Ám ahelyett, hogy karbatett kézzel várnál a nagy Ő-re, te is tehetsz azért, hogy közelebb kerülj a boldogsághoz. Cikkünkben hoztunk néhány tippet, hogyan vágj bele idén az ismerkedésbe! 

 

Légy nyitott!

 

Sokszor észre sem vesszük, hogy a párkeresést tudat alatt mi magunk akadályozzuk meg. Lehetséges, hogy szeretnénk végre megtalálni a társunkat, mégis távolságot tartunk másoktól. Nem ismerkedünk új emberekkel, nem barátkozunk, nem adunk esélyt senkinek. Nem csoda, ha ezek után elmaradnak a randimeghívások! 

Ha nehezen megközelíthetőnek, távolságtartónak tűnünk, még azok sem mernek majd bepróbálkozni nálunk, akik esetleg vonzónak találnak. Szerencsére ezen mi magunk is képesek vagyunk változtatni!

Ismerkedés során mindig légy nyitott! Ha valaki beszélgetne szeretni veled, akkor ne fordíts neki egyből hátat. Lehetséges, hogy néhány mondat után sokkal szimpatikusabb lesz, mint amennyire elsőnek tűnt. És ki tudja, idővel talán közelebb kerülhettek egymáshoz, mint ahogy azt gondoltad…

 

 

Reálisak az elképzeléseid? 

 

Mindannyiuk fejében van egy kép arról, hogy milyen az álomnő vagy álomférfi. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen valóban nem kell az első szembejövő emberrel házasságot kötnünk. De vajon reálisak az elképzeléseink? Ezt érdemes megvizsgálni!

Jogos, ha elvárjuk, hogy a másik legyen intelligens, kedves, humoros, stb. De ha megvan egy fix ideálunk, a másiknak pedig azért nem adunk esélyt, mert egyetlen ponton eltér ettől, akkor bizony túl magasra raktuk a lécet! Hiába képzelünk el magunk mellett egy magas, szőke, kékszemű nőt vagy férfit, lehetséges, hogy sosem találunk rá. De közben ott vár ránk egy szexi barna, akivel minden klappolna, ha végre adnánk neki egy esélyt…Megéri tehát egy kicsit lazábbnak lenni! 

 

Vegyél részt minél több programon!

 

Örök igazság, hogy ismerkedni nagyon nehéz a négy fal között. Így mi azt ajánljuk, hogy lehetőség szerint minél több programot iktass be a hétköznapokba, amikor lehetőséged nyílik megismerkedni másokkal. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de például edzés során, egy buliban vagy épp egy tanfolyamon is remekül lehet beszélgetni másokkal. 

Természetesen nem biztos, hogy pont a nagy Ő-vel fogsz megismerkedni. De lehetséges, hogy olyan szuper barátokra, ismerősökre teszel szert, akik ismerik a másik feledet, és nem félnek bemutatni neki. Ugye, hogy máris vonzóbbnak tűnik a reggeli edzés? 

 

 

Vágj bele a netes ismerkedésbe! 

 

Ha nincs rá lehetőséged, hogy kimozdulj otthonodból, vagy épp túlságosan félénk vagy szemtől szembe, akkor a netes ismerkedést neked találták ki. Lehet rá mondani hideget meleget, ám azt nem szabad letagadni, hogy számos kapcsolatot, sőt, házasságot eredményeztek a különböző randioldalak. Megéri adni egy esélyt!

Arra figyelj, hogy néhány beszélgetés még semmit sem jelent. Akármennyire is meggyőző a másik, mielőtt elkezdenél iránta érzelmeket táplálni, jobb, ha sort kerítetek egy személyes találkozóra. Előfordulhat, hogy magával ragadó leveleket tudott írni, de a valójában képtelenek vagytok közös témát találni. Sajnos ez a csalódás benne van a pakliban. Ilyenkor nincs más hátra, mint levonni a következtetéseket, majd újrapróbálkozni. 

 

Légy rendben önmagaddal!

 

Hiába vagy nyitott, hiába próbálsz minden alkalmat megragadni az ismerkedésre, ha nem vagy rendben önmagaddal, akkor valószínűleg más sem fog irántad érdeklődni. De mit is jelent ez pontosan? 

Ha folyamatosan azon kattogsz, hogy nem vagy elég csinos, nem vagy elég vékony, nem vagy elég szexi, akkor azt bizony a másik nem tagjai is megérzik. Ha randizás során folyamatosan visszajelzést vársz másoktól, akkor az az önbizalomhiányodról árulkodik, ami miatt lehet, hogy a másik hamar menekülőre fogja. 

Mielőtt belevágsz a randizásba, ideje rendet tenni a fejedben! Koncentrálj a pozitív tulajdonságaidra, amivel pedig nem vagy elégedett, próbálj meg változtatni rajta (persze csak ésszerű keretek közt!)

 

Ha tehát idén végre szeretnéd megtapasztalni a mindent elsöprő szerelmet, elsősorban a hozzáállásodon kell változtatnod. Mi szurkolunk!