Ugyanakkor annyi csalódás sem ért minket, mint mostanában. Bár kétségtelen, hogy a netes ismerkedés segíthet megtalálni a párunkat, biztos, hogy jó pár negatív élménnyel is fogunk gazdagodni. Hogyan óvhatod meg magad a csalódásoktól? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtünk néhány hasznos tanácsot! 

 

A ghostingot ne vedd a szívedre!

 

Online ismerkedés során népszerű jelenség, hogy beszélgetőpartnerünk egyik pillanatról a másikra eltűnik, azaz ghostingol. Ez általában csalódással szokott járni. Ha hosszabb ideje beszélgetsz a másikkal, esetleg már a személyes találkozó gondolata is felmerült, de újabban nem válaszol az üzeneteidre, az elég lelombozó tud lenni. 

Akármennyire is zavaró szokás, a legjobb, amit tehetsz, hogy egyszerűen tudomásul veszed, és továbblépsz. Ha egyszer valaki ghostingol, elég kicsi rá az esély, hogy visszatér. Vagy ha elő is bukkan hónapokkal később, simán lehet, hogy egy idő után ismét eltűnik. Szükséged van erre a macska-egér játékra? Ugye, hogy nem? 

 

Ne bízz meg senkiben!

 

Valahogy interneten keresztül hajlamosak vagyunk jobban kitárulkozni, mint személyesen. Ezzel azonban egy probléma van: fogalmunk sincs, kit találunk a képernyő másik oldalán. Lehetséges, hogy az illető kedvesnek, normálisnak, romantikusnak tűnik, aki már a legelső levelével elvarázsolt, a valóságnak azonban köze nincs az általa kialakított képhez. 

Mielőtt túlságosan is belebonyolódnál a beszélgetésbe, és megosztanád a másikkal a legféltettebb titkaidat, mindig emlékeztesd magad: a másik lényegében egy idegen. Tedd fel magadnak a következő kérdést is: ha szemtől szembe csevegnétek, akkor is elmesélnéd neki az életed legmélyebb történéseit? Ha nem, akkor neten se tedd! 

 

 

Okosan a személyes találkozókkal!

 

Ha már bizalmi kérdések, akkor a személyes találkozókkal is óvatosan bánjunk! 

Sokszor hallott tanács, de nem lehet elégszer elmondani: első alkalommal eszedbe se jusson felmenni egy teljesen idegen ember lakására, hiszen sosem tudod, ki vár rád az ajtón túl. Ahogy te se engedj be otthonodba egy neten keresztül megismert nőt vagy férfit rögtön az első randi alkalmával. Sajnos rengeteg olyan történetet hallani, amikor a romantikus randevú helyett valami borzalmas dolog történt. Jobb az óvatosság!

Ha végre elérkezett a pillanat, hogy élőben is találkozzatok, akkor a randevú helyszíneként érdemes valamilyen forgalmas, központi helyet választani, ahol sok ember fordul meg. Ha randipartnerünk nagyon ellenkezik, és mindenképp valami elhagyatott helyre akarja szervezni a találkozót, az már legyen nagyon gyanús! 

 

Le a füllentésekkel!

 

Ahogy te is elvárod az őszinteséget a másikkal szemben, úgy neked is illik őszintének lenned. 

Nem érdemes trükközni azzal, hogy a külsődet másként írod le, mint amilyen valójában vagy. Gyakorlatilag már az első másodpercekben fény derül arra, hogy nem mondtál igazat. Innentől kezdve pedig lehetsz akármennyire izgalmas személyiség, hatalmas hátrányból indulsz. 

De persze az sem túl kifizetődő, ha másnak állítod be magad, mint amilyen valójában vagy. Felesleges azt állítanod magadról, hogy imádsz kalandozni, ha valójában komfortosabban érzed magad a négy fal között. Ahogy feleslegesen kitalált hobbikat űzni, nem fogsz tőle izgalmasabbnak tűnni. Sajnos ezekre a fülleténsekre idővel biztos, hogy fény fog derülni, akkor pedig nagyon kellemetlen helyzetbe fogsz kerülni. Ha komoly kapcsolatra vágysz, inkább kerüld a kamuzást! 

 

 

Ne vidd túlzásba! 

 

A neten ismerkedés egyik előnye, hogy bárhol, bármikor csetelhetsz. Ugyanakkor ez egy hátránya is, hiszen sokszor nem tudjuk tartani a határokat. Addig-addig írogatunk, találkozgatunk másokkal, amíg egyszer csak kiégünk, és onnantól kezdve brutálisan elegünk lesz az ismerkedésből. Na ennél a pontnál kell egy kis szünetet tartani, és egy időre kilépni az online randizás világából. Hidd el, semmiről sem maradsz le abban a néhány hétben vagy hónapban, maximum egy csomó felesleges, unalmas beszélgetésről. Ha pedig ismét kedvet érzel magadban az ismerkedésre, bármikor visszatérhetsz!