Számtalan álmatlan éjszaka, unalmas Tinder randi és kínos ismerkedési kísérlet van a hátuk mögött, ám még mindig nem találták meg a szerelmet. Ha te is egy vagy közülük, már biztosan felmerült a kérdés a fejedben: mi a baj veled? Talán nem vagy elég vonzó, kedves vagy vicces? Segítünk, hogy rátalálj a lehetséges indokokra! 

 

Túlságosan nyomulsz

 

Ha már évek óta minden egyes buliban szingliként veszel rész, előfordulhat, hogy ismerkedés során kicsit túltolod a dolgokat. Egyrészről érthető, hiszen tényleg nagyon szeretnél már valakit magad mellé, és igyekszel 110%-ot nyújtani azért, hogy lenyűgözd őt. Ugyanakkor a másik számára taszító lehet a túlzott nyomulás. Ha még csak néhány randin estetek túl, akkor hagyj egy kis teret partnerednek! Ne hívogasd, ne írogass neki percenként, és főleg ne kezdj el hisztizni azon, ha ő sem tesz így! Ahogy komolyodnak köztetek a dolgok, ez idővel úgyis kialakul, addig azonban ne erőltess semmit! 

 

 

Nem veszed észre a figyelmeztető jeleket

 

A másik egyáltalán nem keres? Biztos csak túl elfoglalt mostanában. Azzal által, hogy nem akar most komoly kapcsolatot? Biztos megijedt az érzelmeitől. Egy másik nővel vagy férfival az oldalán látod? Biztos csak a barátja/unokatestvére/kollégája… 

Hahó! Ezek mind olyan jelek, amelyek arra utalnak, a másik nem gondolja komolyan veled az ismerkedést. Sajnos teljesen felesleges különféle magyarázatokat és teóriákat gyártani, egyszerűen ez a helyzet. Ilyenkor már felesleges reménykedni, inkább itt az ideje továbblépni és olyanokkal foglalkozni, akik valóban meg szeretnének téged ismerni. 

 

Mindig ugyanabba a gödörbe lépsz bele

 

Már megint átvertek? Egy éjszaka után megint eltűnt a másik? Egyszerűen fogalmad sincs, hogy miért tartasz már megint ugyanott? Pedig ez nem is lehetne egyszerűbb: mert sosem tanulsz a hibáidból! Mindig az érzelmileg elérhetetlen embereket szeretnéd megszerezni? Vagy azokra vágysz, akik kihasználnak? Ha megnézed azt, hogy az elmúlt 10 randin milyen típusú emberekkel találkoztál, találsz-e köztük bármilyen hasonlóságot? Nem is egyet? 

Akkor jobb, ha elkezdesz rajta gondolkodni, miért is lépsz bele mindig ugyanabba a gödörbe! Hidd el, ha egyszer sikerül rátalálnod az okára, többször már nem fogsz hasonló helyzetekbe kerülni. 

 

Túl kritikus vagy

 

Lehetséges, hogy az első randin még szimpatikusnak tűnt a másik, de ahogy egyre többször találkozol vele, már egyre kevésbé vonz. Unalmas, sótlan, túl harsány, túl csendes, túl nyálas vagy épp túl érzéketlen…biztos, hogy találsz benne valamit, ami nem jön be!

Persze nem kell mindenáron erőltetni az ismerkedést akkor, ha nem tetszik a másik, de azért kicsit furcsának tűnik, hogy minden egyes randipartnerednek volt valami hibája, nem igaz? Lehetséges, hogy túl magasra teszed a lécet! Légy egy kicsit lazább, és próbálj meg még egy esélyt adni ilyenkor. Előfordulhat, hogy elsőre talán nem volt túl izgalmas számodra a másik, de a következő találkán már sokkal érdekesebb lesz.

 

Félsz a csalódástól

 

Ha a legutóbbi kapcsolatod csalódással zárult, és azóta is inkább negatív tapasztalatokat gyűjtöttél, akkor valószínűleg (ha nem is tudatosan) de tartasz attól, hogy ismét rosszra fordulnak a dolgok. Emiatt nem mersz igazán nyitni mások felé, ami miatt azt gondolhatják rólad, hogy hűvös és zárkózott vagy. Ezek után nem is csoda, ha minden ismerkedési kísérleted kudarcba fullad.

Akármennyire is nehéz, zárd le a múltat, és próbálj optimistán tekinteni a jövő felé! 

 

 

Ha tehát már évek óta szingliként tengeted a napjaidat, de már régóta vágysz egy társra, akkor talán ezeken a dolgokon kell változtatnod ahhoz, hogy végre változzon a helyzet!