Vannak, akik szeretnek egyedül lenni, másoknak kínszenvedés a szingliség. Bár szeretni és szeretve lenni a világ legcsodálatosabb dolga, vannak olyan helyzetek, amikor jobban jársz, ha egyszerűen egy kicsit egyedül maradsz. De vajon milyen jelekből veheted észre, ha nem állsz készen egy új kapcsolatra? Legújabb blogbejegyzésünkből kiderül! 

 

Még mindig az exedre gondolsz

 

Ha nemrég léptél ki egy párkapcsolatból, természetes, hogy időre van szükséged, amíg feldolgozod a szakítást. Ám amíg az exed sokat jár az eszedben, nem feltétlenül érdemes belevágni egy új kapcsolatba. Sajnos hiába várod mástól a felejtést, a volt szerelem nem fog egyik pillanatról a másikra elmúlni egy új partner miatt. Arról nem is beszélve, hogy a másik féllel szemben sem tisztességes, hiszen így csúnyán megvezeted. Ha azt veszed észre, hogy az exed már nagyon régóta nem járt az eszedben, és nem is zaklat fel a gondolata, hogy például új párra lelt, akkor te is készen állsz az új szerelemre. Addig azonban inkább koncentrálj magadra. 

 

 

Költözés előtt állsz

 

Ez a pont különösen igaz abban az esetben, ha épp külföldre költözöl. Bár a távkapcsolat sem egy lehetetlen küldetés, azért akárhogy is nézzük, sokkal nehezebb, mint egy hagyományos párkapcsolat. Ha úgy érzed, hogy nem vagy elég elkötelezett ahhoz, hogy ezt bevállald, jobban teszed, ha költözés előtt már nem fogsz bele az ismerkedésbe. Várj addig, amíg sikerült beilleszkednek az új helyen! 

 

A randizást kötelező programnak érzed

 

Vannak olyan élethelyzetek, amikor egy kis egyedüllét igazi felüdülést tud jelenteni. Azonban egy bizonyos kor felett, a társadalmi elvárások miatt érezheted úgy, hogy egyszerűen muszáj randiznod. Mindenki ezt csinálja a környezetedben, te sem maradhatsz ki belőle. Ám ha unod az ismerkedést, a randizás helyett a fogorvosnál való ücsörgéshez is több kedved lenne, és kiráz a hideg a sablonos társalgásoktól, akkor egy kis időre hagyd abba a randizást. Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak mások! Élvezd a szingliséget, ha pedig eljön az ideje, úgyis eljön a nagy Ő az életedbe. 

 

 

Találkoztál egy csodás idegennel, de…

 

Hiába kedves, hiába vicces, hiába helyes, egyszerűen hiányzik belőle valami. A barátaid, családod szerint butaság elszalasztanod a lehetőséget, hiszen tökéletesen passzoltok, de te valahogy mégsem érzed azt a bizsergést. Ilyenkor jobb, ha elengeded a másikat, és inkább tovább keresgélsz. Felesleges belebonyolódni egy olyan párkapcsolatba, amelynek az elején nem érzel semmit. Lehet, hogy csak nincs meg köztetek a kémia, vagy egyszerűen nem illetek össze. Ezzel nincs is semmi gond, előfordul. Ne engedj mások nyomásának! Nem nekik kell kapcsolatban lenniük az adott emberrel, hanem neked. 

 

Káosz az életed

 

Ha az ember nehéz helyzetben van, akaratlanul is felerősödik benne az igény egy társ iránt. Ugyanakkor ha munkahelyi gondokkal küzdesz, hosszantartó betegséged van, esetleg pénzügyi problémák nehezítik meg a hétköznapjaidat, talán nem túl jó ötlet belevágni egy párkapcsolatba. Egyrészt nem lesz elegendő időd a másikra, másrészt nem túl fair mástól várni, hogy kihúzzon a pácból. Ha sikerült ismét talpra állnod, akkor nyugodtan folytathatod az ismerkedést, de addig inkább magadra koncentrálj. 

 

Mással kavarsz, de…

 

Mindenki életében előfordulhatnak olyan időszakok, amikor nem akar komoly kapcsolatot, mégis jól esik neki egy kis törődés, egy kis összebújás, egy kis szex. Ha neked is van egy ilyen ember az életedben, de új párkapcsolatba kezdenél, akkor illik lezárni ezt az affért, akármennyire is nem volt komoly. Ez mindkét emberrel szemben tisztességes megoldás. Ha nem akarod ezt az utat járni, akkor talán érdemes átgondolnod, miért is ragaszkodsz a szexpartneredhez, és miért is nem akarsz igazán elköteleződni az új partner mellett. Talán mégsem csak szex van köztetek, hanem valami több…?