Ez egy teljesen természetes folyamat, hiszen életünk végéig nem érezhetünk ugyanúgy egy másik ember iránt, mint a randizási korszakban. De vajon mi vár ránk a szerelem után? Van még jövője a párnak, ha már kihűltek az érzelmek? Megéri küzdeni, vagy itt az ideje továbblépni? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk! 

 

Ha felszáll a köd…

 

Amikor az ember szerelmes, minden gondolata a szeretett személy körül forog. Képtelen enni, képtelen aludni, képtelen ellátni a feladatait, hiszen gondolatban folyamatosan a másikkal van. 

Természetes, hogy az idő múlásával ezek az intenzív érzések fakulni kezdenek. A másik már kevésbé tűnik érdekesnek, lenyűgözőnek. Elkezd lehullani a tökéletesség álcája, már látjuk, hogy bizony párunknak is megvannak a maga hibái. És amíg korábban csak rá fókuszáltunk, egy bizonyos idő elteltével ismét saját vágyaink, igényeink kerülnek előtérbe. 

Talán ez az a pont, amikor a legtöbben rádöbbennek: már nem is szerelmesek a másikba, legalábbis nem úgy, ahogy a kezdetek kezdetén. És a legtöbben ilyenkor szoktak megijedni, csapot-papot hátrahagyni és új szerelmeket üldözni. 

Pedig teljesen természetes, hogy a lángoló szenvedély helyét idővel átveszi a bizalom, a kötődés, a szeretet. A kérdés csak az, mihez kezdünk ezután! 

 

 

Miből veheted észre, ha múlik a kezdeti lángolás? 

 

A legtöbben észre sem vesszük, hogy mikor kezd múlni a perzselő szerelem. Pedig ennek is megvannak a maga jelei- csak nem szabad figyelmen kívül hagyni!

  • Míg korábban elképzelhetetlennek tűnt, hogy külön töltsétek a hétvégét, most simán elmentek egy csajos hétvégére vagy egy pasis utazásra a barátokkal. 
  • Míg korábban 0-24-ben chateltetek, most már maximum akkor írtok egymásnak, ha kell valami a boltból hazafele. 
  • A hosszú, éjszakába nyúló telefonbeszélgetések helyét felváltotta az öt másodperces, “Milyen uborkát is vigyek?” hívások.
  • A kapcsolatotok kezdetén törekedtetek arra, hogy a másik mindig a lehető legjobb formátokban lásson titeket. Ma már nem jöttök zavarba a kinyúlt mackóktól sem. 
  • Korábban azt gondoltátok, hogy mindig kedvesnek és megértőnek kell mutatkoznotok. Ma már nem féltek a konfliktusoktól sem. 
  • A kapcsolat elején alig vártátok, hogy egy kis időt együtt tölthessetek. Most azt várjátok, mikor lehettek egy kicsit egyedül. 

 

Ha egy vagy több is igaz rátok, akkor ti is elérkeztetek a kapcsolatotok következő szakaszába. 

 

 

Éleszd fel a szerelmet!

 

Bár természetes, hogy idővel megfakulnak az érzelmek, nem szabad hagyni, hogy a tűz teljesen kialudjon. Folyamatosan tenni kell azért, hogy szeressétek egymást, ezáltal a kapcsolat is hosszú életű legyen. 

  • Ne hagyjátok ki a minőségi időtöltést a hétköznapokból! A közös TV előtti ejtőzés nem tartozik ezek közé, ahogy a heti bevásárlás vagy házimunka elintézése sem. Menjetek el időnként randizni: például moziba, étterembe, vagy akár egy wellnesshétvégére…
  • Ha napközben mindketten dolgoztok, időnként lepjétek meg egymást egy kedves üzenettel! Nem kell bő lére ereszteni, egy-két kedves mondat, egy vicces kép árulkodik arról, hogy gondoltok egymásra akkor is, amikor épp nem vagytok együtt. 
  • Gondoskodjatok arról, hogy a hálószobában is minden rendben legyen köztetek! Ha még mindig jól kijöttök az ágyban, akkor a kapcsolatotok még mindig stabil. 
  • Szövögessetek közös terveket! Lehet, hogy időnként másokkal töltitek az időtöket, illetve saját magatokra fókuszáltok, de attól még egy pár vagytok, jó, ha egy közös cél lebeg a szemetek előtt. Ez lehet egy nyaralás, összeköltözés, egy közös háziállat, de akár komolyabb dolgok is, mint házasság vagy gyerekvállalás! 

 

 

Amikor ideje búcsút inteni…

 

Sajnos előfordulhat, hogy már túl késő, és a párkapcsolat elérkezett egy olyan pontra, amikor már nincs visszaút. 

Ha már képtelenek vagytok jól érezni magatok együtt, ha beszélgetés helyett csak veszekedni tudtok, ha katasztrófa a szex, ha semmilyen közös célt nem tudtok kitűzni, akkor talán jobb, ha elengeditek egymás kezét. 

 

Nem kell tehát megijednetek akkor, ha idővel megkopik a szerelem. A párkapcsolat tartóssága ugyanis azon múlik, hogy utána mit tesztek: újjáélesztitek a lángot vagy hagyjátok teljesen kihunyni?