Számos olyan mítosz létezik, amely első hallásra talán hihetőnek tűnik, de valójában semmilyen valóságalapja nincs. Utánajártunk a leggyakoribbaknak, és persze meg is cáfoljuk ezeket!

 

“A férfiak bármikor kaphatóak szexre”

 

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak gyakrabban gondolnak a szexre, ez azonban nem jelenti azt, hogy 0-24-ben szeretnék is csinálni. Náluk is előfordulhat, hogy épp egy rossz időszakon mennek keresztül, túl sok a stressz a munkahelyükön, valamilyen problémával küzdenek, vagy egyszerűen csak fáradtak, nyűgösek, és semmi kedvük a szexhez. 

Ha azt veszed észre, hogy a párodnak nem sok kedve van a hancúrozáshoz, akkor tehát ne egyből másik nőre gyanakodj! Inkább napoljátok el a szexet addig, amíg mindketten kipihentek és stresszmentesek vagytok. 

 

 

“A jó szex mindig orgazmussal jár”

 

Sokan gondolják úgy, hogy a szex csak akkor lehet jó, ha a végén mindkét fél átéli a nagy Ó-t. Ha ez elmarad, akkor a felek csalódottá válnak, hiszen úgy érzik, nem feleltek meg az elvárásoknak. 

Felejtsük ezt el! Az ágytorna nem az orgazmustól lesz jó, az csak inkább hab a tortán. A gyönyör mellett a szeretkezés az érintésekről, csókokról, ölelésekről szól, amelyek ugyanolyan fontosak a kapcsolat szempontjából. 

Lehetséges, hogy élvezitek a szexet, de aznap épp nem tudtok annyira ráhangolódni, hogy el is menjetek. Ha nem megy, nem kell erőltetni, és nem is kell emiatt rosszul érezni magatokat.

 

 

“A szexmentesség a kapcsolat végét jelenti”

 

Míg egy kapcsolat kezdeti szakaszában a legtöbben éjjel-nappal az ágyban töltenék az időt, ez idővel szépen lassan megváltozik. A kezdeti mindennapos (akár többszöri) szeretkezések gyakran heti néhány alkalomra redukálódnak, esetleg átmenetileg el is tűnnek a hétköznapokból. 

Bár a szexmentesség nincs jó hatással a párkapcsolatra, nem jelenti automatikusan a kapcsolat végét. Minden párnak vannak olyan időszakai, amikor egy kicsit eltávolodtak egymástól, amikor meg kell küzdeniük egy új élethelyzet nehézségeivel (pl. költözés, szülővé válás) vagy egyszerűen csak nincsenek jó passzban. Ettől azonban nem kell megijedni, hiszen őszinte kommunikációval és egy kis odafigyeléssel még simán visszahozható a tűz. 

 

“A párkapcsolatban élők nem maszturbálnak”

 

Valamiért még mindig az az általánosan elfogadott nézet, hogy az egyedülállóak bátran szerezhetnek örömet maguknak, a párkapcsolatban élők azonban nem. Pedig kutatások szerint a párkapcsolatban lévők majdnem fele rendszeresen maszturbál! 

Vannak olyan párok, ahol a maszturbálásra közös szórakozásként tekintenek, esetleg beépítik ezt a szeretkezésekbe. Mások sokkal jobban szeretik egyedül űzni ezt a tevékenységet. 

Utóbbi esetén nem kell megijedni, hiszen a maszturbálás nem azt jelenti, hogy a felek nem elégedettek a szexuális életükkel. Egyszerűen teljesen más “élményt” jelent a kettő, ezért az egyik nem is zárja ki a másikat. 

 

“Vonzó külső = jó szex”

 

Ha meglátunk egy vonzó nőt, vagy egy jóképű férfit, akkor hajlamosak vagyunk arra asszociálni, hogy az illető biztosan jó az ágyban. Talán nem árulunk el nagy meglepetést: az ágybéli képességek nem a külsőn múlnak! 

Hogy mitől lesz valaki jó az ágyban, az sokkal inkább a belső tulajdonságoktól függ, például mennyire nyitottan beszél a vágyairól, mekkora önbizalommal rendelkezik, mennyire figyel a partnerére…. Ráadásul ne felejtsük el, a jó szex mindenkinek más és mást jelent, ezért teljesen butaság a külső alapján behatárolni, hogy ki milyen szerető. Ha úgy gondoljuk, hogy valakivel szívesen ágyba bújnánk, akkor ne ítéljünk elhamarkodottan, ugyanis számos meglepetés érhet minket! 

 

A felsorolt mítoszokon kívül még számtalan téves információ kering a szex témakörével kapcsolatban. Mielőtt valamit biztosra veszel, érdemes utánajárni, hogy biztosan igaz-e!