Elképzelhetjük, hogy kivel, mikor, milyen körülmények között esünk egymásnak, és persze gondolatban az utolsó percig kiélvezünk mindent. De vajon mi jár leggyakrabban a férfiak és a nők fejében? Meddig normális a fantáziálás, és mi az a pont, amikor már túl sok a jóból? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk! 

 

Miért fantáziálunk? 

 

Sokak számára tabunak számít, de itt az idő bevallani: mindannyian gondolunk a szexre, ki többet, ki kevesebbet. Álmodozhatunk különböző kísérletezésekről, új partnerekről, extrém helyekről, különleges helyzetekről. Vannak, akik időnként tesznek egy merész lépést, és kipipálnak egy pontot a képzeletbeli bakancslistájukról. Mások inkább csak gondolatban élvezik az újdonságokat. 

A fantáziálás teljesen normális dolog. Természetes, hogy hajt minket a kíváncsiság, izgatnak az ismeretlen dolgok. A fantáziálás segít, hogy jobban megismerjük saját vágyainkat, ezáltal akár a szexuális életünkre is pozitív hatással lehet. 

Vannak, akik partnerükkel való szex közben is szexuális fantáziáikra gondolnak. Ez fokozza az élményt számukra, és sokkal nagyobb Ó-t eredményezhet. 

Sajnos mint mindenben, itt is át lehet esni a ló túloldalára. Ha valaki túl sokat ábrándozik a szexről, könnyen azon kaphatja magát, hogy a hagyományos szeretkezést más nem is élvezi. Előfordulhat, hogy már orgazmusra sem lesz képes anélkül, hogy valamilyen vad képet ne hívna elő agya rejtett zugából. Ez pedig pont, hogy rossz irányba lendítheti a párkapcsolatát. 

 

 

Nők vs. férfiak

 

A két nem teljesen másképp éli meg a szerelmet, a szexet, így nem meglepő, hogy a fantáziák terén is vannak eltérések. 

A férfiak képzeletben szívesen szeretkeznek más partnerekkel (akár egyszerre többel) még akkor is, ha párkapcsolatban élnek. De sokakat beindít az a gondolat is, ha elképzeli, ahogy két nővel találja szembe magát az ágyban, ő pedig csak mint néző követi az eseményeket. 

Ezzel szemben a nőket inkább az orális szex, a dominancia és a romantikával fűszerezett vad éjszakák hozzák lázba. 

Van néhány olyan fantázia, amely mindkét nem számára ugyanannyi szexi lehet. A leggyakrabban arról álmodozunk, hogy valamilyen extrém helyszínen hancúrozunk. A párkapcsolatban élők időnként a más partnerrel történő szexről ábrándoznak. És természetesen a híres emberekkel történő szex gondolata is vonzó mindkét nem számára.

 

 

Így váljon valósággá

 

Vannak, akik szexuális álmaikat szeretnék megtartani maguknak. Számukra bizonyos dolgok csak gondolati síkon vonzóak. A valóságban nem vennék a bátorságot, mivel tartanak tőle, hogy csalódás érné őket. De előfordulhat, hogy egyszerűen csak nem szívesen beszélnek róla. 

Mások, akik számára nem okoz gondot a szexről való kommunikáció, szívesen megosztják elképzeléseiket partnerükkel. Ez nem csak közelebb hozza őket egymáshoz, de a köztük lévő lángot is táplálja. 

Ha szeretnél te is az utóbbi csoportba tartozni, akkor néhány tippel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy a fantázia valósággá váljon! 

  • Mielőtt bárkivel is megosztanád a gondolataidat, gondold át, hogy a valóságban is vonzónak találnád azt a dolgot! Lehetséges, hogy például agyban szívesen átéled a hármas szexet, de a valóságban egyszerűen képtelen lennél rá. Ezzel sincs semmi gond! Nem kell minden egyes fantáziaképet valóra váltani. 
  • Ha partnerednek szeretnéd elmesélni az álmodat, akkor válassz egy semleges időpontot! Készülj fel arra, hogy a reakciója talán nem az lesz, amit elképzeltél. Ha elsőre nem akar belemenni a dologba, hagyj neki egy kis időt. Lehetséges, hogy később szívesen kipróbálja azt, amire vágysz. 
  • Ha mindketten nyitottak vagytok, és meg tudjátok osztani egymással a legvadabb vágyaitokat, akkor ügyeljetek rá, hogy ez ne csapjon át féltékenykedésbe! Attól, hogy a másik más partnerekről, vagy hármas szexről ábrándozik, még veletek bújik ágyba. A fantázia szépsége, hogy nem kell feltétlenül valóra váltani. 
  • Ha sikerült elmondanod partnerednek a legmerészebb álmaidat, és ő szívesen benne van, akkor indulhat is a kísérletezgetés! Azonban egy dolgot még ekkor is tarts fejben: lehetséges, hogy csalódni fogsz. Gondolatban teljesen más minden, mint a valóságban.