Bár a tévéképernyőn működnek, a valóságban ezek általában nem működőképesek, vagy egyenesen károsak. Ha az alábbi tanácsokat látod, ne dőlj be nekik, ugyanis semmi közük a valósághoz!

 

Az igaz szerelem mindent legyőz

 

Talán az egyik legnagyobb klisé, amit előszeretettel durrogtatnak el a romantikus filmek rendezői. Bár a filmvásznon a főszereplők bármilyen problémával meg tudnak birkózni, a valóságban sajnos nem mindig elég a szerelem. 

Gondoljunk csak bele! Lehettek akármilyen szerelmesek egymásba, ha merőben eltérőek vagytok, máshogy gondolkoztok, más körökben mozogtok, vagy egyszerűen csak más elképzeléseitek vannak a jövővel kapcsolatban, az a kapcsolat ritkán lesz hosszú életű. Lehetséges, hogy amíg tart a rózsaszín köd, a kapcsolat is jónak fog tűnni, de ahogy telik-múlik az idő, a problémák fel fognak bukkani. 

Hiába vagy oda a másikért, ha józan ésszel tudod, hogy nem fog sokáig működni, felesleges hitegetni magad, na meg persze őt. Jobb mihamarabb lépni, hiszen így előbb találhattok rá arra az emberre, akivel tartósan boldogok lehettek. 

 

 

Valahol mindenkire vár egy igazi

 

A romantikus filmekben a főszereplők valahogy mindig egyedül vannak, esetleg egy rossz kapcsolatban élnek egészen addig, amíg rá nem találnak a nagy Ő-re. Onnantól kezdve az események biztosan úgy alakulnak, hogy összejöjjenek, onnantól pedig egyenes az út az oltárig. 

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsunk: nem létezik egyetlen, igaz szerelem. Még a kutatók is úgy gondolják, hogy életünk során több “igazival” kerülünk kapcsolatba, amíg eljutunk addig a személyig, akivel le tudjuk élni az életünket (persze ez sem törvényszerű). 

Lényegében tehát hiába vársz a nagy Ő-re, aki majd minden szempontból tökéletes lesz, mert ő egyszerűen nem létezik!

Ha nem akarsz örökké boldogtalan lenni, akkor érdemes esélyt adnod azoknak is, akik elsőre talán nem tökéletesek, de lehet, hogy idővel azzá válhatnak. Hiszen te sem vagy hibátlan, nem igaz? 

 

A szex az első pillanattól kezdve fenomenális

 

Ha igazán szerelmes vagy, akkor a szex már a legelső alkalommal örökre szóló élmény lesz, nem igaz? Hát, a valóságban biztosan nem!

A filmvásznon értelemszerűen nem fogják bemutatni az esetleges bénázásokat, kínos nevetéseket vagy tötymörgést. A filmekben a  felek pontosan tudják, mit, hogyan és mikor csináljanak- de hát meg is van rendezve! 

A valóságban sajnos előfordulhat, hogy az első alkalom nem lesz lenyűgöző, sőt. A legtöbb párnak szüksége van arra, hogy egy kicsit egymásra hangolódjon, jobban megismerjék a másikat, és többet tudjanak meg arról, mire vágyik a másik az ágyban. Ezért általában szükség van néhány alkalomra, amíg mindketten jónak fogjátok érezni. 

Ha tehát első alkalommal elmarad a várva várt Ó, semmi baj! Adj még néhány esélyt a dolognak. 

 

Ha egyszer szerelmes leszel, az sosem múlik el

 

Sajnos bármennyire is csodálatos a kezdeti lila köd, idővel a szerelem változik, átalakul. A kezdeti szenvedélyt szép lassan leváltja a bizalom, a szeretet, a kötődés. Ezzel nincs semmi baj, hiszen ez a dolgok rendje. 

Ne várd tehát, hogyha szerelmes leszel, akkor évek múlva is pontosan ugyanúgy fogod érezni magad! Elképzelhető, hogy teljesen átalakulnak az érzelmeid, ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy teljesen kiszerettél a partneredből. 

S ha már itt tartunk, még egy tabut le kell döntenünk: sosem fogod magad ugyanolyan szerelmesnek érezni. Van, amikor minden gondolatod a párod körül forog, más napokon egy kicsit kevésbé vágysz majd a társaságára. Ez is teljesen rendben van. Arra azért figyelj, hogy ha az utóbbi időben eltávolodtatok egymástól, érdemes egy kicsit több energiát fektetni a kapcsolatba! 

 

 

Ha Ő az igazi, később egymásra találtok

 

Lehetséges, hogy találkozol valakivel, aki bármennyire is szimpatikus, az adott pillanatban nem kerültök közelebbi kapcsolatba. A filmvásznon ez általában azt jelenti, hogy évekkel később ismét egymásra talál a pár, és onnantól kezdve boldogan élnek, amíg meg nem halnak.
Sajnos a valóságban erre nagyon kevés példa van. Az évek során rengeteg olyan emberrel találkozhatsz, akit bár vonzónak találsz, de sem akkor, sem később nem lesz belőle kapcsolat. Ez már csak így működik.