Bár mendemondák szerint vannak, akik egyéjszakás kalandból komoly kapcsolatot hoztak ki, azért általánosságban az ilyen viszonyok megmaradnak a “csak szex” szinten. De vajon mi lehet az oka annak, hogy miután a felek látták egymást meztelenül, már nem feltétlen szeretnének összejönni egymással? Cikkünkben megpróbáltunk utánajárni! 

 

Valamelyik fél nem akar kapcsolatot

 

Az egyik legkézenfekvőbb ok, mégis, általában ez szokott a legtöbb félreértésre okot adni: valamelyik fél egyszerűen nem akar többet, mint egy kis szórakozás. Mindenkinek előfordulhatnak az életében olyan időszakok, amikor épp szakítás után van, jól érzi magát egyedül, vagy egyéb teendői miatt nem akar kapcsolatba bonyolódni. Ugyanakkor emberek vagyunk, időnként szükségünk van egy kis intimitásra, romantikára, szexre. Az egyéjszakás kalandok lehetőséget adnak a kapcsolatra nem vágyóknak, hogy kielégítsék ezen igényeiket anélkül, hogy komolyabban elköteleződjenek. 

Mindenkinek a maga dolga, hogy eldöntse, ez mennyire fér bele az értékrendjébe. Ugyanakkor szerintünk az a fair, ha nem akarsz párkapcsolatot, azt őszintén kommunikáld a másik felé! Ne verd át különböző ígéretekkel csak azért, hogy az ágyadba csábítsd. Ha ő is vevő a kötöttségek nélküli kalandozásra, ígyis-úgyis igent fog mondani. Ha pedig az a típus, aki nem tud érzelmek nélkül szexelni, lehetséges, hogy nemet fog mondani, de elkerülhetsz ezzel egy csomó kellemetlenséget. Szóval, mindenhogy jól jársz az őszinteséggel! 

 

A kémia passzol, de más nem 

 

Egy kapcsolat mindig bonyolult. Ezer és ezer dolognak kell passzolnia, hogy a két fél úgy döntsön, egy párt alkotnak. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ez egyáltalán nem elég a kapcsolat tartósságához…

A kémia egy olyan tényező, amelyen könnyen elcsúszhat egy friss kapcsolat. Kedvelheted akármennyire a másik humorát, intelligenciáját, lehet bármennyire hasonló az érdeklődési körötök, gondolkodásmódotok, ha nincs meg köztetek a kémia, biztos, hogy nem fog működni a dolog hosszú távon. 

Természetesen ennek az ellenkezője is előfordulhat: egyszerűen semmilyen téren nem illetek össze, a köztetek lévő kémia mégis rendkívül erős. Ezért fordulhat elő, hogy azon kapod magad, már több alkalommal is szexeltél valakivel anélkül, hogy kapcsolatban lennétek. 

Amennyiben ez mindkettőtök részéről belefér, miért is ne tehetnétek? De ha valamelyik fél számára ez egy rossz helyzet, érdemes egymásnak búcsút inteni, hiszen ezzel további sérülésektől kímélitek meg egymást. 

 

 

Egy biztos pont vagy

 

Ha te vagy az a fél, aki kapcsolatra vágyik, ez a pont nem fog tetszeni: lehetséges, hogy csak azért keres a szex miatt, mert egy biztos pont vagy számára. 

Az új emberek megismerése, a másokkal való flörtölés, az első szex mind-mind rendkívül sok erőbefektetést jelentenek, amely nem is biztos, hogy valaha “megtérül”. Könnyen előfordulhat, hogy szexpartnered lustaságból, kényelemből vagy egyszerűségből inkább téged fog keresni egy gyors hancúrozás miatt, minthogy új embereket próbáljon meg becserkészni. 

Ha részedről is ugyanez a helyzet, azaz csak kényelmi okokból keresed fel a másikat, akkor nincs miről beszélni. Ám ha többet is szeretnél, jobb minél előbb véget vetni a dolgoknak! Ebből már nagyon nagy valószínűséggel nem lesz komoly kapcsolat. Hiába fekszel le vele huszonötödjére is, ha eddig nem akart tőled semmit, egy varázsütésre ez nem fog megváltozni. Addig csak feleslegesen bántod magad- van ennek bármi értelme? 

 

 

Azonnali nyomulás

 

Vannak, akik hajlamosak egy egyéjszakás kalandba többet látni, mint amennyi valójában történt. Ők azok, akik másnap üzenetekkel bombáznak, számon kérnek, hogy miért nem kerested őket, és úgy összességében úgy viselkednek, mintha ti már egy pár lennétek. 

A túlzott nyomulás már azelőtt tönkretehet mindent, mielőtt egyáltalán bármi is elkezdődött volna. Ha még meg is fordult a másik fejében, hogy randira hívjon az éjszaka után, egy csomó telefonhívás és üzenet után valószínűleg lemond az eredeti tervéről. Hidd el, ha érdekled, fel fogja ajánlani, hogy ismét (ágyon kívül) is találkozzatok. Ha nem, akkor pedig legalább tudod, hogy tényleg nem akar többet tőled szexen kívül.