen akkor, ha jelenleg inkább csak kalandokat keresel. Ez esetben ugyanis nem csak a nem kívánt terhesség ellen kell védekezned, de a különböző nemi betegségek ellen is. 

Sokszor él az a tévhit a fejekben, hogy ezt a feladatot a férfiaknak kell ellátni. De lényegében ez egy nemtől független feladat. A nő is ugyanúgy megteheti a szükséges előkészüléteket. 

A védekezés nélküli szex csak abban az esetben oké, ha épp gyermeket terveztek. Egyéb esetben sajnos abszolút tiltólistás! 

 

 

Megjátszod magad

 

Sokan vannak, akik nem szeretnek beszélni a szexről, mivel azt tabu témának gondolják. A nem megfelelő kommunikáció eredménye viszont általában kielégítetlen igényekhez vezet. Erre rátesz még egy lapáttal az, ha valamelyik résztvevő elkezdi megjátszani az élvezeteket. 

Ha te is abban a cipőben jársz, hogy nem élvezed a szexet, de eddig nem avattad be ebbe partneredet, akkor épp itt az ideje. A szexnek az a lényege, hogy kölcsönösen örömöt és élvezetet nyújtson. Ha ez az elv bármelyikőtök esetén nem érvényesül, akkor mi értelme összebújni? 

Lehetséges, hogy elsőre kicsit kínosan fogod érezni magad, miközben beszélsz a témáról, de próbálj laza maradni! Ha a másik valóban odafigyel rád, akkor nem fog kigúnyolni, kinevetni vagy veszekedni azért, mert elmondtad az igényeidet. Sőt, nagy valószínűséggel tenni akar majd a megoldásért. 

 

 

Nem veszed figyelembe a másik igényeit

 

Szeretkezés során nem csak te számítasz, hanem a másik fél is. Ha eddig csak saját magadra koncentráltál, itt az ideje, hogy elgondolkodj azon, ebben a hajóban ketten eveztek.

Ha korábban elmondta már azt, hogy mire vágyik, de te szándékosan nem veszed ezeket figyelembe, sajnos az nagy bunkóság a részedről. 

Némi felmentést jelenthet az, ha a másik nem kommunikálja feléd egyértelműen, hogy mit szeretne az ágyban. Ez esetben azonban te is rávezetheted, hogy beszéljen veled a témáról. Mivel ez általában a szégyenlősség miatt alakul így, ezért figyelj arra, hogy ne támadd le egyből, mivel ezzel pont az ellenkező hatást érheted el. Szép lassan és óvatosan azonban kikérdezheted, hogy mire is vágyik valójában. 

S talán mondanunk sem kell, ha egyszer már elmondta, mire vágyik, neked illik tiszteletben tartani! 

 

Belemész valamibe csak a másik kedvéért

 

Vannak, akik annyira bevállalósak és kalandvágyóak, hogy szinte bármit kipróbálnának az ágyban. És vannak olyanok is, akik kicsit óvatosabbak, szégyenlősebbek vagy egyszerűen csak zárkózottabbak. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen a szex pont azért izgalmas, mert mindenki más, és mindenki mást hoz ki belőlünk az ágyban. 

Ha te is azok közé tartozol, akik inkább a visszafogottságot keresik, akkor tartsd is magad ehhez! Nem kell belemenned partnered kedvéért semmi olyanba, amit te nem szeretnél kipróbálni. Ha sértődés lesz belőle, akkor se hagyd magad - ez igazából csak arról árulkodik, hogy nem is vagy igazán fontos a másiknak.

Örök igazság: szex csak akkor lesz jó és élvezetes, ha olyan dolgokat csinálsz, amelyektől jól érzed magad. 

 

Kínosan érzed magad, ha nincs orgazmusod

 

Mivel emberek vagyunk, bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy akármennyire is fergeteges a szex, egyszerűen elmarad a nagy Ó. Ebbe nem kell többet belelátni: általában a fáradtság, túl sok stressz vagy munkahelyi, anyagi vagy családi gondok állnak a háttérben. Ne érezd rosszul magad azért, ha ma épp nem jött össze! Biztosítsd partneredet arról, hogy nem az ő hibája, de ez ma nem az az este. 

 

Ha tehát bármelyik is igaz rád a felsorolt pontokból, akkor érdemes ezeken változtatni, hiszen bár a szex a kalandozásról szól, közben sosem szabad megbántanunk sem másokat, sem magunkat.