Míg vannak, akik nem csinálnak nagy ügyet belőle, mások számára elképzelhetetlen, hogy kapcsolaton kívül szexeljenek. Ha te nyitott vagy rá, akkor nincs semmi akadálya, hogy belevesd magad a kalandozásba, de vigyázz, megégetheted magad! Hoztunk néhány tippet, hogyan kerülheted el az alkalmi szeretkezésekkel kapcsolatos csalódásokat. 

 

Jól gondold meg, kivel bújsz ágyba!

 

Az egyéjszakás kalandok során kulcsfontosságú a másik fél személye, hiszen lényegében azon múlik minden, hogyan jöttök ki egymással. 

A legtöbben arra esküsznek, ha teljesen idegenekkel vetik magukat bele a kísérletezésbe. Ez olyan szempontból lehet előnyös, hogy nincsenek előítéleteitek a másikkal szemben, így sokkal izgalmasabb és lazább lehet az este. Másrészt ha korábban nem találkoztatok, akkor később is elég kicsi a valószínűsége, hogy véletlen egymásba botlottok. Ha tényleg csak egy estére terveztek, akkor utóbbi jól jöhet!

Ugyanakkor ennek megvannak a veszélyei is. A szexi idegen ugyanis azt mond, amit csak akar, fogalmad sincs, hogy valóban őszinte-e veled. Ha esetleg felmész hozzá, akkor pedig semmi sem biztosítja a biztonságodat…

Egy ismerőssel, baráttal, kollégával már más a helyzet. Itt már ismeritek egymást, ha felszínesen is. Bár 100%-ra sosem tudhatod, de valószínűleg nagyobb biztonságban vagy, mint egy ismeretlennel. 

Nem kell túl sokat gondolkozni azon, vajon mi ennek a hátránya: bármikor találkozhattok. Még ha egyetlen estére is szólt a dolog, jó érzés lesz állandóan találkozni a munkahelyen, a szomszédban, vagy épp a baráti találkozók alkalmával? 

 

 

 

Az elvárásokat felejtsd el

 

A filmekben, könyvekben az egyéjszakás kalandok mindig csodálatos élményként vannak ábrázolva. Bár való igaz, hogy egy ismeretlen olyan dolgokat mutathat az ágyban, amelyre talán te sem számítasz, nem törvényszerű, hogy a kaland biztosan kielégítő lesz mindkettőtök számára. 

Egyrészt párkapcsolatokban is elő szokott fordulni, hogy az első néhány alkalom a bemelegítésről szól. Meg kell ismernetek a másik testét, hogyan tudtok neki örömet okozni, hogyan viselkedjetek vele az ágyban ahhoz, hogy maradandó élmény legyen a szeretkezés. Egyéjszakás kalandoknál is fennáll annak a veszélye, hogy nem lesz jó, egyszerűen csak azért, mert nem ismeritek eléggé a másikat. 

Másrészt lehetséges, hogy teljesen eltérő dolgokat kedveltek az ágyban. Te szereted a vadabb dolgokat, a másik inkább romantikázna, vagy épp fordítva. Emiatt is lehet csalódás az alkalmi szex. 

Harmadrészt, az egyéjszakás kalandok során a legtöbben csupán saját magukkal foglalkoznak. Nem feltétlen érdekli őket a másik öröme, az a lényeg, hogy ők megkapják, amire vágynak. Ha te is véletlen belefutsz egy ilyen szeretőbe, akkor utána könnyen érezheted úgy, kihasználtak. 

 

 

Mi legyen a folytatással? 

 

Bár volt már rá példa, hogy egyéjszakás kalandból hosszú távú, komoly kapcsolat lett, azért ez ritkán szokott előfordulni. A romantika legtöbbször tényleg csak egyetlen estére szól. Ha mindkét fél el tudja fogadni, akkor ezzel nincs semmi probléma. 

Sajnos azonban vannak, akik azt gondolják, az egyéjszakás kalandokból bármikor lehet több. Ha a másik nem keresi őket utána, extrém mértékben csalódottak lesznek, hiszek ők nem erre számítottak. 

A legjobb, amit ebben a helyzetben tehettek, hogy már a legelején tisztázzátok, a kaland csupán egyetlen estére szól. Így legalább mindkettőtöknek van lehetősége átgondolni, hogy valóban szeretne-e belevágni a dologba. Ha igent mondasz rá, de titokban mégis reménykedsz benne, hogy máshogy alakul az affér, akkor talán az ilyen jellegű kalandok nem neked valóak. 

 

Összességében tehát felejtsd el azt a túlidealizált képet, amelyet mutatni szoktak az egyéjszakás kalandokról! Ugyan megvan az esélye, hogy egy életre szóló emléket kapsz, annak is, hogy életed egyik legnagyobb csalódásában lesz részed. Ha mindezek ellenére vállalod a kockázatot, akkor hajrá! A tippjeinket ne feledd, hiszen így megmentheted magad az esetleges pofára eséstől.