A hosszú távú párkapcsolatok veszélye azonban, hogy idővel ellaposodhatnak, sőt, a szerelem is teljesen elmúlhat. Persze ennek nem kell így lennie, de azért bizony tenni is kell. De vajon milyen apróságokkal őrizhetjük meg a szerelmet? Legújabb blogbejegyzésünkből kiderül? 

 

Minőségi idő együtt

 

Amikor megismerkedsz valakivel, természetes, hogy rengeteg különböző programot szerveztek: romantikus vacsorák, kellemes borozgatások, hétvégi kiruccanások… Ahogy telik múlik az idő, és elérkeztek a kapcsolat egyik mérföldkövéhez, az összeköltözéshez, egyre kevesebb programot szerveztek. Hiszen minden egyes nap találkoztok a másikkal, egy-két pasis vagy csajos estén kívül együtt töltitek az estéket, a hétvégéket, az ünnepnapokat.

Azonban a kanapén töltött esték nem pótolják a minőségi időtöltést. Gondolj csak bele, hányszor fordult elő olyan, hogy bár fizikailag egy helyiségben vagytok, mindketten a saját dolgotokkal foglalkoztok, és nem is szóltok egymáshoz? Hiába tűnik úgy, hogy mindig együtt vagytok, mégsem egymásra figyeltek. Ha emellett elfeledkeztek a randikról, az hamar kiolthatja a szerelmet. 

Amit tehettek ez ellen az az, hogy rendszeres időközönként beiktattok egy randevút. Ragaszkodjatok ahhoz, hogy például minden hónap első pénteke randi-péntek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, menjetek moziba, vacsorázni, esetleg kiránduljatok egy kicsit. Néha-néha akár egy wellnesshétvégét is beiktathattok. Figyeljetek arra, hogy az ilyen alkalmakkor valóban egymással foglalkozzatok, azaz ne dolgozzatok, telefonozzatok, és ha gyermeket neveltek, kérjétek meg a családot, barátokat, hogy vigyázzanak rá. 

 

 

Apró kedvességek

 

Egy kapcsolat kezdetén mindenféle módon igyekszünk a másik kedvére tenni. Amellett, hogy minden egyes ünnepnap, születésnap, névnap alkalmával hatalmas ajándékvadászatba kezdünk, a hétköznapokban apró kedvességekkel igyekszünk levenni a másikat a lábáról. Ez lehet egy-egy virágcsokor, egy kis sütemény, egy finom vacsora, vagy épp egy forró fürdő. 

Az idő múlásával gyakran ezen is kikopnak a kapcsolatból. Virág maximum szülinapra jár, a vacsora a közös ételrendelést jelenti, meleg vizet meg engedjen az aki fürdeni akar. 

Pedig ezek az apró figyelmességek tökéletesen alkalmasak arra, hogy éreztesd a másikkal, még mindig fontos neked. A rohanó hétköznapokban nem egyszerű időt és energiát szakítani egy kis kedveskedésre, pedig megéri, hiszen nem csak a másik arcára csalhatunk mosolyt, de a kapcsolatunk jövőjéért is teszünk. Ha nem is minden nap, de legalább heti egyszer tegyünk valami extra kedvességet a párunknak! Például főzzük meg neki a reggeli kávét, készítsünk neki valami finom ételt, vagy csak masszírozzuk meg egy nehéz nap végén. 

 

 

Szexi meglepetések

 

Ha pedig már az apró meglepetéseknél tartunk, nem szabad megfeledkeznünk a hálószobáról sem! 

Sajnos hosszú távú párkapcsolatokban egy idő után lanyhulhat a szenvedély. Ennek oka, hogy a szeretkezésnek egy idő után meglesz a bevált forgatókönyve, amit mindig követni akar mindkét fél- ami aztán unalomhoz vezet. Az unalom azt eredményezi, hogy már nincs is kedved összebújni a másikkal. Ez szexmentes párkapcsolathoz vezethet, amiből bár ki lehet törni, nem épp egyszerű. 

Ha meg akarjuk őrizni a vágyat, akkor időről-időre próbáljunk ki valami újdonságot! Ez lehet egy új póz, egy új helyszín, vagy épp egy új, szexi kiegészítő. De akár az is elég lehet, ha előszedtek egy régen kedvelt, ám időközben elfelejtett mozdulatot, pózt, hiszen ez is elhozhatja az újdonság varázsát. 

Szintén extra erőfeszítést igényel, hogy folyamatosan újdonságokkal rukkoljatok elő, ugyanakkor ha tartós kapcsolatra törekedtek, ez elengedhetetlen. 

 

Külön programok

 

Talán furcsának fog tűnni, de ahhoz, hogy harmonikus legyen egy kapcsolat, a feleknek külön is érdemes időt töltenie. Egyrészt akármennyire is nagy a szerelem, akármennyire is társas ember valaki, mindenkinek szüksége van néha egy kis egyedüllétre, amikor olyan dolgokat csinálhat, amelyek boldoggá teszik. Ha ezt az időt megadjuk a párunknak, akkor azzal a kapcsolatunkért teszünk. Nem véletlen szól úgy a mondás, hogy egy kis távolság növeli a szerelmet!