Hiába vagy boldog szingli, az év utolsó heteiben akaratlanul is megfordulhat a fejedben, hogy mennyire jó lenne megosztani mással az élményeket...Vagy legalább kikerülni a tolakodó rokonságot, a közösségi média nyálas képeit és az ajándékvásároló párocskákat! Hogyan lehet szingliként túlélni az évnek ezen időszakát? Nézzük!

 

Ne keress mindenáron partnert!

 

Szeretnénk leszögezni: egyáltalán nem törvényszerű, hogy a szinglik a karácsony közeledtével magányosnak érezzék magukat. Sőt! Sokan vannak, akik a közelgő ünnepek kapujában sem szeretnének kapcsolatban lenni. Ha te is így érzel, ne hagyd, hogy a környezeted ellenkező irányban befolyásoljon! 

De előfordulhat az is, hogy egyre többször fordul meg a fejedben, mennyire szeretnéd egy társ oldalán befejezni ezt az évet. Azonban nem éri meg siettetni az ismerkedést! Karácsonyig már csak néhány hét van hátra, ami azt jelenti, hogy egy mély és tartós párkapcsolat kialakítása szinte már egyenlő a lehetetlennel. Egy néhány hete megismert randipartnerrel pedig meredek lehet egyből közös karácsonyozásba kezdeni. Valóban szeretnéd egy olyan ember társaságában tölteni az ünnepeket, akit épp hogy megismertél, és lehetséges, hogy nem is lesz tartós a viszonyotok?

 

Kerüld a netes randioldalakat!

 

Vannak, akikben annyira felerősödik a fent említett, társ iránti vágy, hogy ellenállhatatlan késztetést éreznek a netes ismerkedésre. Azonban így, a karácsony közeledtével ez egyáltalán nem ajánlott! Valószínűleg az aktív ismerkedők többsége szintén csak a közelgő ünnepek miatt érzi szükségét a társkeresésnek. Abból pedig még sosem sült ki semmi jó, ha két olyan ember kezd randizni, akik csak az egyedülléttől szeretnének megszabadulni!

Ez azonban természetesen nem azt jelenti, hogy teljesen le kell állnod az ismerkedéssel. Ha örömet okoz az új emberekkel való beszélgetés, esetleg randizás, akkor nem kell felmutatnod a stoptáblát. De ha csak azért tennéd, mert félsz az egyedülléttől, akkor talán nem a legjobb ötlet! 

 

Állítsd le a kíváncsiskodó rokonokat!

 

Sok szingli azért kezdi el ilyenkor rosszul érezni magát, mert a rokonságtól folyamatosan érkezik a kérdés: vajon kit visz haza karácsonykor? Ha pedig erre az a válasz, hogy egyedül érkezik, máris megy a rosszalló hümmögés és az elégedetlenkedő pillantások…

Nyugalom! A család, rokonság nyomása miatt nem érdemes randizásra adnod a fejed akkor, ha épp most nyugalomra, egyedüllétre vágysz. Próbáld megértetni velük, hogy most épp nincs semmi komoly a láthatáron, és valószínűleg már nem is lesz. Az pedig számukra is kellemetlen, ha egy majdnem idegent viszel haza az ünnepekre. Ne hagyd magad!

 

Koncentrálj magadra!

 

Ha épp most nincs párod, akkor sincs semmi okod a szomorúságra! Az évnek ezen időszaka akkor is csodálatos lehet, ha most nem vagy szerelmes! Például ez a néhány hét remek alkalom arra, hogy egy kicsit magadra koncentrálj. Dekoráld ki a lakást, kezdd el az ajándékcsomagolást, vagy tevékenykedj egy kicsit a konyhában. Az ünnep során pedig nincs más dolgod, mint élvezni a családod társaságát, a karácsonyfa fényeit és a finom ételeket! 

 

 

Ha mégis betoppan a nagy Ő…

 

Bár kicsi rá az esély, ki mondta, hogy nem állíthat be mégiscsak az Igazi? Ha úgy érzed, hogy valóban szerelem van a levegőben, és nem csak az egyedüllét okozta aggodalmak irányítanak, nincs más hátra, mint beengedni az ajtón!