Talán ez nem is annyira meglepő, hiszen a romantikus érzelmek helyét szépen lassan átvette az a rózsaszín giccsparádé, ami sokaknál kiveri a biztosítékot. Épp ezért ők csípőből elutasítják az ünnepet. Pedig lehetne egy kedves alkalom is, ha kicsit máshogy közelítjük meg. Hogyan teheted a Valentin-napot emlékezetessé anélkül, hogy túl nyálas lenne? Segítünk! 

 

Nem kötelező az ajándék

 

Sokan azt gondolják, hogy ajándék nélkül nem is ugyanolyan a Valentin-nap. Ám ha valamilyen kedves meglepetést keresnének a párjuknak, akkor meglepődnek, hogy a legtöbb túlságosan rózsaszín, díszes, vagy egyszerűen csak túl sok. Nem csoda, ha hamar el is megy a kedvük az ünnepléstől…

De ki mondta, hogy a Valentin-nap kötelező eleme az ajándék? Bár való igaz, hogy vannak, akik örülnek egy kis apróságnak, mások egyáltalán nem tudják értékelni a plüssmackókat, a szíves kulcstartókat vagy a rózsaszín képkereteket. 

De szerencsére nem is kell ilyet adnod a párodnak, ha nem akarod! Sőt, ajándékodat sem feltétlen kell vásárolnod. Elég, ha kitalálsz például egy szuper randit, vagy akár te kézzel készítesz valami apró meglepetést. Nem az a lényeg, hogy mindenképp adj valamit, hanem az, hogy örüljetek egymásnak

 

Miért kellene aznap tartani?

 

Vannak, akiknek nincs különösebb baja az ünneppel, és még szívesen meg is tartanák- ha nem lenne aznap mindenki megőrülve! Ha ugyanis már próbáltál Valentin-napi randit szervezni, akkor pontosan tudod, hogy az összes étterem, kávézó, szálloda tele van szerelmespárokkal, és hát nem mindenki rajong a tömegért…Ez pedig elveheti a kedvet az ünnepléstől. 

De miért is kellene pont 14-én ünnepelnetek? 

Akár előtte este is tervezhettek valami közös programot, de ha tutira mennétek, akkor válasszátoka 15-ét! Addigra már többség kiünnepelte magát, ti pedig nyugodtan élvezhetitek egymást társaságát kedvenc helyeteken anélkül, hogy mindenhol más párokba botlanátok. 

 

 

Miért kell mindenáron romantikusnak lennie? 

 

Bár a Valentin-nap elsősorban a szerelemről, a romantikáról szól, nem minden pár kedveli a túlzott érzelgősséget. Ha ti is azok közé tartoztok, akik bár szeretitek egymást, de nem vagytok túl nagy romantika-rajongók, akkor egyszerűen csak formáljátok a napot olyanra, amilyenre ti szeretnétek! 

Ha mindketten szívesen sportoltok, akkor például egy közös túrázás is szuper lehet nektek. Ha szerettek együtt új kalandokat átélni, akkor látogassatok el például egy szabadulószobába! De akár a hálószobátokat is kijelölhetitek, mint a randi helyszíne, és forró pillanatokkal ünnepelhetitek a szerelmeteket. A lényeg, hogy olyan programot válasszatok, amelyet mindketten élveztek!

 

 

Ha már a gondolatától kiráz a hideg…

 

 

A Valentin-nap ünneplése egyáltalán nem kötelező. Ezért ha mindketten egyetértetek abban, hogy felesleges hacacáré, akkor hagyjátok teljes mértékben figyelmen kívül, és töltsétek úgy a napot, mint bármelyik másikat. Semmi sem kötelező! 

Ettől függetlenül időnként ne felejtsétek el meglepni egymást egy kedves kis meglepetéssel, egy szuper randival vagy egy kis kedveskedéssel. Ugyanis ezek azok, amelyek életben tartják a szerelmeteket, és hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszú-hosszú évekig élhessetek boldogságban egymás mellett. 

 

Ha tehát alapvetően nem vagytok oda a Valentin-napért, akkor se utasítsátok el teljes mértékben! Lehetséges, ha kicsit más megközelítésben nézitek, és nem hagyjátok, hogy a hagyományok irányítsanak titeket, máris az egyik kedvenc közös ünnepetekké válik.