Itt most nem arra gondolunk, amikor egyszerű félreértésről van szó, sokkal inkább a hangos, indulatos verzióról, amikor a dühtől füst száll az ember füléből. Hihetetlen, de ezeknek konfliktusoknak egy része az ágyban végződik, egy vad és szenvedélyes békülős szex formájában. De vajon miért esik annyira jól egy kis ágytorna egy kiadós veszekedés után? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk! 

 

Miért jó a békülős szex? 

 

Elég nagy ellentmondásnak tűnik, hogy napirendre kerüljön a szex akkor, mikor a pár tagjai dühösek egymásra. Azonban nem ördögtől való dolog ez!

Egyrészt veszekedés során megemelkedik a stresszhormon mennyisége a szervezetben, ilyenkor pedig különösen jót tud okozni egy kis hancúr, mivel ennek során boldogsághormon termelődik. 

Szex során szinte észrevétlenül adhatod ki magadból a vita miatt keletkezett feszültséget. A trágár beszéd, a kiabálás, a hangos szavak nem csak a gyönyört fokozhatják, de segítenek megszabadulni a felgyülemlett stressztől. Ennek köszönhetően valóban jobban érezhetjük magunkat békülős szex után. 

Azért is szeretjük, mert a kellemes stresszoldás után sokkal nyugodtabbak leszünk, amelynek fényében a konfliktus jelentéktelennek tűnhet. Vagy ha a problémát nem is szünteti meg, legalább olyan légkört biztosít, amelyben higgadt fejjel beszélhetjük át a gondokat. 

És még egy pluszpont: a haragos ember egyszerűen csak szexi. Pont. 

 

 

Ne feledd, nem old meg semmit!

 

Bár a békülős szex rengeteg előnnyel jár, nem szabad tőle csodát várni. Ne tekintsünk rá úgy, hogy ezzel pontot raktunk a vita végére!

A szex nem old meg semmit. Remek lehetőséget nyújt, hogy egy kicsit fékezzük az indulatokat, de önmagában a konfliktus megoldását nem segíti elő. Inkább csak abban tud segíteni, hogy a keletkező feszültséget lecsökkentse, így megőrizhessük a higgadtságunkat, amely a megoldás alapvető feltétele. 

A békülős szex igazából egy kis időt ad mindkét félnek. Teljesen természetes, hogy röviddel utána a vita ismét fellángolhat. Ekkor azonban egyáltalán nem jó taktika újból a szex kártyát elővenni! A végtelenségig semmilyen vitát nem lehet késleltetni, egyszer kénytelenek lesztek szembenézni vele. 

A szex utáni látszólagos nyugalmat sose keverd össze a megoldással! Lehetséges, hogy a vitáról több szót nem ejtetek, dHae attól még a sérelmek elraktározódhatnak bennetek. Ezek egyre gyűlni és gyűlni fognak egészen addig, amíg ki nem robbannak belőletek, és csak akkor fog igazán elszabadulni a pokol! 

 

Így lássatok neki

 

Ha épp egy heves vita kellős közepén jártok, akkor hoztunk néhány tippet, hogyan folytathatjátok inkább a hálószobában a dolgot:

  • Először is kezd apró mozdulatokkal. Villants ki a dekoltázsodat vagy az izmaidat, nyald meg a szádat, óvatosan simíts végig a karján. Ha eltávolodik, akkor nem jó ötlet erőltetni a szexet, de ha elbizonytalanodik, vagy vágyat látsz rajta, mindent bele!
  • Csókold meg a mondat kellős közepén! Légy határozott, de ne túl erőszakos! Ha eltol magától, akkor értelemszerűen ne erőltesd tovább a dolgot. Ha közelebb húz, nyert ügyed van! 
  • Ha rendszeresen használjátok a békülős szexet arra, hogy egy kicsit alábbhagyjon a vita, vezessétek be a szünetet! A vita hevében bármikor bedobhatjátok, hogy “Szünet?”, a másik pedig máris tudni fogja, hogy szexre gondoltok. 
  • Minden vita más és más. Lehet, hogy egyszer működik a békülős szex, de következő alkalommal, egy más jellegű veszekedés közben nem fog. Ilyenkor egyszerűen csak el kell fogadni, hogy ez most nem az a szituáció.