Mindannyian tudjuk, mennyire fontos alkalom ez, ezért igyekszünk a legjobb formánkat hozni. Ha túlzottan meg akarunk felelni az elvárásoknak, az viszont stresszt okozhat, ami pont, hogy rossz hatással lehet a találkozóra. Hogyan őrizheted meg nyugalmadat egy ilyen fontos találkozón? Segítünk! 

 

Tennivalók randi előtt

 

Egy fontos randi előtt teljesen természetes, hogy izgulunk. Hevesebben dobog a szívünk, izzad a tenyerünk, és szaporábban vesszük a levegőt. Bár ezek normális reakciók, könnyedén leronthatják az esélyeinket. De hogyan tudjuk kordában tartani őket?

Először is érdemes végiggondolni, hogy mi történhet a randin. Nagy valószínűséggel semmi egetrengető: sétáltok, beszélgettek egy kicsit, isztok egy italt, kicsit ismerkedtek, majd szépen elköszöntök egymástól. Talán így már nem is olyan ijesztő, ugye?

Sokan tartanak attól, hogy mi lesz, ha beáll a kínos csend. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, ha előtte összegyűjtesz néhány mentőtémát, amiket bedobsz akkor, ha kezd lecsendesülni a társalgás. Ilyenek például: 

  • Hova szeretnél utazni legközelebb? 
  • Milyen számodra az ideális hétvége? 
  • Mit szeretsz csinálni szabadidődben? 

Emellett gondoskodjunk arról, hogy elég időnk álljon rendelkezésre a randi előtti készülődésre. Ha a legjobb formánkat szeretnénk hozni, de mindössze 10 perc áll rendelkezésünkre, akkor nem meglepő, hogy szinte felrobbanunk az idegességtől. Természetesen ezt ne úgy próbáljuk megoldani, hogy késünk, az ugyanis rossz pont lehet a másiknál! Inkább számoljuk ki, hogy mennyi időre van szükségünk, plusz adjunk hozzá a biztonság kedvéért plusz 5-10 percet, és úgy kezdjünk hozzá a készülődéshez. 

 

 

Erre figyelj randi közben

 

Vannak, akiknél az izgalom abban a pillanatban elmúlik, amikor megérkeznek a randi helyszínére, de mások akár a találkozó első pillanatától az utolsóig izgulhatnak. Nekik is hoztunk néhány tippet!

Ha túlságosan izgulsz, akkor a legjobb taktika, hogy elkezded kérdezgetni a másikat! Ezzel két legyet ütsz egy csapásra: nem csak, hogy érdeklődőnek és figyelmesnek fogsz tűnni, de amíg a másik beszél, bőven van időd egy kicsit lehiggadni és összeszedni magad. 

Ha van rá lehetőséged, gyorsan szaladj ki a mosdóba! Egy kicsit mosd meg az arcodat, vegyél néhány mély lélegzetet, és próbálj megnyugodni. Nincs semmi baj! 

Nyugodtan lehetsz őszinte partnereddel azzal kapcsolatban, mit érzel. Ha bevallod, hogy izgulsz egy kicsit, azzal lényegében azt fejezed ki, hogy fontos számodra ez a találka, ezt pedig biztosan értékelni fogja. Sőt, lehetséges, hogy ő is nagyon ideges, csak eddig nem merte mondani neked! Ilyenkor egy nagy nevetéssel máris sokat enyhíthettek a feszültségen, ráadásul ettől csak még szimpatikusabbá válhattok egymás szemében. 

Ne húzzuk túl sokáig a randit! Ha nagyon odavagy a másikért, természetes, hogy szeretnél minél több időt vele tölteni, de az első alkalom maximum fél óráig tartson. Ez az időtartam bőven elég ahhoz, hogy eldöntsétek, szeretnétek-e még találkozni egymással, vagy jobb búcsút inteni egymásnak. Ráadásul így nem kell órákig stresszben lenned amiatt, hogy vajon mit gondol rólad a másik. 

 

 

Mi lesz a találkozó után? 

 

Ha véget ért a randi, itt az ideje egy kicsit kifújnod magad! Sétálj egy nagyot, menj le az edzőterembe, vagy hívd fel egy barátodat, hogy kibeszélhessétek a történteket. Hidd el, utána sokkal nyugodtabban fogod érezni magad. 

Ne kezd el emészteni magad azon, hogy valami nem úgy sikerült, ahogy a terveidben szerepelt! Most már teljesen felesleges azon töprengeni, mit kellett volna máshogy csinálnod vagy mondanod. Ha a másik vonzónak talál, akkor mindenhogy tetszettél neki. Ha nem, akkor pedig akármit is csinálsz, nem javíthattál volna az esélyeiden. 

Nagyon nehéz, de lehetőleg ne kezdj el azon izgulni, hogy vajon mikor fog hírt adni magáról a másik. Teljesen oké, ha csak a randi másnapján, vagy utána nap beszéltek újra. Addig is türelem! 

 

Ha tehát te is nagyon izgulós vagy a randik miatt, a fenti tippek betartása segíthet megőrizni a nyugalmadat.