A kezdeti időszak önfeledt boldogsága azonban hamar elmúlik, és átveszi a helyét a szürke hétköznapok, amikor rájöhetünk, hogy életünk szerelmével talán mégsem olyan könnyű együtt élni, mint ahogy elsőre gondoltuk...Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogy mi vár rátok összeköltözés után!

 

A másik alaposabb megismerése

 

Az együttjárás időszakában is sok mindent megtudhatsz a másikról, de akkor fogod igazán megismerni, ha tényleg 0/24-ben együtt vagytok. Lehetséges, hogy korábban sikerült eltitkolnotok egymás előtt a rossz tulajdonságaitokat, az apró kis hülyeségeiteket, a furcsa, meghökkentő vagy épp vicces kis szokásaitokat, de együttélés során erre már nem lesz lehetőségetek. Minden ki fog derülni: hogy milyen vagy reggelente, közvetlen ébredés után, betegen, egy hosszú és stresszes munkanap után…

Elképzelhető, hogy olyan oldaláról is megismered a párodat, ami elsőre nem lesz szimpatikus. Ám mindig tartsd szem előtt, hogy senki sem tökéletes! Neked is biztosan vannak rossz tulajdonságai, ezzel ő sincs másképp. Ha azokban képesek vagytok tolerálni egymás rossz szokásait, akkor hosszú távon is működőképes lehet a kapcsolatotok. 

 

Értelmetlen konfliktusok

 

Ha már a bosszantó szokásoknál tartunk, biztos, hogy lesznek olyan dolgok, amelyekben nem fogtok egyetérteni: ki mosogasson aznap, hova kerüljön az új függöny, mi legyen a vacsora. Ezek az apróságok talán elsőre lényegtelennek tűnnek, de egy hosszú, fárasztó nap után, amikor mindketten feszültek vagytok, remek konfliktusforrások lehetnek. A vita elől ráadásul nem is tudtok elmenekülni, így rá lesztek kényszerítve, hogy megtanuljátok helyesen kezelni a konfliktusaitokat, illetve hogy képesek legyetek kompromisszumot kötni, adott esetben pedig bocsánatot kérni. Ha a vita pillanatában nem sikerül egyből dűlőre jutni, akkor egy darabig élhettek mindketten a puskaporos levegőben. 

Jó hír, hogy ha ügyesen kezelitek a hétköznapi vitákat, és képesek vagytok jól együttműködni, akkor az szintén egy szuper jel, hogy egymáshoz valóak vagytok! 

 

 

Szürke hétköznapok

 

Az együttjárás időszakában mindkét fél igyekszik változatos, izgalmas és romantikus randiprogramokkal lenyűgözni a másik felet. Vacsora, mozi, színház, wellness, kisebb-nagyobb utazások… Ám ha együtt éltek, váratlanul beütnek az unalmas, egyhangú hétköznapok.

Sokan ekkor szoktak rádöbbenni arra, hogy a másik talán is annyira csodálatos, mint ahogy elsőre tűnik. Vagy talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy ő is épp olyan egyszerű földi halandó, mint bárki más. Azaz van, amikor túl fáradt, túl stresszes, túl elfoglalt ahhoz, hogy vicces, romantikus vagy szexi legyen. 

Ennek hatására talán egy kicsit megkophat a szerelem. Ugyanakkor innentől kezdődik el az az időszak, ami már valódi, őszinte és igazán mély. Ha tényleg szeretitek egymást, és fontosak vagytok egymás számára, akkor túl lesztek az ezzel járó átmeneti nehézségeken. 

 

Segítség, egyedül akarok lenni!

 

Vannak olyan emberek, akik minden percben igénylik és szeretik mások társaságát. De olyanok is, akiknek szüksége van egy kis egyedüllétre a teljes feltöltődéshez. 

Ha összeköltöztetek, akkor onnantól kezdve sosem lesztek igazán egyedül. Mindig ott lesz a másik is, ami egy idő után terhessé válhat.

Hogy ezt elkerüljétek, érdemes időnként külön-külön is programokat csinálni. Amúgy sem feltétlen jó egész nap együtt lenni, hiszen mindkettőtöknek megvan a saját családja, baráti köre, hobbija. Ha ezekre is ugyanúgy hangsúlyt fektettek, akkor pont akkora egyedüllétet tudtok adni egymásnak, amire a másiknak szüksége lehet. 

 

Őszinteség és kommunikáció nélkül nem megy

 

Ahhoz, hogy a kapcsolatotok tényleg tartós maradhasson, és ne dőljön romba összeköltözés után, fontos az őszinteség és a nyílt kommunikáció. Ha bármilyen problémátok van, ne féljetek leülni és megbeszélni a másikkal! Így elkerülhettek egy csomó félreértést és felesleges konfliktust, ráadásul könnyebben megbirkózhattok a hétköznapok nehézségeivel. Nyugi, kezdetben lehetséges, hogy furcsa lesz, ám hamar bele lehet rázódni ebbe is, és utána már semmi sem lesz természetesebb, mint jót-rosszat egyaránt megosztani a másikkal.