Talán megbántad a döntésedet, talán szeretnéd ismét magad mellett tudni a volt párodat. De vajon van még esélyed? Miből ismerheted fel, hogy még ő sem zárta le teljesen a múltat? Hoztunk néhány hasznos tippet! 

 

Még mindig beszéltek

 

Ha egy szakítás után továbbra is napi szinten kapcsolatban vagytok egymással, akkor az csak egyet jelenthet: mégpedig hogy még nem sikerült túllépnetek egymáson. 

Ha az exed továbbra is beszámol a napjairól, veled osztja meg a legféltettebb titkait, és szinte egész álló nap üzengettek egymásnak, az egy jel, hogy talán érdemes újra megpróbálni együtt! 

Azonban a beszélgetést nem szabad összekeverni a folyamatos, heves vitákkal. Egy szakítás után ugyanis jellemző lehet, hogy a felek még sokáig egymáshoz vágják a különböző sérelmeket, felemlegetik a hibákat vagy esetleg megpróbálják féltékennyé tenni egymást. Ebben az elmérgesedett helyzetben nem feltétlen kell az újrakezdéssel próbálkozni. Előbb nyugodjatok meg mindketten, és ha ezek után sem tudjátok egymást elfelejteni, akkor érdemes újrakezdésről beszélgetni. Addig valószínűleg úgysem tudnátok együttműködni, ami csak felesleges fájdalmat és szakítást szül. 

 

 

Nincs új párkapcsolata

 

Vannak, akik szakítás után azonnal belevetik magukat egy új kapcsolatba. Most ne menjünk bele abba, hogy ezek mennyire szólnak az őszinte szerelemről. Akárhogy is, azt azonban illik tiszteletben tartani, ha volt párod már más oldalán keresi a boldogságot, és nem tönkretenni a kapcsolatot.

Ha azonban a szakításotok után továbbra is szingli, és nem is randizik, elképzelhető, hogy még mindig nem tudott elfelejteni téged. Ilyenkor még lehet nála esélyed! 

Persze meg kell jegyezni, sokan nem véletlenül választják egy fájdalmas elválás után az egyedüllétet. Ilyenkor szükségük lehet egy kis nyugalomra, csendre és arra, hogy átrágják magukat a történteken. Lehet, hogy volt párodra is igaz ez, és valójában nem rád vár már. 

 

Nyugodt szakítás volt

 

Egy viharos, konfliktusokkal és jelenetekkel tarkított szakítás után ritkán szoktak ismét összejönni a felek. Általában ezek a viták úgy megmérgezik a korábbi jó viszonyt, hogy képtelenek ismét együtt lenni. 

Ha azonban a ti szakításotok drámázástól mentes volt, elképzelhető, hogy még ismét együtt tudtok lenni. Ez ugyanis azt jelenti, hogy képesek vagytok higgadtan és értelmesen megbeszélni a problémákat, ami lényegében egy párkapcsolat alapja. 

Azonban azt is tartsd fejben, hogy más okai is lehetnek annak, ha az exeddel nyugodtan tudtatok elválni. Lehetséges, hogy egy ideje már ő is tervezte a szakítást, már nem érzett úgy irántad, vagy egyszerűen csak nem hatotta meg különösebben az elválás. Ez esetben értelemszerűen felesleges az újrakezdésen gondolkodni. 

 

Az együtt töltött időről a jó jut eszetekbe

 

 

A rossz kapcsolatok jellemzője, hogy szakítás után felszínre kerülnek a gondosan elrejtett negatív érzelmek. A felek általában ekkor döbbennek rá, hogy mennyire elvakította őket a szerelem, mennyi problémájuk is volt valójában, és hogy egyáltalán nem illettek össze. 

Azonban ennek az ellenkezője is igaz lehet. Hogy elválás után jut eszedbe a rengeteg élmény, csodás pillanat, amelyben együtt volt részetek. És persze ilyenkor kezded el igazán sajnálni, hogy véget ért…

Ha mindkettőtök inkább a jóra emlékszik, akkor az azt jelenti, hogy alapvetően egy harmonikus párkapcsolat részesei voltatok. Hacsak nem volt valami visszafordíthatatlan oka a szakításnak, talán érdemes még egy esélyt adni a dolognak! 

 

 

Ha tehát szakítás után továbbra sem tudjátok elengedni egymás kezét, akkor talán elhamarkodottan döntöttetek a szakítást illetően, és még van esélyetek a boldog, közös jövőre. Ez azonban csak akkor fog kiderülni, ha megpróbáljátok!