A letargia, sírás és önhibáztatás mellett bármikor megjelenhet előttünk a kérdés: mi van, ha életünk szerelmét engedtük el, és soha többé nem lesz ekkora szerencsénk? Nyugi, ha a legújabb blogbejegyzésünkben szereplő jelek közül több is igaz volt rátok, akkor nem ő volt az Igazi! 

 

Állandóan veszekedtetek

 

Nincs olyan párkapcsolat, ahol soha nincsenek konfliktusok. A titok az, hogy egyáltalán nem mindegy, miként kezeljük őket. Ha félre tudjátok tenni az egótokat, és csak arra koncentráltok, hogyan tudnátok megoldani a hétköznapokban felmerülő problémákat, akkor nem csak érzelmileg érett emberek vagytok, de bizonyára nagyon szeretitek egymást. 

Ám ha ennek az ellenkezője igaz, az árulkodhat a szerelem hiányáról. Amikor valóban fontos számunkra a másik, akkor egyet nem értés esetén sem akarjuk kemény szavakkal bántani. Ha nálatok állandó volt a hangos szóváltás, talán nem passzoltatok össze. 

 

Folyamatosan ott volt a zöld szemű szörny

 

Unalomig ismert mondás, hogy egy párkapcsolat alapja a bizalom. Ha ez nincs meg, akkor az a kapcsolat halálra van ítélve. 

Amennyiben a felek nem adnak rá okot, hogy a másik féltékeny legyen, úgy elvárható a 100%-os bizalom. Ha párod annak ellenére is folyamatosan gyanusítgatott, nyomozott utánad, vagy állandóan kérdőre vont, akkor egyértelmű, hogy nem bízott meg benned. Lehetséges, hogy ez egyszerűen csak az ő önbizalomhiánya miatt alakult így. Akárhogy is, jobb, hogy végleg elbúcsúztatok egymástól. 

 

 

Eltitkoltatok dolgokat egymás elől

 

Még a legharmonikusabb párkapcsolatokban is lehetnek titkaitok egymás előtt- de egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kapcsolatban! Ha például nem szeretnéd lelombozni azzal, hogy nem tetszik az új ruhája, szerinted furcsa az egyik barátja, vagy igazából nem is szereted azt a sorozatot, amiért ő rajong- az még teljesen belefér. Két különálló személyiség vagytok, nem kell minden egyes gondolatotokat megosztanotok egymással. 

Az viszont már baj, ha ennél komolyabb titkok is vannak egy párkapcsolatban. Ha például tabu a másik anyagi helyzete, az esetleges adósságok, vagy munkahelyi nehézségek, az bizony bajt jelent. Ha a ti kapcsolatotokon belül is voltak ilyen kaliberű titkok, akkor nem csoda, hogy már nem fogjátok egymás kezét. 

 

Felbukkant egy harmadik fél

 

Ezt a részt talán magyaráznunk sem kell. Ha ő volt az, aki megcsalt, akkor egy pillanatig se bánkódj utána, mivel ez azt jelenti, nem tisztelt eléggé, és nem volt elég bátor sem ahhoz, hogy eléd álljon, és időben véget vessen a kapcsolatnak. 

Ha viszont te voltál a csaló fél, akkor te voltál az, aki nem érzett őszinte szerelmet a másik fél iránt. Lehet, hogy most így utólag hiányzik a másik, de ha akkor a félrelépés mellett döntöttél, a szíved mélyén tudtad, hogy a másik nem a nagy Ő. Erről ne feledkezz meg!

 

Kihűlt a hálószoba

 

Bár minden hosszan tartó párkapcsolatban előfordulhat, hogy a szex átmenetileg háttérbe szorul, ha a szexmentes élet teljesen megfelelt nektek, és nem is kívántatok tenni ellene, akkor jól tettétek, hogy a szakítás mellett döntöttetek. Hiszen ki akarná élete végéig egy jégveremben tölteni a hétköznapokat? 

 

Nem érezted jól magad

 

Igazából nem tudnád megmagyarázni, hogy pontosan milyen okból kifolyólag, de nem érezted vele jól magad. Nem voltak közös nagy nevetések, hajnalig tartó beszélgetések, romantikus pillanatok. Egyszerűen csak elvoltatok egymás mellett. Nyugi, ha rálelsz életed párjára, akkor nem kell tartanod, hogy rosszul fogod érezni magad a társaságában! 

 

 

Ha tehát nemrég vetettél véget egy kapcsolatnak, és most azon bánkódsz, hogy talán eleresztetted az Igazit, akkor szeretnénk megnyugtatni: ha a felsorolt jelek közül egy vagy több igaz volt rátok, kicsi rá az esélye, hogy ő volt a nagy Ő számodra! Tudjuk, egyelőre ez sovány vigasz, de talán segít túllendülni a szakításon.