Vigyázz, mert ha bizonyos témák sosem merülnek fel köztetek, akkor az akár a kapcsolatotok végéhez is vezethet! Hoztunk néhány olyan dolgot, amit jobb tisztáznotok, ha hosszú távú párkapcsolatra vágytok. 

 

Pénzügyi helyzet

 

A pénz az egyik legtöbb pironkodást kiváltó téma. Ennek ellenére muszáj őszintén beszélni róla a partnereddel, hiszen a mindennapokban nagy szerepet kap. 

Az alábbi kérdéseket például érdemes mihamarabb tisztázni: 

  • Ki hogyan áll anyagilag? Természetesen nem kell fillérre pontosan bevallani, de azért nagyságrendileg meg lehet határozni. Ez segíthet például abban, hogyha valamilyen nagyobb kiadást terveztek, akkor kinek mi fér bele. 
  • Hogyan fizessétek a felmerülő költségeket? Felesben, vagy a fizetésetekkel arányosan? 
  • Szeretnétek közös kasszát, vagy mindenki a saját fizetéséből gazdálkodjon? 
  • Van bármelyikőtöknek hitele, adóssága, nagyobb tartozása? Ez különösen akkor fontos, ha tervben van, hogy összekössétek a jövőtöket, hiszen a te addósságod a másiké is lesz. 

Ahhoz, hogy ezeket a kérdéseket őszintén megválaszoljátok, nagyfokú bizalomra van szükség. Ha ez nincs meg bennetek, akkor az bajt jelezhet! 

 

 

Esetleges betegségek

 

Sajnos sok olyan betegség van, amely külsőleg talán nem is látható, mégis megnehezíti a hétköznapokat, gondolunk itt például a mentális problémákra. Egy párkapcsolatban muszáj ezekről is őszintén beszélni! 

Ha valamelyikőtöknek valamilyen tartós betegsége van, akkor jobb erre felkészíteni a másikat. Lehetséges, hogy sok dolgot furcsáll a viselkedésedben, bizonyos betegségek pedig magyarázattal szolgálhatnak a kérdéseire. 

Ha a partnered valóban szeret, biztos, hogy melletted fog maradni és ki fog tartani a nehéz időkben is. Ha viszont ez számára válóok, akkor legalább kiléptél egy sehova sem vezető párkapcsolatból. Megéri tehát bevallani! 

 

Tervek a jövővel kapcsolatban

 

A jövő egy kardinális kérdés a kapcsolatokban. Fontos, hogy mindketten meg tudjátok valósítani álmaitokat, ugyanakkor mégis megtaláljátok azokat a kompromisszumokat, amelyek még mindkettőtök számára elfogadhatóak. 

Ha a jövőtök nagyon távol áll egymástól, akkor sajnos elképzelhető, hogy ezeket a célokat sosem fogjátok tudni összeegyeztetni. Ha például egyikőtök városban, a másik vidéken képzeli el a jövőjét, az egyikőtök szeretné körbeutazni a világot, míg a másiknak már elege van a kalandokból, akkor valamelyik félnek óhatatlanul is fel kell adnia az álmait. Ez hosszú távon ahhoz vezethet, hogy mindketten elégedetlenek lesznek a kapcsolatban. 

Épp ezért jobb, ha mihamarabb megosztjátok egymással a jövővel kapcsolatos terveiteket, álmaitokat. Ha a sors valóban egymásnak teremtett titeket, akkor meg fogjátok találni a módját annak, hogy ezeket sikeresen összehangoljátok. Ha pedig egyszerűen csak túl más személyiségek vagytok ellentétes célokkal, arra is időben fény derül. 

 

Házasság, gyermekvállalás

 

Ha már jövőbeli tervek, nem szabad kihagyni a beszélgetések közül a házasság, illetve gyermekvállalás témakörét sem. Ezek olyan életreszóló döntések, amelyekben jobb, ha hasonlóan gondolkoztok, ellenkező esetekben egyikőtök, de akár mindkettőtök boldogsága rámehet. 

Ha mindenképp családban képzeled el magad, akkor mondd el partnerednek! Ha ő is hasonlóan gondolkozik, mint te, a kapcsolatotok egy pontján úgyis meg fogjátok lépni ezeket. Ha pedig egyikőtök teljesen gyermekmentes életet akar, míg a másik elképzelné sem tudná úgy a jövőjét, akkor egy őszinte beszélgetéssel jobban jártok. 

 

 

Mire vágysz az ágyban?

 

Ez az a téma, aminek nem kellene szerepelnie a tabutémák listáján, mégis sok pár számára nem egyértelmű, hogy őszintén kibeszélje az ágyban történteket. Ez nagyon rosszul van így, hiszen jellemzően a szex az, amin sokszor elcsúsznak a kapcsolatok. Ez nem is meglepő, hiszen a partnerek nem látnak egymás fejébe, nem tudják pontosan, mire vágyik a másik, hogy jó nekik, ugyanakkor ez a nem tudás rengeteg frusztrációt, elégedetlenséget szül. És egy kis őszinte kommunikációval bármikor lehetne orvosolni! 

 

Érthető, hogy ezek a témák kellemetlenek lehetnek számotokra, de ha valóban fontosak vagytok egymásnak, meg kell tanulnotok őszintén beszélni róla. Ha ez nem sikerül, talán egy jel arra, hogy mégsem vagytok egymáshoz valóak.