De egyáltalán nem mindegy, hogyan kezeljük ezeket. A konfliktus után például nagy jelentősége van annak, hogy mit mondunk, vagy mit cselekszünk. Néhány dolog abszolút tiltólistás, mivel ezek csak tovább mélyíthetik a szakadékot kettőtök közt. Nézzük, melyek ezek! 

 

Ne kezdj el duzzogni

 

Bár vannak, akiknek időre van szüksége, hogy lehiggadjanak egy-egy heves vita után, ez a kis szünet ne váltson át duzzogásba! Ha a másik kérdez, de te csak azért sem szólsz hozzá, és a csenddel bünteted, akkor könnyedén érezheti azt, hogy felesleges volt belemenni a veled való konfrontálódásba. 

Ha több alkalommal is ugyanez a forgatókönyv, akkor pedig hamar tudatosíthatod benne, hogy a veled való veszekedés mindig duzzogáshoz vezet. Nem csoda, ha ezek után nem lesz hozzá kedve, hogy megossza veled a problémáit- inkább magába fogja fojtani, ha nem elégedett valamivel. Ez a taktika viszont nagyon gyorsan szakításhoz vezethet…

Ha úgy érzed, hogy a veszekedés után szükséged van egy kis nyugalomra, akkor azt felnőtt módon közöld a másikkal, de ez ne legyen egyenlő azzal, hogy levegőnek nézed. Nyugodtan beszélj vele semleges témákról, majd ha készen állsz, akkor ismét fussatok neki a probléma átbeszélésének. 

 

 

Ne hozz fel régi sérelmeket

 

A vita hevében előfordulhat, hogy régi sérelmeket vágsz a másik fejéhez. Ez azonban egy nagyon veszélyes terep, hiszen csak még jobban elmérgesítheted a helyzetet. Arról nem is beszélve, hogy ha régi tüskék vannak benned, akkor valószínűleg a korábbi konfliktusokat sem sikerült 100%-osan megoldani - hiszen akkor nem lenne mit felemlegetni. 

Akármennyire nehéz, ne hozz fel korábbi problémákat! Ha rádöbbentél, hogy a párodra több, korábban elkövetett cselekedete miatt is haragszol, akkor ezeket egyelőre tedd félre, és egy másik időpontban tisztázzátok. Először koncentráljatok az aktuális probléma megoldására! 

 

Ne kérj bocsánatot, ha még nem állsz készen

 

Az őszinte bocsánatkérés nagyon fontos a konfliktusok helyes kezeléséhez. Ha te vagy a hibás, de még nem érzed késznek magad a bocsánatkérésre, akkor viszont egyelőre ne mond ki! Ha ugyanis túl gyakran lövöd el ezt a szót úgy, hogy nem is gondolod komolyan, akkor egy idő után teljesen értéktelenné válik. Ráadásul ha a bocsánatkérést követően tovább folytatjátok a vitát, akkor igazából egy teljesen felesleges kitérő, ami csak késlelteti a megoldást. 

A legjobb, amit ez esetben tehetsz, hogy kivársz addig, amíg őszintén bocsánatot tudsz kérni a másiktól. Ha eljött ez a pillanat, akkor viszont már ne habozz! 

 

Ne a békülős szextől várd a megoldást

 

Időnként megeshet, hogy egy-egy heves vita forró szexcsatába torkollik. Bár a békülős szex egy igen élvezetes program, önmagában ne ettől várd a megoldást. 

Azzal, hogy egymásnak estek, ugyanis még egyáltalán nem oldottátok meg a problémát. Inkább csak időt nyertetek, valamint levezettétek a felesleges stresszt. Ezt minden esetben kövesse egy őszinte beszélgetés, ahol immár higgadt fejjel nagyobb eséllyel tudjátok tisztázni az esetleges félreértéseket. 

 

 

 

Ne szakíts egyből

 

Vannak, akik a vita hevében egyenesen szakításért kiálltanak- amit persze aztán nem gondolnak komolyan, mégis az adott pillanatban jól megbántják vele a másikat. Ha te is ilyen típus vagy, akkor érdemes visszafognod magad, ugyanis ezzel csak egyre távolabb és távolabb lököd magadtól a másikat. 

 

Ha tehát épp egy veszekedés közepén vagytok, jusson eszetekbe, hogy a felsorolt hibákat egyáltalán ne kövessétek el, hiszen végső soron a kapcsolatotokkal fizethettek ezért.