Míg abban semmi kivetnivaló, ha egy egyedülálló rendszeres pornónéző, addig egy párkapcsolatban ez gyakran tabunak számít. De vajon a szerelem múlását jelenti az érdeklődés, vagy egyszerűen a kíváncsiság hajt minket? Utánajártunk, mi az igazság!

 

A pornóhasználat pszichológiája

 

Lehet pironkodni, lehet titkolózni, lehet tagadni, de bizony az emberek nagy része látott már pornófilmet, sőt, rendszeres pornófogyasztó. Tévhit azt gondolni, hogy a felnőttfilmeket csak az egyedülálló férfiak kedvelik: kutatásokból már kiderült, hogy sem a nők, sem a kapcsolatban élők nem vetik meg. De mi lehet az oka annak, hogy ennyire népszerűek ezek a tartalmak? 

Az egyik legnagyobb húzóerő a kíváncsiság. A szexuális életről való beszélgetés sokak számára nehézséget jelent. Ha viszont szeretnénk megtudni, hogyan csinálják mások, keresve sem találhatnánk jobb opciót. 

Másoknál az unaloműzés, illetve a stresszcsökkentés fontos eszköze. Különösen férfiakra jellemző, hogy a nagy unalom közepette elővesznek egy-egy videót. De abban az esetben is működhet, ha épp rendkívül feszültek vagyunk valami miatt. 

Leginkább azonban mégis az élvezet az, amiért a legtöbben nézik ezeket a tartalmakat. A pornófilmnézés közben végzett önkielégítés sokkal gyakoribb, mint hinnénk- egyszerűen csak félünk beszélni róla. 

 

 

Megcsalás, vagy sem? 

 

Míg a szinglik esetében senki sem kérdőjelezi meg, hogy miért néznek pornófilmeket, párkapcsolatokban ez egy fokkal érzékenyebb témának számít. 

Általában az az elv szokott érvényesülni, hogy amiről nem tudunk az bizony nem fáj. Tehát a kapcsolat résztvevői nem kérdezik egymást a pornófilmnézési szokásaikról, annak érdekében, hogy elkerülhessék a konfliktusokat. Mások egyszerűen csak nem kíváncsiak rá, úgy gondolják, hogy ez mindenkinek a magánügye. Vannak olyanok is, akik igazából csak nem gondolják, hogy a párjuk valóban is ilyesmire vetemedne. 

De vannak olyanok is, akiket rendkívül bosszant, ha párjuk pornót néz. Úgy gondolják, ha ez bekövetkezik, akkor ez valamiféle megcsalás, annak a jele, hogy az ágyból hiányzik a szenvedély, a tűz. 

Hogy megcsalás vagy sem, ezt mindenkinek muszáj eldöntenie maga. Azonban azt fontos leszögezni, hogy a felnőttfilmek nézése inkább a kíváncsiságról, a fantáziálásról, az új dolgok felfedezéséről szól, mint egy másik félről- ilyen értelemben tehát nem tekinthető megcsalásnak. 

 

Ha rajtakapod a párodat…

 

Mit tehetsz, ha véletlenül rányitsz párodra, amikor épp egy szexuális tartalmú videót néz? 

  • Ha nem különösebben zavar, hogy a párod pornót néz, akkor akár egy poénnal is elütheted a kellemetlen helyzetet. 
  • Ha igazán bevállalós vagy, esetleg szeretnél egy szexi kalandot magatoknak az ágyban, akkor érdemes megkérdezned őt, hogy beszállhatsz-e. 
  • Ha nagyon zavar az, amit láttál, akkor ne félj erről beszélni a partnereddel! Ha szükséged van egy kis időre ahhoz, hogy lehiggadj, akkor egy kis időre menj el otthonról, szellőztesd ki a fejedet, és csak utána vond kérdőre. 

 

És mi az, amit ilyenkor ne tegyél? 

  • Elképzelhető, hogy sokként ér a dolog, különösen, ha te nem kifejezetten rajongsz a felnőttfilmekért. Mégis kerüld a hirtelen kiborulást, illetve a másik szándékos sértegetését! Ne feledd, nem azon kaptad rajta, hogy egy másik nővel vagy férfival van egy ágyban. 
  • Ne fenyegetőzz egyből szakítással, válással! Lehetséges, hogy az adott pillanatban eszméletlenül mérges vagy, de ekkora horderejű döntést csak higgadt fejjel hozz. 
  • A hiba nem benned van, még boldog párkapcsolatban élők is szívesen néznek meg egy-egy felnőttfilmet. Épp ezért ne kezdd el partneredet azzal nyomasztani, hogy biztosan már nem szeret téged, vagy nem elégedett a veled való szeretkezésekkel. Nagy valószínűséggel semmi köze nincs hozzád annak, hogy ő szabadidejében ilyen jellegű tartalmakat néz. 

 

Akármennyire is tabunak számít, egy párkapcsolaton belül érdemes beszélni a felnőttfilmekről. Nem csak a bizalmat és az őszinteséget építi kettőtök között, hanem akár új, izgalmas kalandok előtt nyithatja meg az ajtót számotokra.